Sunday, June 1, 2014

Mielenkiintoinen klinikka

Olipa onnistunut Hippolan järjestämä klinikka Peikkilässä tänään. Paljon tuttuja kivaa ratsastusta ja mukavia valmentajia. Johku on entuudestaan tuttu ja pidin myös kovasti Antti Jurvasen tyylistä opettaa. Myös hänen tapansa käsitellä hevosia sai extrapisteitä. Miten hän muistutti ratsastaessaan Pyry-suomenhevosella, että herkän hevosen kanssa kannattaa itse pysyä rauhallisena eikä hevosesta kannata ikinä tehdä vihollista.

Oli todella hauskaa seurata monen jo tutuksi tulleen bloggaajan ratsastusta ja tavata suurin osa bloggaajista kasvotusten. Klinikassa oli rento tunnelma ja eritasoiset ja -tyyliset ratsukot saivat hyviä vinkkejä jokapäiväiseen ratsastukseen. 


Antin rentoussanat mielessä uskaltauduin Thorin kanssa Obelixin ja Katin seurassa ensimmäistä kertaa isommalle tielle maastoilemaan. Vaikka Thoria jännitti kovasti ajoittain kaikki sujui hyvin. Mopojen kohdalla meinasi pari kertaa käydä hieman köpelösti ja sain pitää kiinni satulasta, mutta nyt tiedetään ainakin mitä pitää harjoitella. Kuka haluaa tulla pörräämään mopoilla tallimme pihaan?


En tiedä onko ihan normaalia kaivata hevosta niin paljon kun kaipasin Thoria kun en taas ollut käynyt pariin päivään tallilla. On niin ihana nähdä tämä iloinen ja tyytyväinen naama, joka tulee vastaan heti kun kuulee vihellyksen.

Thorin kaviot kuivuvat aina keväisin, mutta tämä oli ensimmäinen laidunkaudenalku, kun kaikki kengät ovat edelleen jalassa. Ehkä pääsemme jossain vaiheessa siihen, että kaviot eivät kuivu, mutta nyt olen jo todella onnellinen, että kavioista ei ole lohkeillut palasia.

Topi on myös sopeutunut Thorin ja Obelixin kanssa hyvin laumaan ja kolmenkopla saa huomisesta lähtien asustella vuorokauden ympäri laitumella.En valitettavasti saanut klinikalta hyviä lähikuvia koska kameran linssi ei oikein toimi kauempaa kuvatessa. Olen miettinyt uuden linssin ostamista koska omistamani Canonin runko on todella hyvä. Nykyinen linssini 24-70 mm 2.8 ottaa mahtavia lähikuvia, mutta olen pohtinut hieman Sigman 70-200 mm, 2.8 tai Canonin 70-500 mm, 2.8.

Onko teillä kokemuksia kyseisistä linsseistä tai ylipäänsä ehdotuksia linsseistä jotka soveltuvat parhaiten  hevosten/ratsastuksen kuvaamiseen?

No comments:

Post a Comment