Thursday, September 4, 2014

Kaikki kengät jalassa

Vasen etukavio. Näkyy vielä hieman miten repaleinen kavio on ollut

Kokoustellessani upeassa Tukholman Nackassa sijaitsevassa HotelJ:ssä (voi kääk, katsokaa noita Gantin lakanoita), Tiina ajoi tallille kertomaan Thorin kengityshistoriasta uudelle kengittäjälle.

Oma kengittäjämme olisi tullut vasta ensi viikolla ja yksi takakenkä ehti jo irrota, joten en mitenkään voinut odottaa enää siihen asti. On todella sääli koska olen pitänyt niin paljon kengittäjän kädenjäljestä, mutta valitettavasti kengitysvälit venyvät vaan liian pitkiksi. 

Molemmat etukaviot. Oikeassa etukaviossa näkyy edelleen paikka-ainetta.

Olen jutellut uuden kengittäjämme kanssa jo pariin otteeseen aikaisemmin ja hän otti meidät asiakkaakseen koska asuu lähellä tulevaa kotitalliamme. Tiina kehui kengittäjää kovasti ja jälki kuvien perusteella näyttää ainakin omaan silmään hyvältä. Aivan kuten Sören sanoi, oli kengittäjä myös eilen kommentoinut, että kavion laatu on muuten oikein hyvä vaikka kaviot ovat hieman repaleiset. Se on todella hyvä asia ja tarkoittaa sitä, että kavioiden laatu on mennyt koko ajan parempaan suuntaan. Nyt saa vaan toivoa, että kengät pysyisivät jalassa ja pääsemme sitten lokakuusta uudessa tallissa säännölliseen kengitysrytmiin. 

Vasen takakavio, josta kenkä oli irronnut. Levikettä lisätty hieman ulkosyrjään koska
ulkoreuna oli niin repeytynyt, että jalka oli hiukan vinossa.

Huh, muutto jännittää kovasti. Viihdymme niin hyvin Inkoossa ja meillä on niin mahtava porukka siellä. Nyt tuntuu vaan siltä, että en jaksa kolmatta talvea ajaa niin pitkiä matkoja, mutta toivon todellakin että muutto ei ole Thorille liian rankka. Edellisessä kodissa Thor ei koko aikana oikein rauhoittunut, joten toivon että Thor asettuisi melko nopeasti. Normaalistihan useimmat hevoset tottuvat nopeasti muutoksiin, mutta Thor on niin herkkä reagoimaan. Nå, ei voi kun toivoa parasta.

Masin jouduimme kerran ratsastamaan pois yhdestä kesäpaikasta koska Masia oli pidetty yksin sisällä muulin kanssa pari yötä ja siitähän meidän herra sekosi täysin. Onneksi päästiin nopeasti Gunssanin hyvään huomaan ja saimme tilanteen ratkaistua siltä silmäykseltä. Oltiinpa taas kokemusta rikkaampia Tiinan kanssa.....

Oikea takakavio

Edit: Thor oli käyttäytynyt todella hyvin koko kengityksen ajan. Olen niin ylpeä pikku ruunastani.

4 comments:

 1. Kuka teillä alkoi nyt kengittämään? Kuvien perusteella nättiä jälkeä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että olet samaa mieltä nätistä jäljestä. Olen ainakin ekaan kertaan kovin tyytyväinen. Mun täytyy kysyä kengittäjältä lupaa nimen julkaisuun, joten palaan asiaan:)

   Delete
 2. Replies
  1. Mä kerron Erika heti kun ollaan muutettu. En uskalla hirveästi kirjoitella paikasta ennen kuin ollaan perillä. Oltiinhan me viimekin talvena kovasti lähdössä muualle talven yli ja jäätiin sitten kuitenkin kotikonnuille:)

   Delete