Sunday, March 8, 2015

Miten istunta muuttuu?


Vietimme tänään hauskan päivän messukeskuksessa lasten kanssa. Ehdin nähdä rakkaita ihmisiä ja jutella niitä näitä ja törmäsin myös ratsastuskoulu Equstomin opettajaan Minkki Peltoseen pitkästä aikaa.

Muutettuani takaisin Suomeen vuosia sitten Australiasta kävin säännöllisin väliajoin Equstomissa tunneilla, Equstomin kesäleirillä ja Centered Riding Open -klinikalla. Mielestäni Equstom on ollut aikaansa edellä siinä miten he yhdistävät ihmisen fysiikan ja ratsastuksen ja olen aina pitänyt kovasti ratsastuskoulusta paikkana. Todella upeat puitteet, hienot hevoset ja ammattitaitoiset opettajat. 

Nyt Equstom on tehnyt ratsastussimulaattorilla hienon istuntavideon Istunnan suunta:

"Huomaatko videossa eroa ratsastajan istunnassa? Ajassa 0:30 ratsastajan mukautuminen laukkaan muuttuu. Muuttuuko ratsastajan ajatuksen suunta? Mitä vaikutuksia tällä voisi olla hevoseen?"

Tällaisia asioita saimme tänään pohtia Minkin kanssa videota katsellessa ja olipa mielenkiintoista huomata mitä istunnassa oikeasti tapahtui. Mitä mieltä sinä olet? Mitä sinä näet videota katsellessa? Saat mielellään pohtia asiaa kommenttikenttään. Kerron huomenna mitä mieltä Minkki oli asiasta.  

Equstom järjestää muuten myös reissun Portugaliin. Kuulostaa aivan super ihanalta matkalta. 

1 comment:

  1. Täältä löytyy Equstomin Sannan vastaus eiliseen kysymykseen siitä miten istunta ja nimenomaan ratsastajan mukautuminen laukkaan muuttuu.

    "Keskusteluissa ja artikkeleissa joihin olen törmännyt loistaa poissaolollaan yksi erittäin merkittävä asia - ratsastajan mukautuminen hevosen liikkeen suuntaan. Mukautumisen suunnasta ollaan montaa mieltä, mutta sen vaikutukset hevosen liikkumiseen ja esimerkiksi kuolaimen vaikutukseen suussa ovat valtavat. Istunnasta kirjoitetaan paljon ja kehonhallinta on kuuma puheenaihe kaikkien huulilla. Mutta pelkkä kehonhallinta ja istunnan asento ei riitä, jos ratsastaja ei mukaudu hevosen liikkeen suuntaan koko kehollaan. Tämä kuulostaa itsestään selvältä mutta sitä se ei todellakaan ole!"

    Käy lukemassa Sannan ajatukset videosta Method Putkisto Lajistudio Ratsastus -Facebook sivustolta tästä linkistä: http://on.fb.me/1C1Ahgv

    ReplyDelete