Monday, March 16, 2015

"If you can dream it, you can do it"


Kun Ratsastajan kokonaisvaltainen hyvinvointi -tilaisuus alkoi oli paras ystäväni Tiina tuonut tuliaisiksi todella kauniit tulppaanit, suklaamunia sekä hieeeemmmaaaan myöhästyneet joululahjat. 

Suuresta lahjapaketista paljastui illalla kaunis tyyny, jonka päällä luki "If you can dream it, you can do it."Ja siltä päivän anti todellakin tuntui. Mukana oli mahtava määrä innostuneita osallistujia ja kaikki puhujat tekivät todellakin parhaansa. Anna Andersén aloitti päivän mindfulness -harjoituksella ja Mia Kainulainen kertoi mahtavan esimerkin kautta omasta tavastaan valmentaa ratsastajia kokonaisvaltaisesti. 

Tämän jo mahtavan aamupäivän jälkeen siirryimme ulos aurinkoon syömään lounasta. 


Lounaan jälkeen oli vuorossa Sari Pakulan istuntaan keskittyvä teoria sekä demo-osuus ja ratsukkoina saimme seurata kenttäratsastaja Renja Vänskää sekä Leeviä ja Kun omaa ei ole -blogin Erikaa, joka ratsasti lusitano Ecalla. 
Demon jälkeen siirryimme vielä takaisin kabinettiin kuulemaan Minna Leppälän ajatuksia Nuoren ratsastajan valmentamisesta, jonka jälkeen Katja Ståhl nappasi ohjat paneelista ja saimme nauraa ja jutella kaikesta maan ja taivaan väliltä yli tunnin ajan.


Kerroin heti aamusta, että halusin järjestää sellaisen hevostilaisuuden Suomessa, jonne haluaisin itse osallistua ja uskon onnistuneeni siinä. Ihmisillä tuntui olevan todella hauskaa ja pääsimme kaikki mukaan keskustelemaan ja pohtimaan hevosiin liittyviä asioita.Tilaisuus sai mukavasti positiivista palautetta vaikka paljon on vielä parannettavaa syksyn kurssia varten. Paras palaute oli kuitenkin, kun tapasin yhden osallistujista eilen maastossa ja hän kertoi miten hän päätti kurssista inspiroituneena vain sinä päivänä nauttia hevosen seurasta ja keskittyä rauhoittumiseen ja hengittämiseen.Olen niin innoissani kurssin annista ja lisää voi lukea seuraavista Hippos sekä Hevoset & Ratsastus -lehdistä. Syksyn Hevosen kokonaisvaltainen hyvinvointi -kurssista laitan myös pian lisää tietoa tulemaan.Kesken klinikan tämä iloinen kaveri pääsi yllättämään meidät kevättunnelmissa omistajan kanssa ulkokentällä. 

Kauneimmat kukat ikinä.

Thoria kävi hoitamassa kiropraktikko ja polle on ollut sen verran jäykkä hoidon jälkeen, että päätin tänään mennä Ecalla tunnille ja vain maastoilla Thorin kanssa. Ai että Eca oli mahtava ratsastaa ja sain kyllä nautiskella täysin siemauksin hienosta lusitano herrasta mahtavan suurella ja hyväpohjaisella kentällä. Eca toimii kuin ajatus ja pelkästään ajattelemalla ja käyttämällä vatsalihaksia pystyin kontrolloimaan askeleen pituutta ja tahtia. Minna antoi myös paljon hyviä neuvoja ja huomasimme miten vahvasti olen itse menossa vasemmalle oikeassa kierroksessa. Minna neuvoi myös käyttämään paljon ulkoapuja ympyrällä ja vaihtelemaan nopeasti sisäkäden ja ulkojalan apuja. Ja käden piti olla hiljaa ja miettiä eteenpäin. Laukassa pidensimme ensin hieman laukkaa jonka jälkeen piti vain hieman nipistää vatsalihaksilla ja Eca kokosi ja löysi todella hyvän laukan ja muodon. Ah tuota onnistumisen iloa. 

Ehkä Thor on sitä mieltä, että Eca saa liikaa huomiota tammoilta ja yrittää vaihtaa väriä?

2 comments: