Sunday, November 3, 2013

"Neljä kättä ja viisi jalkaa"


 "Ajatus ei ole tarkemmin ajateltuna yhtään hullumpi. Toisinaan yksinhuoltaja todella kaipaisi kipeästi yhden käsiparin lisää arjesta selviytymisen taakkaan. Kuinka hyödyllistä moniraajainen multitasking olisikaan! Yksi käsi pitelisi sylissä pienokaista, toinen hämmentäisi keittokattilaa, kolmas kattaisi pöytää ja neljäs pilkkoisi salaattiaineksia. Tai viisi jalkaa kipittäisi paikasta toiseen sellaisella turbovaihteella, ettei koskaan tarvitsisi olla myöhässä mistään."

Lainaan hävyttömästi Villasukkavarpaat - blogin otsikkoa (myös muut lainaukset ovat blogista), sillä nuo sanat kuvastavat parin kuluneen kuukauden tunnelmia. Sain viettää rakkaideni parissa erityisen pitkän kesäloman, joten enkä sen takia syksy on tuntunut entistä kiireisemmältä, Siltä, että jos edes yhden päivän ajan olisi nuo neljä kättä ja viisi jalkaa. Osat jaloista voisivat polkea töihin, jotkut raajat kävisivät ratsastamassa (koko ajan, koska sitähän tekisin mielelläni koko ajan), pari kättä tapaisivat perhettä ja ystäviä ja loput raajat viettäisivät kaiken mahdollisen vapaa-ajan maailman ihanimman tyttären kanssa.
Ja koska Ella on vasta pikku tyttö ja haluan suoda meille luksusta arjen keskellä, Thor muuttaa Kirkkonummelle tammi-helmikuuksi. Pääsen nopeammin tallille ja tallinpitäjä ratsuttaa Thoria ainakin kolme päivää viikossa. Ajatuksenahan oli tuoda Thor jo viime talvena lähemmäksi kotia pariksi kuukaudeksi, mutta koin että Thor oli vielä liian levoton. Nyt tuntuu jotenkin siltä, että sille on oikea aika ja olen jo sopinut käytännön järjestelyistä (olen aika innostunut:).


Kun käsi ja jalkadilemma oli pahimmillaan noin viikko sitten oli ihanaa, kun kaverini laittoi viestiä ja kyseli mikäli pääsisin valmentajamme Mari Faria di Carvalhon ystävän Shiatsu-hoitoon. Portugalista suomeen lentänyt, aivan ihana Gini teki hoidon minulle, kun Ella söi hedelmiä ja katsoi telkkaria ja voin kertoa, että hoito tuli tarpeeseen ja oli mieletöntä tavata niin huikea ja osaava nainen. Rakastan kaikkia vaihtoehtoisia menetelmiä ja Ginillä on vuosien kokemus ja tuntuu todellakin tietävän mitä tekee. Upea hoito kaiken kaikkiaan.

Viikonloppu aloitettiin ystävien Halloween-juhlista perjantaina. Lapsilla oli niin hauskaa ja ruoka ja seura erinoimaista.

Lauantaina otimme todella rauhallisesti, saunoimme ja söimme kaikkea epäterveellistä. Tänään tytöillä oli ensin tunti Aktiivitallilla, kävimme Benjaminin isoisän luona kahvittelemassa, kävimme halaamassa Masia ja sen jälkeen vielä hypyttämässä Thoria. Thor hyppäsi lopulta 120 cm esteen oikein upealla loikalla ja sai tehdä kunnolla töitä koko rungolla. Sitten ajoimme vielä Tiinan kautta koska maailman söpöimmällä Maxilla oli synttärijuhlat ja pikku Emma sai mini UGGsit. Ja sitten vielä lämpimät voileivät, piparminttuteetä ja Solsidan. Ahhhhh.....
"Onnistuisikohan samaan kroppaan saamaan ominaisuudeksi myös barbapapamaisen muuntautumiskyvyn? Niin että voisi muotoutua uudelleen aina tilanteen vaatimalla tavalla kuten Barbapapat satukirjoissa - milloin portaikoksi, milloin lentokoneeksi. Luulen, että minulla olisi ollut käyttöä tuollaiselle muuntautumiskyvylle viime vuosina, kun elämä on heitellyt eteen ties minkälaista pureskeltavaa."


2 comments:

  1. Mä kerron sitten heti, kun kaikki kamat on pakattu ja hevonen kärryssä:)

    Mitäs Ypäjälle kuuluu? Vitsi mä oon edelleen niin kade. Meneeköhän tämä tunne ikinä ohi?:)

    ReplyDelete