Friday, May 22, 2015

Hevonen kaatopaikalla

Poistettu kuva (yleisön pyynnöstä)

Oletko joskus katsonut kettua silmiin turkistarhalla samalla kun putsaat tarhoja? Oletko ollut mukana kastroimassa pikkupossuja? .......... Sitä arvelin.

En päätynyt Animaliaan tiedottajaksi sattumalta. Olen aina ollut eläinrakas ja rakkauteni lajiin vei minut työssäoppimisjaksoon isolle tilalle nuorena tyttönä. Tilalla saimme lypsätä lehmiä, hoitaa possuja, ratsastaa, toimia puutarhurina ja tehdä töitä turkistarhalla.

Kun yritin kysyä miksi kettuja ja minkkejä pidetään niin pienissä tiloissa minulle sanottiin, että se on täysin normaalia. Eläimet eivät kärsi. Mutta kaikkihan sen näkee, että eläinten elämä on yhtä kärsimystä. Etenkin jos olet katsonut juuri sitä yhtä kettua silmiin.

Kun sitten sain mahdollisuuden toimia eläinlääkärin apulaisena (ajatelkaa mikä unelma)...... Ja tottakai sain koska niin ahkeraa harjoittelijaa ei paikka ollut nähnyt, olin surullinen. Lähdin ahdistuneena tilanteesta pois koska olimme viettäneet koko yhteisen ajan leikkaamalla pikkupossuilta ihon auki, eläinlääkäri veti pallit ulos (joo miehet, mä tiedän) ja sitten vielä ompeleet kiinni. Ja kaikki tämä ilman mitään puudutusta..... Eikö se satu minä kysyin? Hmmmm..... Jonkun vastauksen sain mutta en enää muista sitä. Ihan kun maailma ei olisi välittänyt.

Sitten löytyy hevonen kaatopaikalta ja viestejä tulvii Facebookkiin. Oletko nähnyt? Tämä on julmaa, tämä on karmaisevaa.

Tiedän sen..... Eikä siinä mielestäni ole yhtään mitään oikeaa, mutta jossain vaiheessa lakkaa välittämästä. Näkee hevosen vain jälleen yhtenä ruhona, possunlihan vain yhtenä lihapalana ja broilerin (broileri ei muuten ole sama asia kuin vapaasti kasvatettu kana) vain ruokana.

Ja kuitenkin pahin osio koko tässä eläimen elinkaaressa on se hetki kun eläin vielä elää ja katsot sitä silmiin. Päätyy se sitten kaatopaikalle tai kuten rakas hevosemme Masi parhaimman ystävänsä viereen kukkulalle makaamaan. Koska vaikka hevosen heittäminen kaatopaikalle on täysin laillista eikä esimerkiksi tämän kirjoittajan mielestä lainkaan moraalitonta on muitakin tapoja. Etenkin kun välillä tuntuu, että maa järisee siitä kohtaa erityisen kovaa missä Masi ja Pena lopulta saivat jälleen laukata yhdessä.

40 comments:

 1. Ymmärsinkö kirjoituksesi oikein, jos minulle tuli tunne, että mielestäsi hevoset pitäisi haudata arvokkaasti ja että vain se olisi moraalisesti oikein ja eläinrakkautta?

  Tintti päätyi eläinsairaalan tutkimuskäyttöön. Mikäli näin todella tapahtui, sen ruhonosia on todennäköisesti hävitetty joko polttamalla tai sitten kaatopaikan kautta. En tiedä, enkä koe olevani erityisen tunteeton tai huono ihminen, koska en välitä tietää. Huolehdin hevosestani hyvin sen eläessä ja hoidin sen hyvään loppuun saakka.

  Suhtautuminen kuolemaan on hyvin henkilökohtaista. Jokaisella on oikeus surra omalla tavallaan tulematta muiden moralisoimaksi. On ihanaa, kun saa kantaa muistoja rakkaista eläimistään juuri niin, kuin haluaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei tietenkään. Olen vain todella onnellinen, että meillä oli siihen mahdollisuus Masin kanssa. Mutta selvähän on, että se ei aina ole todellakaan mahdollista ja siksi näistä asioista pitää kirjoittaa ja jutella. Mutta positiivisessa hengessä. Tämän takia en juuri enää oikein jaksa välittää kun kävin vuosia keskusteluja turkistarhaajien kanssa. Ja edelleen kantani on sama. Näistä asioista pitää keskustella mutta ne herättävät niin paljon tunteita, että tuntuu välillä mahdottomalta.

