Thursday, January 8, 2015

Huonot tavat ratsastuksessa

Yli sataa ratsastajaa seurattiin Honest Horse Ridingin tutkimusta varten. Ratsastajilta kysyttiin myös mikä heidän #1 huono tapansa 12 Most Common Bad Riding Habits lisäksi. 

Monet ratsastajat kokivat huonon ryhdin olevan suurin ongelma. Myös vinoutta korostettiin ja sitä, että mieli on muualla kuin hevosessa ja senhetkisessä työskentelyssä. Kantapäät ylhäällä ja kädet joko liian ylhäällä tai alhaalla nousivat myös esille.Kolme huonoa tapaa jotka kuitenkin korostuivat eniten olivat seuraavat:
  • Katse alaspäin
  • Eteenpäin kallistuminen
  • Jännittäminen ja hengityksen pidättäminen
Tunnistan itseni vahvasti noista kahdesta ensimmäisesta tavasta ja omat Top 3 huonoa tapaa ovat varmaan nämä: 
  • Katse alaspäin
  • Eteenpäin kallistuminen
  • Vinous
Vaikka sitä usein ajattelee katsovansa eteenpäin ja sitten menee estetunnille ja huomaakin etsivänsä esteitä koska esteet ovat edessä eikä hevosen jalkojen alla. Ja joo, ajattelen, että en mä jännitä enkä pidätä hengitystä, mutta myös siinä on vielä pitkä matka. Etenkin tuossa, että oikeasta hengitystavasta tulisi luonnollinen osa ratsastusta. 

Opiskelut ja työt alkavat jälleen joululoman jälkeen ja monilla päivittäinen istuminen tietokoneen äärellä. Huono ryhti ja tietokoneen edessä eteenpäin kääntyvät olkapäät korostuvat tietenkin ratsastuksessa, joten pidetään huolta omasta kunnosta ja ryhdistä myös ratsastuksen ulkopuolella. Ajattelin ainakin itse, että vuodesta 2015 tulisi oikea kehon- ja mielenhoitoon keskittyvä vuosi. 

“Only the rider who is free from any contraction will have a horse equally free from contraction. A team such as this is the ideal” ~ Nuno Oliveira

Nyt on myös mahdollisuus oppia lisää jännityksen säätelystä, hengittämisestä ja mielen läsnäolosta psyykkisen valmentajan ja urheilupsykologi Anna Andersénin viikkotunneilla

No comments:

Post a Comment