Friday, December 12, 2014

Mustaa mustalle hevoselle


Kyllä oli pieni ihminen iloinen, kun Aiver Sportin laatikko tupsahti kotiin. Laatikosta kun löytyi uudet sukat, ihana musta satulahuopa, mustat jalustinhihnat sekä musta rungoton estesatula. Ja kaiken kruunasi vielä maukkaat keksit suoraan Skotlannista. 

Huopa: Rhinegold, Aiver Sport
Satulahuopa korkattiin Minnan estetunnilla ja hyppäsimme ensimmäistä kertaa jo minulle huiman korkeita esteitä. Thor hyppäsi todella nätisti ja veti etujalat kunnolla ylös. Minna totesi siihen, että taitaa hevosesta löytyä potentiaalia, kun vasta etujalkojaan nostelee. Ja siihen uskon kyllä minäkin: Thorista tulee vielä oikea estetykki. Etenkin koska Thor ei korviansa esteillä lotkauttele ja pitää kovasti hyppäämisestä. 

Aiver Sportilla on todella laadukas valikoima tuotteita sekä ratsastajalle että hevoselle. Sukat otin heti käyttöön ja musta satulahuopa istuu kuin mittatilaustyönä tehty Thorille. Nyt kun vielä saisi ostettua mustat ratsastushousut, niin istuisi omakin varustus kokonaisuuteen. 

Kannattaa kurkata Aiver Sportin tarjoamaa aiversport.com -sivustolta. Sieltä löytyy monta hyvää joululahjaa koko perheelle, hevoselle mukaan lukien. Jos tilaat yli 180 eurolla saat nahkaiset jodhpurit kaupan päälle!

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Aiver Sportin kanssa.

8 comments:

 1. Minkälainen se estesatula on? Oliko hyvä? Kuvia? :) Olen noita katellut ja vähän kiinnostaisi tuollainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! En valitettavasti vielä ole ehtinyt kokeilla sitä koska olin viikonlopun matkoilla. Laitan siitä raporttia, kun olen ehtinyt ratsastaa sillä. Tässä kuitenkin linkki satuloihin: http://fi.aiversport.com/product-category/hevoset/aiver-saddle/

   Ja vielä lyhyesti tietoa satuloista:

   * thermo-reactive memory foam paneelit, muotoutuu lämmön vaikutuksesta
   * anatomisesti muotoillut, käytetty suunnittelussa apuna painetestiä
   * täysin nahkainen runko
   * kuppimainen istuin, korkea takakaari
   * satulan istuin osa muotoutuu ensimmäisen kolmen käyttöviikon aikana, jonka aikana suositellaan käytettäväksi edestä korottavaa romaania
   * polvituet myös päällimmäisessä siivessä memory foamia, joten jalan on helppo asettua oikeaan kohtaan/ pysyä paikallaan

   Jos asut jossain pääkaupunkiseudun hujakoilla, voin tuoda satulan kokeiluun.

   Ihanaa Joulun odotusta ja Joulua!

   Delete
 2. Hei!
  Haluaisin kysellä sinulta sellaista asiaa, kun olet ruokintaan jonkun verran perehtynyt ja chiaankin. Niin onko pellavaöljyn syöstöstä chian kanssa samaan aikaan varsinaista haittaa? Millaisia haittoja tästä voi olla tai tulla? Syötän chiaa hevoselleni sen vatsan tukena päivittäin kaksi kertaa aamuin 0,2dl +illoin 0,2dl ja päivällä hevonen saa myös puuroa, mutta ilman chiaa. Haluaisin kuitenkin tukea hevoseni karvankasvua enemmän, vaikka ei siinä tällä hetkellä varsinaista vikaa ole ja samalla antaa lisä energiaa näin talveksi. Syöttäisin pellavaöljyä siis päiväpuuron kanssa vain 1dl. Kiitos vastauksestasi jo näin etukäteen. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei!

   Kiva että kysyit. Todella haastavaa vastata mitään lyhyesti ja pyysin Chia de Gracian edustajaa vielä ottamaan kantaa noihin määriin (kun hän niiistä tietää paremmin). Tässä kuitenkin jotain ajatuksia.