   Delete
  2. Eikö "eläinsuojelijan" mielestä ole eroa siinä onko eläin elävä vai kuollut? Turkistarhassa riistetään eläimiltä koko lajityypillinen elämä, mitä tuolta lopetetulta hevoselsta oli riistetty? Mahdollisuus kunniallisiin hautajaisiin? Määrittele kunniallinen.
   Nämä kohut syntyvät koska on teitä jotka jaksatte puuttua epäkohtiin siellä missä niitä ei ole, mutta oikeat epäkohdat, kuten heppablogistia varmasti kiinnostavat hevosten tallissa seisottaminen, eristäminen lajitovereista, vääränlainen ruokinta yms. saavat huljaisen hyväksynnän.

   Delete
  3. This comment has been removed by the author.

   Delete
  4. Olen huomannut, että keskustelu ei yleensä ole millään tapaa mahdollista sen jälkeen, kun sanotaan "edelleen kantani on sama". Se sulkee keskustelun mahdollisuuden.

   Tämä tekstisi oli mielestäni vähän raflaavaksi tarkoitettua, niin kuin moni muukin kansalaisaktiivijärjestötoiminta ja siihen liittyvä tiedotus. Olen pahoillani, mutta koen, ettei tämän pohjalta keskusteleminen ole tarkoituksenmukaista, vaikka eittämättä keskustelua tarvitaankin.

   Delete
 2. Minä en ymmärrä lainkaan tätä hevosen ruhosta noussutta kohua. Ymmärrän, että asiasta tietämätön voi ihmetellä, että onko todella asianmukaista hevonen näin hävittää, mutta tosiasia on, että hevonen on todellista "ongelmajätettä" sinä päivänä kun siitä on aika luopua. Teuraaksi et saa jos on aikanaan hoidettu miten vain on pystytty ja minusta tuon kokoisen hevosen tuhkaaminen vasta ympäristörikos olisikin - se polttaminen kun ei mikän ekoteko ole! Kaikilla ei ole maata minne haudata ja pohjavedet kiitos pitäisin puhtaina meitä eläviä varten.

  Ikävintähän oli, että tässä tapauksessa sivullinen ehti paikalle ennen kuin hevonen päätyi kuoppaan, mutta toisaalta samat ihmiset kävelevät kaupan liha/ tai kalatiskin ohitse yhtään kauhistelematta.

  Henkilökohtaisia asioitahan nämä on, mutta minulle on aivan yhdentekevää mitä omalle ruumiilleni käy on aika minusta jättää. Mikä vaan olisi vähiten ympäristöä kuormittava tapa poistua niin mieluiten sitten niin, nauttikoot madot muhevasta mullasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu ja tuota yritinkin hakea siinä, että hevosen ruho aiheuttaa niin suuria tunteita mutta kuitenkin syödään lihaa päivittäin ja ratsastetaan vasikannahkasatuloissa.

   Delete
 3. Anteeksi Kia, mutta henkilökohtaisesti paheksun tämän kuvan jakamista ja sitä kiihkoa millä asiasta keskustellaan. Kyseessä on kuitenkin jonkun perheen asiallisesti klinikalla lopetettu ja lainsäädösten mukaan loppusijoitettu lemmikki. Piste.

  Ihan samaan monttuun olen viime syksynä saattanut rakkaan hevosemme, eikä se johtunut kunnioituksen tai rakkauden puutteesta hevostamme kohtaan.
  Mieluiten olisin halunnut tuhkauksen ja levittää helikopterista tuhkat Inton laitumen yläpuolelle torvisoittokunnan puhaltaessa surumarssia, mutta koska se ei onnistunut, tyydyttiin toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon joka oli Ämmässuo.
  Into itse oli siirtynyt jo taivaallisiin hevosvoimiin, sitä ei kiinnostanut mitä hänen elämää nähneelle kropalle tehtiin.
  Pohjavesialueelle ei hevosia haudata, enkä muutenkaan pidä ekologisesti kestävänä ajatuksena 600 lääkityn lihakilon hautaamista maahan.

  Jotkut tarvitsevat hautakummun muistelemiseen, minulle Into elää aina sydämmessäni.

