Tuesday, October 9, 2012

Kuvien käsittely

Pientä ruuhkaa kuvaajien kesken. Mutta mitä rakkautta!

Tämä viikko on töiden osalta melko kiireinen ja paljon aikaa kuluu kuvien käsittelyyn. Suunnittelen joululahjoja, lähetän hääkuvia ystävilleni ulkomaille ja käsittelen pari viikkoa sitten ottamani hääkuvat (en ymmärrä miten kuvaajat ehtivät kuvaamaan kun pelkästään kuvien käsittely vie tolkuttomasti aikaa).

Huomenna aamulla ajattelin aloittaa aamun joogalla töissä ja illalla on Monikan tunti. Sen jälkeen ajan vielä pitämän tunnin Tampajalle Ullalle ja Unskille. Kiva nähdä heitä taas pitkästä aikaa.

4 comments:

 1. miten käsittelet kuvat? siis otatko RAWweja ja JPG?

  ReplyDelete
 2. Hei, jos kyseessä on joku tilaisuus esim. häät yritän kuvata RAWna. Muuten kuvaan aina JPGnä koska RAW-kuvat vievät niin paljon tilaa. Noin muuten niin tiedän vielä kuvien käsittelystä aika vähän, mutta onneksi töissä on huippu tyyppejä, jotka voivat aina opastaa tällaista amatööri kuvankäsittelijää;)

  Miten itse teet?

  ReplyDelete
 3. Suoristan ja rajaan tarvittaessa, otan Jpg:llä kun en ole opiskellut raw maailmaa. Miten käsittelet jpgitä? (meillä ei ole töissä sopivia työkavereita tähän) ;)

  ReplyDelete
 4. Hei,

  käsittelen raw ja jpg -kuvia melko samalla tavalla. RAW-kuvia kehittäessä menee enemmän aikaa ja pystyy paremmin vaikuttamaan kuvan laatuun. Esim. ylivaloittuneet kuvat pystyy vielä pelastamaan. JPG-kuviin taas ei enää pysty vaikuttamaan yhtä paljon.

  Uskon, että kuvankäsittelyn oppii parhaiten käsittelemällä mahdollisimman paljon kuvia. Käsittelen itse usein kuvia Macin iPhoton oman ohjelman kautta, joka on helppokäyttöinen ja hyvä ohjelma. Photoshoppia käytän harvemmin ja pyydän usein apua juuri työtovereilta joille kuvien käsittely on arkea tai haen apua verkkoivuilta. Yksi hauska valokuvausta käsittelevä verkkosivu on The Pioneer Woman ja sieltä löytyy hyviä kuvien käsittelyä koskevia kirjoituksia: http://bit.ly/SVNdav

  Toivottavasti tästä oli jotain apua ja mahtavia kuvaushetkiä sinulle. Yksi blogi jossa on mielestäni kauniita kuvia on Kahden suora: http://bit.ly/SYYPQt

  ReplyDelete