Thursday, October 13, 2016

Kohtaa omat heikkoutesi

Kuva: Sini Pennanen

Syyskuussa 2013 makasin loimivaraston vieressä hierontapöydällä. Jäsenkorjaaja Annika oli sanonut minulle ratsastustunnin yhteydessä, että Thor on varmaan tullut elämääni opettamaan rentoutumista ja rauhoittumista. Hän totesi myös jossain vaiheessa, että Thor ei hengitä koska olen itse niin jännittynyt ja lausui nämä maagiset sanat:

"Hevonen kestää paljon, mutta ei sitä, että et ole aito itseäsi kohtaan". 

Nämä sanat ja Thorin hengityksen äkillinen kulku kun itse rauhoituin kulkivat läpi koko kehon.

"Jotta ihminen voi elää terveenä ja onnellisena, energian on hyvä päästä liikkumaan kehossa ja mielessä mahdollisimman vapaasti. Yksi edellytys sille on, että ihminen on rehellinen itselleen.

Meidän on usein helpompaa töksäyttää näennäisiä totuuksia muille kuin tunnustaa omia syvimpiä tunteitamme – edes itselle. Mutta asioiden pitäminen sisällä kuluttaa energiaa ja tuottaa usein stressiä, jännitteitä ja selittämätöntä ahdistusta."Olin pitänyt asioita sisälläni pitkään. Olin ulkokuoresta kova, mutta sisältä pirstaleina. Olin ylipuhunut itselleni monia asioita enkä ymmärtänyt, että säilömällä asiat jonnekin sielun syöväreihin en tukkinut vain omaa, vaan myös rakastamieni läheisten energian.

Kyseisen päivän jälkeen tein 42 tunnin sisällä suuria, elämää mullistavia päätöksiä. Päätöksiä, joita olin miettinyt pitkään, mutta en uskonut ikinä löytäväni voimaa niiden toteuttamiseen.

Elämässä on hetkiä kun juuttuu kiinni ja ajattelee, että kyllä sitä pärjää. Että jos sitä vain tekee niin tai näin tai käyttäytyy yhdellä tai toisella tavalla kaikki järjestyy. Yrittää olla hyvä työntekijä, oikeanlainen ihminen parisuhteessa tai tehdä asioita jotka ei vain tunnu omalta. Sitä jää kiinni sellaiseen arkeen ja rutiineihin, jotka eivät tuo energiaa elämään vaan vähentävät sitä ja "elämä, jossa tunnet olosi tukkoiseksi, sammuttaa vähitelleen sielusi kokonaan."

Ajattelin päästäväni irti ja olevani rehellinen hierontapöydällä makaessani, mutta huomasin vasta lukiessani Syvärisen tekstin pari päivää sitten, että vasta kolme vuotta myöhemmin olen edes jollain tasolla aito itseäni kohtaan.

"Monesti välttelemme rehellisyyttä, koska se tietää muutosta, joka puolestaan tietää hankalia kysymyksiä, järjesteltäviä asioita, ehkä erimielisyyksiä. Muista kuitenkin, että mahdollinen kriisi on vain välivaihe matkalla kohti parempaa elämänvaihetta."

Olen kriiseillyt, itkenyt paljon ja käynyt läpi isoja muutoksia. Rehellisyys itseäni kohtaan on ollut yksi suurimmista ja vaikeimmista asioista mitä olen tämän elämän aikana käynyt läpi. Olen joutunut kohtaamaan oman haavoittuvaisuuteni ja olen ensimmäistä kertaa tuntenut oloni todella hauraaksi. Kun kerros kerrokselta kuoritaan pois on vihdoinkin aika kohdata kaikki se minkä on piilottanut kovan ulkokuoren alle. Se on haastava tie, mutta ainakin omassa elämässä tie joka piti kulkea.

"Muista, että parempia vaihtoehtoja pääsee virtaamaan elämääsi heti, kun alat tehdä rehellisiä, sisäisen totuutesi mukaisia valintoja ja energiasi vapautuu. Anna elämälle mahdollisuus tehdä ihmeitä ja järjestää asiat entistä paremmiksi. Sinun ei vielä tarvitse tietää, millä tavalla ihmeet tapahtuvat. Oma osuutesi on tulla ihmiseksi, joka uskoo niihin!"

Kiitos Katri Syväriselle tunteita herättäneestä tekstistä Kolme ohjetta ja voimakuvaa rehellisyyteen.
Lainaukset on otettu Syvärisen tekstistä. 

2 comments:

  1. Hieno kirjoitus ja niin tärkeää asiaa. :) Kun itsekin saisi oman pään sisäisen tilan järjestykseen, ehkäpä jonain päivänä se onnistuu.:)

    Mutta nyt, terkut Nusa Dualta Balilta!

    ReplyDelete