  Toivoisin että ihmiset keskittyisivät huolehtimaan elävistä eläimistä, eikä jeesustelemaan mediassa asiallisesti hoidetusta hevosenruhosta (joka odottaa vain peittämistä).

  Jokainen kuvaa levittänyt voisi pysähtyä miettimään miltä siitä perheestä tuntuu kenen lemmikistä on kyse. Ja tunteeko itsensä kuvan levitettyään jotenkin paremmaksi ihmiseksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Koska kirjoitit niin kauniisti Salla poistan jutusta kuvan. Mutta tärkeätä on, että näistä keskustellaan ja ymmärrän että usein ei ole muita vaihtoehtoja. Pitäisi kuitenkin olla muita ja parempia vaihtoehtoja. Ja näistä on vaan pakko puhua. Kuten tästä tekstistä huomaa herättää se paljon tunteita. On kuitenkin hullua, että kaikilla on niin vahvat mielipiteet siitä mitä saa kirjoittaa. Se vaan kuvastaa miksi näistä asioista ei saada järkevää keskustelua aikaiseksi.

   Delete
  2. Hyvä että poistit kuvan, vaikka sitten "vain" yleisön pyynnöstä, etkä omasta tahdosta ;)

   Hevosen loppusijoituspaikkoja on tarjolla kun vain osaa etsiä, mutta ei ne ole yhtään sen parempia tai arvokkaampia kuin Ämmässuo. Edes euroissa mitattuna.
   Inton kokoisen hevosen vaakahinta oli piirun verran alle 200e ja siihen kuljetukset päälle, joten ei ihmiset käytä Ämmässuota koska haluavat dumpata hevosen halvalla, vaan koska se on yksi ekologinen vaihtoehto eikä yhtään vähemmän oikea kuin muut.

   Lemmikkilehto ei pystynyt tarjoamaan meille tuhkausta mutta yksilö tai joukkohautapaikkoja sieltä olisi saanut. Eli vaihtoehtoja on, jokainen valikoi sen mikä tuntuu itselle sopivalta.
   Tuon kuvatun hevosen omistaja, niin kuin moni muu, valikoi hevosen haudattavaksi Ämmässuolle ja ihmettelen miksi niin moni (elämästä vieraantunut?) katsoo oikeudekseen asiaa paheksua ja miksi hevosen lainmukaisesta hautatavasta tulisi keskustella.

   Kaikki tämä energia tulisi mielummin käyttää elossa olevien hyväksi, ei kuolleiden palvomiseen.


   Delete
 4. Kia, tämä teksti on käsittämättömän julma ja karmaiseva tuon ponin omistajia kohtaan. Se, että joku julkisuudenhakuinen freelancer-toimittaja kuvasi (luvatta?) ja sitten julkaisi otoksen mediassa, teki toivottavasti inhimillisen virheen tietämättömyydestä johtuen, mutta kenenkään hevosihmisen ei tulisi kirjoittaa tällaista saatika julkaista kyseistä kuvaa.

  ReplyDelete
 5. Ja eikös kuvakin ole luvatta kopioitu tänne blogiin? En kyllä itse ko kuvaa haluisi nähdä jos hevosen omistaja olisin.

  ReplyDelete
 6. Hyvä teksti. Itse kuitenkaan en haluaisi hevosen joutuvan kaatopaikalle. Haluaisin kunnioittaa sitä loppuun asti, tiedän että osa on erimieltä kanssani, mutta tämäpähän on mielpiteeni.

  ReplyDelete
 7. Mielestäni Kian kirjoitus on erittäin hyvä ja inhimillinen. Kiitos Kia siitä! Se ei ole julmaa, että joku välittää, ei ainakaan minun mielestäni.
  Kirjoitus ei ota sen kummemmin kantaa, vaan kertoo asiasta sellaisenaan yhden ihmisen näkökulmasta. Ihmisillä on onneksi sananvapaus. Miksi pitää yrittää muuttaa toisten ihmisten näkökantaa? Eikö asioista voi keskustella kunnioittamalla toisen mielipidettä? Ihmiset näkevät aina asiat omien kokemustensa kautta. Minusta se juuri tekee asioista kertomisen mielenkiintoiseksi. Tähänkin asiaan on niin monta mielipidettä, kuin on sen lukenutta ihmistä. Tykätkää tai olkaa tykkäämättä, mutta antakaa muille tilaa pitää mielipiteensä omanaan. Uskon että niin kuin kaikessa muussakin, tässäkin on omat hyvät ja huonot puolensa. Mielestäni oli ihan aiheellista jakaa tämä juttu, oli sitten "hautausurakoitsijat" myöhässä tai ei. Mikään asia kun ei kuitenkaan parane, jos ei asioista voida keskustella, tuomatta omaa vahvaa egoaan ja jyräämällä muiden mielipiteitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana anonyymi. En olisi voinut asiaa paremmin itse esittää.