   Parastahan olisi, jos hevosella on todella hyvälaatuinen heinä ja siinä on kaikki ravintoarvot kohdallaan. Tämä ei valitettavasti kaikilla talleilla ole mahdollista, mutta ideaalimaailmassa hyvä heinä olisi perusedellytys hyvinvoivalle hevoselle. http://kiaherold.blogspot.se/2013/01/pohdintaa-hevosen-ruokinnasta.html

   Tällä hetkellä Thor syö pelkkää heinää, mineraaleja ja Chia de Gracian lisäravinteita (chiaa, ruusunmarjaa, msm:ää ja Devil's clawta). Vaikka soija on geenomanipuloitua olen sekoittanut 1-2 dl soijaa veteen ja siihen lisään sitten lisäravinteet. Olen ainakin itse ollut kovin tyytyväinen etenkin chiaan ja ruusunmarjajauheeseen
   http://kiaherold.blogspot.se/2014/03/chia-siemenet-ja-ruusunmarjajauhe.html ja olen huomannut vain hyviä vaikutuksia Thorin osalta. Pellavarouhetta syötin aikaisemmin ja söin sitä myös itse, mutta sittemmin kävin ravintoneuvojalla ja hän kehotti jättämään pellavan pois siltä istumalta. Ymmärtääkseni siemeniin kertyy maaperästä kadmiumia ja niihin luonnostaan muodostuva syaanivety ovat ihmiselle vaarallisia aineita. Luin myös lisää pellavasiementen haittavaikutuksista täältä (chia vs. flax) http://equinechia.com/about enkä ole syöttänyt pellavaa Thorille sen jälkeen.

   Aikaisemmin syötin öljyä ja chiaa, mutta jätin myös öljyn pois koska Thorille tuntuu Chia riittävän lisäravinteiden rasvahappojen lähteenä. Pellavaöljystä en sinänsä tiedä sen koommin, mutta en tiedä tarvitseeko vielä pellavaöljyä Chian lisäksi. Ei siitä nyt varmaan mitään suoranaista haittakaaan ole.

   Thorin karva kiiltää tällä hetkellä niin paljon, että luulisi melkein timantin asustavan boxissa. Thorin karva on kuitenkin aina parhaimmillaan talvikuukausina (kesällä aurinko porottaa karvan ruskeaksi) enkä osaa oikein sanoa mikä vaikuttaa suoranaisesti mihin. Olen kuitenkin iloinen siitä, että pärjäämme tällä hetkellä melkein vain heinällä ja olen löytänyt hyvät ja meille sopivat lisäravinteet. Aina välillä mietin, että Thor on varmaan vain saanut ruotsalaisen hyvännäköisen pojan geenit. Sen verran hienon näköinen herra on karvan kiiltäessä. Ruotsissa tuntuu ihmiset ja hevoset syövän melkein mitä vaan ja kuitenkin iho kiiltää ja hiukset hulmuavat:)

   Delete
  2. Hei!
   Hei!
   Chian kanssa voi hyvin syöttää samanaikaisesti pellavaa tai pellavaöljyä, jos niin haluaa. Tässä ei ole ristiriitaa/ ongelmaa. Molemmat ovat kasviperäisiä tuotteita ja niissä on melko samankaltainen rasvahappokoostumus. Öljyjä syötetäessä kannattaa kuitenkin muistaa, että niissä on paljon puhdasta energiaa, joten ainakin pyöreiden/ kevyessä liikunnassa olevien hevosten osalta pohtisin öljyjen syöttöä ja määrää aika tarkasti.

   Delete
 3. Tyhjällä energialla tarkoitetaa siis usein korkeaa energiamäärää ilman varsinaisia ravintoaineita. Erityisesti kevyessä käytössä olevilla harrastehevosilla suuret öljymäärät voivat nostaa energianmäärän turhan korkeaksi.

  ReplyDelete
 4. Hei, millainen satula on ollut käytössä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Haluatko siis tietää mikä satula/mitkä satulat mulla on Thorin kanssa ollut ylipäänsä käytössä? Tai haluatko lisäinfoa juuri tuosta Aiver Sportin satulasta?

   Delete