Monday, May 11, 2015

Katja Ståhl: "Tarhaaminen tappaa"

Kuva on lainattu Katjan blogista

Katja Ståhlin kirjoitus Tarhaaminen tappaa vaati oman palstatilansa blogissani. Miten täydellisen oivallisesti teksti kiteyttääkään hevosille niin tärkeän asian. Kiitos Katja!

"Kertokaa vatipäälle, kuinka kallis hevosen pitää olla, että se lakkaa olemasta hevonen? Kuinka arvokas kopukka saa arvonimen Esine? Ymmärrän kyllä kultakellon, jota ei viitsi pitää joka päivä, koska perkele jos se jää uimahallin kaappiin, mutta että hevonen? Millä perustellaan hevoselle, että ymmärräthän sä, että et sä voi mennä tonne ulos noiden puolasta tuotujen, lyhytkaulaisten mäyräkoirien sekaan, koska sun kisat voi mennä ihan käteen? Etenkin kun suomalaisissa ratsatuskilpailuissa palkinnot ovat luokkaa lippalakki tai saunan lämpömittari."

6 comments:

 1. Silloin kun ei vaan ole sopivaa kaveria tallilla. Muut on tammoja tai toisia kiusaava pikku ruuna, joka lähteekin just muualle. Ei ole vaihtoehtoja nyt just, oma ruuna kun on sen verran viriili tapaus ettei vielä uskalla laittaa tammojen sekaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tunnistan tuon viriilitapauksen niin hyvin. Thor on pari kertaa käynyt ruunatovereiden kimppuun, kun tammat ovat olleet viereisellä laitumella tai yksi nuori tamma karkasi poikien laitumelle yöksi. Siinä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa kuin pitää pientä pesäeroa kunnes tilanne on rauhoittunut.

   Toivottavasti löydätte sopivaa seuraa pian:)

   Delete