   Delete
  2. Kia voi postailla omilla teoilla ja kuvillaan kauhujuttuja, ei siihen kaatiksen kuvia tarvita. Tässä taidettiin arvata että kuva myy, ei tosin ymmärretty että hevosihmiset tämän postauksen tuomitsevat.

   Delete
 8. Tämän kuvan levittäminen hevosihmisen toimesta on "oman pesän" likaamista. Kyseessä on normaali kaatopaikan rutiini ja kuolleet eivät kärsi tai nauti olostaan sen enempää. Ne on kuolleita. Minusta Kian kirjoitus oli mediahuomiota hakeva kauhistelukirjoitus. Miksei Kia julkaise kuvia autojen alle jääneistä eläimistä, niitähän on joka päivä uusia ja ne on hylätty tienpieleen, Tämä hevonen oli hoidettu asianmukaisesti kaatopaikalle eli asian pitäisi olla hyväksyttävää eläinihmiselle.
  Kuvassa on jonkun oma rakas hevonen, eikö Kia olisi voinut kunnioittaa tämän ihmisen surua sen sijaan että linkittää kuvan blogiin? Ajattelematonta tai itsekästä. Tosiaan, missä kuvan copyt ja kuvaajan luvat sillä kaatopaikka ei ole sillä tavalla julkinen paikka että sinne voisi luvatta mennä kuvaamaan.

  ReplyDelete

 9. Viikistä hävittävät ruhot kaatopaikalle tai yhteiskuljetuksessa (odottavat kunnes kontti on täysi) jätteenpolttolaitokseen. Ajattele jos joku olisi ollut ottamassa kuvia. Nätti muisto olisi jäänyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hu hu sanos muuta. Sen takia on just hullua kun yhden hevosen kuvasta herää niin iso tunnemyrsky. Ja tässä haenkin takaa sitä että eläinten lopetuksista teurastuksista ja kuljeuksista pitäisi käydä keskustelua myös näiden yksittäisten otosten ulkopuolella. Mutta tämähän tekee eläinsuojelusta niin rankan. Tuntuu että mistään ei voi keskustella ilman että tunteet saavat ylivallan ja heti ollaan haukkumassa.

   Delete
  2. Mutta miten tässä tapauksessa on kyse eläinsuojelusta? Kyse on ruhon hävittämisestä. Siinä ei ole sielua mukana tms. Se on lihaa ja luuta. Itselle ainoa tunnemyrsky tulee siitä, että ihminen ei saa rauhassa hävittää rakkaan lemmikkinsä ruumista ilman tuomitsevia kirjoituksia. En ymmärrä miten/miksi tämä ahdistaa ketään muuta. Mitä väliä sillä on miten ruhon hävittää? Se ei tee eläimestä yhtään vähemän rakasta, vaikka sen söisi itse, syöttäisi koirille, laittaa kaatopaikalle, hautaa maahan jne jne.. Viimeinen palvelus mitä eläimelle voi tehdä, on sen lopettaminen, kun sen aika tulee. Ruhon hävittäminen on sitten vain jätekysymys, joka täytyy hävittää niin että se mielellään kuormittaa ympäristöä mahd. vähän.

   Delete
  3. Eläinsuojeluun mun mielestä tässä vetää se kaksinaismoralismi. Kuollut hevosenruho, joka on elänyt ensin hyvinhoidettuna lajilleen ominaista elämää ja sen jälkeen lopetettu klinikalla asianmukaisesti ja kaviot on otettu hyötykäyttöön, on näkijälleen kauhea itkuvinkuparku ja hevonen olisi pitänyt vissiin arkussa haudata hautausmaalle, mutta tuotantoeläinten jokapäiväiselle kärsimykselle ei kukaan uhraa ajatustakaan, koska possu on parasta pekonina.

