Sunday, October 17, 2010

HeppailuviikonloppuViikonloppu on sujunut heppailun merkeissä. Lauantaina oli aikainen herätys ja saimme Granden, Ninnin ja Manun kanssa nauttia Mia Kainulaisen valmennuksesta aamuvarhaisella lanatulla kentällä. Tunne oli upea, kun ilma oli hieman kirpeä ja lanattu kenttä rapisi allamme.

Keskityimme enimmäkseen istuntaan ja teimme paljon hyviä harjoituksia. Kevensimme 2 x 2 tahdissa ja samaa harjoitusta jatkettiin laukassa. Kokeilimme erilaisia tapoja istua hevosen selässä ja kuinka paljon se vaikuttaa istuntaan. Puristimme polvilla, käänsimme varpaat ulospäin, katsoimme alas ja ratsastimme suorilla käsillä ja tunnustelimme miltä se tuntui. Siirsimme myös lantiota eri asentoon ja oli kiinnostavaa miten eri asennot vaikuttavat eri tavalla istuntaan. Keskustelimme paljon istunnan merkityksestä ja kuinka tärkeätä olisi ratsastaa ajatuksella ja analysoida mitä tekee. Ilahduin huomatessani, että Mia uskoo myös kovasti hevosen eteen-alas ratsastukseen ja haluaa, että hevonen venyttää eteen-alas tunnin alussa ja loppupuolella. Hevosen selän venyttäminen edesauttaa selän kunnossa pitämistä ja on tärkeätä, että hevonen saa venyttää selkäänsä usein (luonnossa hevonen venyttää selkäänsä ruohoa syödessään suurimman osan ajasta, mutta seisoo luonnottomassa asennossa usein tunteja tarhassa tai sisätiloissa).


Lauantaina kävin myös kaviovuolukurssilla ja kurssi oli ehdottoman mielenkiintoinen. Olen nyt vuollut ensimmäisen teurashevoskavioni ja toivottavasti pääsen oppimaan lisää hevosen kavion anatomiasta jossain vaiheessa.

Tänään Mian valmennus jatkui Klöntin kanssa ja huomasi kyllä, että oma vartalo oli tehnyt töitä. Valmennuksesta inspiroituneena pidin tunnin Inkoossa Johannalle Blondiella ja Ossille Eemelillä. Ossi tippui ensimmäistä kertaa Eemelin selästä ja laukkasi jo monta kierrosta liinan päässä. Eli onnistunut tunti kaiken kaikkiaan. Onneksi ratsastaja ei satuttanut itseään ja Eemil liikkui oikein nätisti. Ihmettelen jopa hieman Ossin rentoa otetta ja uskallusta, mutta Ossi on ensimmäinen miesoppilaani, joten se voi tietenkin vaikuttaa asiaan.....

Ja sitten vielä hyvä kirjavinkki: Anthony de Mello (J. Francis Stroudin toimittamana): Havahtuminen. Hassua miten kirjat osuvat elämään juuri oikealla hetkellä. Kuten Anja Rautjoki kirjoittaa: "Tämä kirja osui käsiini vahingossa, niin kuin todella tärkeät kirjat tapaavat osua. Joskus joku kirja muodostuu käänteentekeväksi ihmisen elämässä".


Lue myös: 
Lauantaiaamu

Kuva ja video: pikkuinen varsa Tampajalla. Tesello loppuravissa hieman matalammassa muodossa.

No comments:

Post a Comment