MEISTÄ

Olen vuonna 1977 syntynyt Ella-tytön äiti ja hevoshullu. Olen ratsastanut pikkutytöstä lähtien ja keruuttanut kokemusta niin suomalaisilla ravureilla kuin ranskalaisilla Grand Prix -staroilla. Olen ollut töissä ratsuttajana Ranskassa ja Australiassa ja toiminut opettajana Centennial Parkin ratsastuskoulussa Sydneyssä. 

Rakastan valmentamista ja pidän kovasti siitä kun saan tutustua ja toimia erityyppisten hevosten kanssa. Olen ratsuttanut monen monta hevosta ja viimeiset vuodet keskittynyt paljon omien hevosteni Masin ja Thorin kouluttamiseen.

Olen erityisen kiinnostunut hevosen fysiikasta ja biomekaniikasta sekä hevosen lajityypillisestä käyttäytymisestä. Kuten blogista huomaa löytyy täältä paljon kirjoituksia kengityksestä, kengättömyydestä, hevosen hammashoidosta, satuloiden istuvuudesta, vaihtoehtoisista hoidoista jne.

Olen järjestänyt hevostapahtumia, jotka liittyvät aiheeseen hevonen ja ratsastajan kokonaisvaltainen hyvinvointi ja kirjoittanut lehtiin hevosen hyvinvointiin liittyviä artikkeleita. Olen myös Helsinki Horse Show:n Ladies Night -tapahtuman järjestelyjen takana. 

Pidän ovasti valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta ja hevoset ovat intohimoni. Haluan blogini kautta jakaa mahdollisimman paljon tietoa hevosista eteenpäin.

Opiskelen myös tällä hetkellä Clare Gatesin johdolla Chi Therapeutics joogamuotoa ja valmistaudun joogaopettajaksi vuoden päästä.

Cecilia Löfgren toteaa kirjassa Den inre ryttaren:

"Om du vill komma en häst nära, behöver du komma dig själv nära. Då kan hästen närma sig dig."

Minulla on ollut onni päästä tutustumaan moneen erityyppiseen hevostoveriin matkan varrella. Alla tarkempaa tietoa elämäni hevosista.

Masi kesä 2008


Masi kesä 2012


Meadow Master aka Masi (Maas Baas, Masse, Masi the Machine)
FWB (Suomalainen puoliverinen)
isä Pyrrhus III
emä Milford Queen
ei. Pride of Toames (Irish Draught)
Kasvattaja: Anne-Maj von Rettig, Kirkkonummi

Masi saapui elämäämme vuonna 2002. Masi on maailman itsepäisin ja hauskin tyyppi. Elämäniloinen kaveri, jonka kanssa ei koskaan ole ollut tylsää hetkeä. Yksi elämäni suurista rakkauksista. Masi lähti hyvän ystävänsä Penan luokse Nangijaalaan 22,5 -vuotiaana.
Lue myös: 11 vuotta yhteistä elämää takanaTack Masi!, Pieni haaste, paljon asiaa

Thor kesä 2011



Thor kevät 2015


Thor syyskuu 2015

Thor huhtikuu 2015



Thor ja Jack 21.10.2018

Thor ja Jack 10.3.2019



Son of Thor (Turre, Turiluri, Turde, Turturduvan, Tomppa (Peuramaalla))
SWB (Swedish Warm Blood)
isä  Topaasch
emä Millan (SWB)
ue. Maraton
Born: 2006-07-01
Kasvattaja: Veronica Cabrera, Thåstorp 31, 43020 Veddige
Unihorse Ab

Ostin Thorin heinäkuussa 2011Thor on todellinen ilopilleri. Pirtsakka ja energinen kaveri, jolla riittää luonnetta ja pilkettä silmäkulmassa jopa niinä päivinä, jolloin rauhallinen köpsöttelylenkki maastossa voisi tehdä terää. Thor on unelmieni täyttymys. Oma nuori hevoseni, josta olen haaveillut varmaan jo ennen syntymääni:)

Lue myös: Autch, Kauniin talvimaiseman keskellä, Pieni haaste, paljon asiaa, Ekat koulukisat, Piia Pantsun valmennuksessa, Hankiurheilua ja lantion keinuttelua, Heitä ajatukset pois, Syksyn harmaus, kesän kaipuu, Tokat koulukisat ja kaikenlaista hauskaa, Mahtavat apujoukot, Hello countryside and summer 2017, Thor tapaa uudet ystävät 08 2017, A good life, Tyytyväisiä hevosia ja pomppivia koiria



Tesello kesä 2010


Tesello kesä 2010


Tesello (Tesku)

Tapasin Tesellon ensimmäistä kertaa vuonna 2002, mutta otin Tesellon ylläpitoon lyhyeksi ajaksi helmikuussa 2010. Tuo lyhyt aika tuntui kuitenkin vuosilta. 

Lue myös: Ihana Tesello, Tesello piehtaroi, Tesello: in Memoriam, Ajatuksia maanantailta



Klöntti 05 2011


Gammon aka Klöntti tai Klöbä

Klönttiin tutustuin ensimmäistä kertaa vuonna 2010.

Lue myös: Ajatuksen voimaMinä ja Gammon, Klöntin kehityksestä





Emil the Ardenner

Emil 

Lue myös: 


Copyright: Miguel Felix da Costa

Eça (ei vielä lempinimeä)
PSL
isä  Xarope
emä Tosca
Born: 2010
Kasvattaja: Miguel Felix da Costa

Lue myös: Miten löysimme Ecan Portugalista, Eca laitumella, Ensimmäinen ratsastuskerta Ecalla Suomessa, Thor ja Eca samassa tarhassa, Treeniä Ecan kanssa Peuramaalla


Hotilas (Hoti)
suomenhevonen
Lue lisää Hotista täältä!


Lue lisää Ellan hevoskohtaamisista täältä!


Luis

Lue myös: Miten kohtaan maneesin kauhut




Nicastro



Lisää kirjoituksia ja yhteisiä hetkiä matkan varrelta: 

Muita elämääni suuresti vaikuttaneita veijareita ovat olleet suomenhevoset Vinskin IlonaAllie ja Ilonan emä Heila, Tyr ja Halka. Unohtamatta tietenkään kavereitani Blondia, Grandea, Lisiä, Cassiopeiaa ja kaikkia lukuisia muita hevosia joihin olen saanut etuoikeuden tutustua.




Lisää kuvia ja videoita: 

Lue myös: 
Memories, memories (tältä näytti Tiinan ja minun lapsuusratsastus)