Sunday, June 7, 2015

Onnelliset hevoset

Thor on sopeutunut uuteen kotiin ja ympäristöön odotettua paremmin. Olin kyllä luottavainen Thorin suhteen, mutta jotenkin tuntuu siltä kuin Thor olisi tullut kotiin ja herra viihtyy erinomaisesti maalla Mareldan seurassa.

Thor on saanut totutella rauhassa uuteen ympäristöön. Alkuviikosta kävimme kävelyllä ja tutustuimme uuteen laidunpaikkaan ja lauantaina olimme yhdessä maastoilemassa Mareldan omistajan kanssa. 


Thor on tullut vastaan mukavasti tallilla sekä laitumella ja tallin omistajat ovat sitä mieltä, että Thorille kelpaa vain mysli Peacemakerin sijasta ja jos hevoset eivät ole koko päivää laitumella tuodaan niille tuoretta niitettyä vihreätä talliin. Luksusta. 


Tiistaina kävimme tosiaan kävelyllä ja poikkesimme vanhempia tervehtimässä. Ennen kuin menimme kävelylle juoksutin Thoria hetken pienellä kentällä ja Thor oli oikein hyvä liikkeeltään eikä ollut yhtään epäpuhdas.Nappasimme mukaan desinfiointiainetta koska Thorilla oli pari pientä haavaa ja lähdimme sitten kävelemään kotiinpäin. 


Maastoilemaan läksimme sitten lauantaina varhain aamusta. Hieman oli totuttelemista seisoa ulkona kiinni, kun ollaan oltu sisällä tallissa jo pidemmän ajan. Alkuhössötyksen jälkeen Thor kuitenkin rauhottui ja vaikka Thor on ollut vapaalla sujui maastoilu todella hyvin. Thor oli melko energisen tuntuinen ja sain kyllä pitää alussa hieman satulasta kiinni, mutta tilanne rauhoittui nopeasti ja sen jälkeen saimme nauttia pitkästä ja rentouttavasta lenkistä vaihtelevin nopeuksin.


Pikkutyttöinä kun ratsastimme Inkoossa Tiinan kanssa ei oikein ollut mitään paikkaa mistä olisi päässyt ympäri ja maastoilimme enimmäkseen teitä pitkin. Nyt on kuitenkin tullut mahtavia maastoja lisää ja meillä on myös mahdollisuus ratsastaa isolla pellolla ja hyödyntää sänkipeltoa syksyllä. 

Kävelimme myös Aktiivitallin pihan kautta ja Thor katseli innostuneena ympärilleen, mutta pysyi rauhallisena ja teki vain kerran pyrähdyksen eteenpäin, kun koira hyppäsi yhtäkkiä auton ikkunan kautta sisälle. 


Oli kyllä todella mahtava tunne päästä oikein kunnon maastolenkille pitkästä aikaa ja koska Mareldan kanssa maastoillaan pelkästään on meillä nyt maailman parasta seuraa. Etenkin, kun Marelda ei katso oikein mitään ja pysyy rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. 


 Kotiin saavuttuamme pesimme hevoset ja veimme ne nautiskelemaan laitumelle. Hevoset ovat laitumella osan päivästä tai koko päivät riippuen hieman kelistä ja helteellä ne jäävät pihattoon päiväksi.On ollut hauska huomata miten Thor selvästi liikkuu enemmän öisin kuin päivisin ja nukkuu useimmiten pitkiä pätkiä aamupäisivin. Ensimmäisinä päivinä Thor laihtui hieman, mutta on sen jälkeen taas tasoittunut ja maastossa Thor oli upean tuntuinen. Koko runko oli niin hyvin liikkeellä ja kaikki askellajit olivat hyvät ja tasaiset. Ravi oli lentävää enkä ole saanut sellaista tunnetta ravissa pitkään aikaan.


Kyllä tuo laiduntaminen ja liikkuminen vuorokauden ympäri tekee hevoselle kuin hevoselle terää. Thor on niin tyytyväisen ja rauhallisen oloinen ja saa vihdoinkin purettua kaiken turhan energian ystävän kanssa puuhatessa.


Nämä alla näkyvät kuvat sain tänään tallilta. Ensimmäinen kuva on heti aamulaiduntamisesta ja seuraavassa kuvassa tallin omistajat olivat katsomassa hevosia ja kaikki tuntui olevan enemmän kuin hyvin.


2 comments:

  1. Kivan oloinen blogi sulla ja kivoja kuvia. Jään kyllä seuraamaan blogiasi ja aionkin liittyä lukijaksesi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, olipakerranhevonen.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Sofia ja samat sanat. Kävin tutustumassa ja liityn ehdottomasti lukijaksi:) Ihanaa kesää!

      Delete