   Mä en näe tässä tekstissä mitään julmaa tai sydämetöntä. Kuollut hevonen on kuollut hevonen, ja lääkittynä ruho on ongelmajätettä jonka laki velvoittaa hävittämään esimerkiksi kaatopaikalle, jonne esimerkiksi Viikissä lopetetut hevoset viedään. Ei niillä siellä ole mitään hevosten hautausmaata, jossa henkilökunta käy jouluna sytyttämässä kynttilän joka kiven viereen. Ihminen on todellakin vieraantunut kuolemasta, tämänkaltaisilla "järkytyksillä" se todellakin huomataan. Tässä maassa on niin paljon muutakin kärsimystä ja epäkohtia, kuin asianmukaisesti käsitelty kuollut hevonen. Omistajaa on kuitenkin mielestäni ihan turha syyttää asiasta, itsekään en kerrostaloasujana saisi mahdolliselle hevoselleni välttämättä muuta paikkaa kuin teurastamo tai klinikkalopetus -> kaatopaikka. Se, että Kialla on ollut mahdollisuus saada hevosensa haudattua paikkaan jota hän pitää optimaalisena, ei mahdollista tätä suurelle osalle hevosenomistajista. Loppujenlopuksi se on kuitenkin vain ruumis. Hautaus on kuitenkin aina vain pelkästään surevia omaisia varten, ei se ruumis enää siinä vaiheessa mistään mitään välitä, oli kyseessä sitten hevonen tai ihminen. En ollenkaan ymmärrä tätä hyökkäystä, jota Kiaa vastaan kommenteissa on käyty, vaikka tosiaan en itse hevoseni lopettaneena haluaisi törmätä vastaavaan kuvaan yhtään missään - blogeissa, facebookissa tai iltapäivälehtien sivuilla.

   Sohvin alkuperäisen kirjoituksen sen sijaan allekirjoitan täysin, ja tiedän hänen olevan todellakin eläinten oikeuksien puolesta, ei tehotuotannon. Hän on kuitenkin niitä harvoja joilla on todella korkeat etiikka- ja moraalikäsitykset, mutta kuitenkin hänellä on myös paljon sitä asiaa mikä monelta tuntuu nykyään puuttuvan kokonaan, nimittäin maalaisjärkeä.

   Delete
 10. Tesellohan lopetettiin Viikissä, edellisestä jäi linkki omaan postaukseesi pois.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lopetettiin ja ruhot tutkimuskäyttöön. Siksi olenkin erittäin onnellinen että meillä oli mahdollisuus lopettaa ja haudata Masi omaan pihaan. Tesello ei ollut oma hevoseni ja faktahan on, että harvemmin on mahdollisuutta haudata hevosta. Siksi näistä on tärkeätä keskustella.

   Delete
 11. Kia olen ihmeissäni että sinä päätit julkaista kuvan. Vaikka olen kokenut hevos ihminen ja joutunut lopettamaan monta omaa rakasta hevosta järkyttyisin jos joutuisen näkemään vastaavan kuvan omasta hevosestani netissä. Häpeällistä että ratsastusihmiset jakavat kuvaa! Toki asiaa saa puida mutta toivoisin että poistaisit kuvan blogistasi. Et varmaan haluaisi ikinä joutua näkemään omaa lemmikkiäsi näin netissä.

  ReplyDelete
 12. Hienoa, että jokainen hevonen lopetetaan aikanaan ilman kipua, elämää ei pitkitetä ja ruho hävitetään asianmukaisesti.
  Itse olen ' hörhö,' tasolla. Minun suokkini ovat muuttaneet kotiini varsana, hoidan niitä itse päivittäin, koulutan ne aikuiseksi ja ratsuksi itse, olen taistellut toisen kanssa kaasuähkyn kivut ja tien Viikkiin. Sinne yhteinen matkamme oli päättyä. Lienee lapsellista, mutta kommunikoin hevosteni kanssa silmillä ja kosketuksilla. Ihan kisahevosia, toinen on ja toisesta tulee. Näiden neitien tämä maallinen tie päättyy meidän kotilaitumelle, josta löytyy myös hauta.
  Arvostan myös niitä, jotka haluavat vaikkapa syödä eettistä hevoslihaa. Kukin tyylillään, kunhan eläinsuojelullisia arvoja noudattaa.

