Saturday, March 7, 2015

Vesimatot ja peurat kokeneemmalle


Viime viikolla vierähti monta tuntia tallilla koska tuurasin Kirkkonummella tunteja kahtena iltana ja ehdin myös käydä Minnan tunneilla pari kertaa. Keskiviikkona olin ystävien kanssa syömässä Kruna-ravintolassa, joten viikossa ei ehditty olla montaa tuntia kotosalla Ellan kanssa. 


Thor on ollut erityisen ihana koko viikon. Jotenkin todella seesteinen ja rento ja eilisellä Minnan tunnilla Thor oli fantastisen hyvä ratsastaa karvasatulassa. Oikea super nautinto ja yksi parhaimmista ratsastuskerroista. Rento, tasainen, kaula hyvässä ja pitkässä muodossa ja kantoi itseään. Siirtymiset sujuivat hyvin ja oli helppoa vaihtaa tahtia pelkän istunnan avulla. Tunnin loppupuolella lunta tippui kuitenkin katolta ja Thor jännitti sitä, joten lopetimme tunnin melko nopeasti. Turha sitä on taistella ja jännittää, kun syy pelkoon on niin selkeä. Ensi kerralla, kun sataa taas lunta niin otetaan huppu varmuuden vuoksi mukaan maneesiin. 


Tänään ystäväni, valmentaja ja ratsusttaj José ja lapset tulivat mukaan tallille ja José hypytti Thoria. Olin NIIN YLPEÄ meidän ponista. Thor käyttäytyi erinomaisesti ja kuten kuvista ja videosta näkyy Thor hyppäsi hienosti. Todella hyviä hyppyjä ja ensimmäisen kerran jopa Josella meni tasapaino, kun Thor hyppäsi yllättävän korkealle vesimatto-okserin yli. Olinkin tahallisesti laittanut minua erityisesti pelottavan vesimaton sekä peurat tänään esteiden alle. 


Erityisen tyytyväinen olin kuitenkin, kun siivosimme pois esteet ja Jose kehui miten hienosti Thor käyttäytyi juoksevien lasten ympäröimänä. Lapset hyppäsivät esteiden yli ja juoksivat raippojen kanssa maneesissa ja Thor pysyi täysin rauhallisena ja katseli välillä puuhastelua. Olin tästä sen takia niin onnellinen koska olen tehnyt Thorin rauhallisuuden ja luottavaisuuden eteen paljon työtä ja tuntuu siltä, että luottamus meidän välillämme kasvaa koko ajan vahvemmaksi. Mikä ihana tunne. 


Who said Dressage horses can't jump?

Ensimmäinen kerta vesimatto-okserin yli yllätti jopa Josén.2 comments:

  1. Hienosti Thor hyppää, mutta miksi ratsastaja ei käytä kypärää? :( Huono esimerkki lapsille ja eikö hän itse välitä omasta päästään? :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peuramaalla kaikki käyttävät kypärää ja sovimmekin että ensi kerralla on kypäräpakko. Etenkin koska lapset ottavat helposti mallia aikuisista.

      Delete