  ReplyDelete
 13. Pakko sanoa, että ihmettelen minäkin kovasti tätä postaustasi. Tuo hevonen (jonka valitettavasti tunsin pitkältä ajalta ihan lähietäisyydeltä) koki aivan laillisen, nopean ja kivuttoman kuoleman. Se lopetettiin kotitallilleen n. 12.45, kuljetettiin kaatopaikalle raatoautolla ja kuva on siellä otettu klo 14. Ponin omistajat näkivät hevosen viimeisen kerran eläinlääkärin lopettaessa sen kotitallillaan kauniissa ympäristössä, joten on enemmän kuin typerää jakaa tuota kuvaa hevosesta ympäri somea.

  Mitä eri blogien, iltalehtien ja muiden skandaalinhakuisten uutistoimitusten uutisointiin tuli, oli juttujen kirjoitusasu välillä täysin ala-arvoista. Hevosen omistajaa esimerkiksi haukuttiin eläinrääkkääjäksi, tuomittiin hevosen esineellistämisestä jne. Voin itse päivittäin sivusta seuranneena kertoa, että tuosta ponista välitettiin ja sitä hoidettiin paremmin kuin monia muita Suomessa. Se, että sen loppusijoituspaikka on hautauksen (jota ei edes olisi kyennyt tekemään) tai tuhkauksen sijaan kaatopaikka, ei tee omistajista yhtään sen huonompaa hevosenomistajaa. Kaatopaikalle menee klinikankin hevoset lopetuksen jälkeen, myös ne tutkimuskäyttöön annetut. Ihminen on niin tekopyhä ja usein vieraantunut kuolemasta, että tällaista on helppo kauhistella muiden mukana hysterisoiden.

  Tiedän muutamia, jotka ovat olleet jopa JSN:oon yhteydessä sanomalehtien uutisoinnin takia tämän tapauksen tiimoilta. Toivottavasti ymmärrät pointtini: turha rääpiä asiaa, jossa ei ole mitään räävittävää. Jos tässä olisi tapahtunut jotain laitonta tms, olisi asia tietysti toinen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan samaa mieltä kuin Aada. Tästä on tehty kyllä turhan iso asia. Kannattaisi vähän edes miettiä miltä omistajista on mahtanut tuntua...

   Delete
 14. Mitä tästä opimme? Jos tämä edesmennyt hevonen olisi peitetty asiallisesti siihen asti kunnes olisi laskettu monttuunsa, olisiko ollut mitään syytä kuvata ja kirjoittaa juttua? Paljonko se olisi ottanut aikaa tai vaivaa?

  ReplyDelete
 15. Oliko nytkään muuta syytä kuin sensaatiohakuisuus?
  Kun JSN lausuu langettavan tuomion saattaa hymy monelta hyytyä. Toivottavasti hevosen omistaja vie asian loppuun saakka.

  ReplyDelete
 16. Itsekin ihmettelen hieman tekstisi pointtia ja koko kohua ylipäätään.

  Mutta haluaisin kiinnittää huomiota myös siihen, että kieliasu tekstissäsi on mielestäni aika kummallinen. Olen ymmärtänyt, että äidinkielesi ei ole suomi, mutta sinuna lukisin tekstisi uudelleen ajatuksella ja miettisin, miten sitä voisi selkeyttää. Minä ainkaan en nimittäin kolmannellakaan lukukerralla oikein ymmärtänyt, mitä yritit sanoa.

  ReplyDelete
 17. Olen myös sitä mieltä, ettei tämä asia liity millään tavalla eläinten hyvinvointiin ja suojeluun. Ja samaa mieltä monen muun kanssa - ikinä, ikinä, ikinä en haluaisi löytää tällaista tekstiä omasta hevosestani kuvan kera sitten kun siitä aika jättää. Enkä niitä muitakaan IL:ssä ja somessa pyöriviä tekstejä saman kuvan kera.

  ReplyDelete
 18. Harvoin tulee kommentoitua negatiivisessa mielessä mitään, "jos ei ole hyvää sanottavaa on parempi olla hiljaa". Mutta tällä kertaa haluan lainata tähän pätkän omasta lyhyestä >postauksestani< "Jonain päivänä minun Orionini on aika mennä. Siirtyä ajasta ikuisuuteen. Sen tulee aika siirtyä viereltäni kulkemaan minun taakseni, suojelevaksi enkeliksi. Silloin minä en tahdo nähdä kuvia hevosestani kuolleena, vaan muistaa sen eloisista pähkinäsilmistään." Minusta olisi aivan järkyttävää jos oman hevoseni kuolemaa analysoitaisiin netissä kaikilla mahdollisilla palstoilla...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä!!!!! Niin totta.

   Delete
 19. Re: Kun mikään ei riitä (bloggaajista)
  Lähettäjä: bättre folk
  Päivämäärä: 23.5.15 17:30:16

  Se olisi pitänyt haudata sukuhautaan, förstås.

  ReplyDelete
 20. Mielestäni on on eettisestikin oikein, että sen eläimen saa lopettaa ja sen saa viedä kaatopaikalle hävitettäväksi. Nykyäänkin hevosen hävittäminen on hankalaa, mutta on helpotus että vanhaa tai sairasta eläintä ei tarvitse pyöritellä kotona, kun niitä ei saisi lopettaa tai ruhoa sijoitettua minnekään. Eihän ne eläimet kuolemansa jälkeen välitä missä ne ovat, se on vain ihmisen oman mielen takia se kaunis hautapaikka, jossa edesmennyttä käydään palvomassa. Ihmeellistä kun eläimiä suojellaan yllinkyllin, mutta sitten toisia ihmisiä kohdellaan kuin roskaa ja kuten tässäkin tapauksessa henkilöä, joka oli mennyt poninsa lopetuttamaan...Ihmiset ovat raadollisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan. Jos tässä jotakuta pitää pöllyttää, niin se on se henkilö, joka tämän on kuvannut ja kuvaa lähtenyt levittämään ympäriinsä. Sen tässä pitäisi hävetä, eikä todellakaan sen hevosenomistajan joka on tehnyt hevosellensa sen viimeisen hoitotoimenpiteen hyvin ajallaan, jos Aadan kommenttiin on uskomista.

   Tässä hommassa on mennyt vaan ihan puurot ja vellit sekaisin. Jos et kauhistele ruhokuvaa, olet ehdottomasti sitä mieltä että omistaja on tehnyt väärin. Ja kaikki jotka puhuu päinvastaista vaikka yleiselläkin tasolla aiheeseen liittyen on ihan täysin empatiakyvyttömiä ja sydämettömiä ihmisiä. En vaan voi käsittää, mikä meitä hevosihmisiä vaivaa?

   Delete
 21. Todella uskomatonta että näin moni tunnetumpikin bloggaaja on uskaltanut tulla sanomaan asiansa nimellä, propseja tältä suunnalta ihan jokaiselle teistä.

  ReplyDelete
 22. Vai että oikein propseja jaellaan jo... Nyt, lopettakaa jo! Kian kirjoitus ei ollut mitenkään ketään loukkaava - ihan tavallinen blogiteksi ilman mitään suurempaa kannanottoa mihinkään. Jos jollakin on näin paljon aggressioita sisällä, mitä näistä palautteista käy ilmi, niin käyttäkää se hyvänen aika siihen millä on oikeasti jotain vaikutusta ja mitä Kiakin tällä kirjoituksella ajaa takaa --> tehkää jotakin konkreettista ettei tämänkaltainen tapahtuma toistu enää koskaan!

  Kuten esimerkiksi;
  1. vaatikaa täydellistä kuvauskieltoa ja sen valvomista kaatopaikoille.
  2. vaatikaa myös kuolleen eläimen välitöntä peittämistä, koska ne ovat joskus olleet jonkun lemmikkejä ja tunteet ovat suuria.

  Nämä kun toteutuu, voidaan lopettaa tämä täysin järjetön ajojahti ja hysterisointi tykkänään.

  Peace!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaatopaikalla on kuvauskielto. Jos joku freelancer ei ole tästä ollut tietoinen ja tietämättömyyttään/sensaatiohakuisuuttaan kuvaa on lähtenyt somessa levittämään, se EI oikeuta KETÄÄN levittämään kuvaa eteenpäin muualla jeesustellen. Ei edes silloin, kun yritetään vedota "eläinsuojeluun" jolla ei tämän asian kanssa ollut mitään tekemistä. Ei pienintäkään.

   On totta, että kaatopaikka mokasi tässä kohden oman osansa. Mutta niin mokasi moni muukin: esimerkiksi Kia, joka tämän postauksen kirjoitti.

   Just saying.

   Delete