Wednesday, June 4, 2014

Hitaasti, mutta varmasti

On todella hassua miten ongelmat voivat yhtäkkiä siirtyä toiselle puolelle. Nyt tuntuu siltä, että en haluaisi tehdä muuta kuin laukata oikealle, kun taas vasemmassa laukassa joudumme tekemään kovasti töitä. 


Rakastan lämmintä ilmaa ja tykkään ratsastaa vaikka aurinko porottaa taivaalta. Australiassa totuin kuumuuteen, mutta siellä oli todella mahtavat maneesikatokset joiden alla pääsi ratsastamaan. Suomen kesä ei tarjoa ihan samanlaisia puitteita, mutta kentällä on onneksi myös varjoisia paikkoja, joten Thorin ja Topin vastahakoisista ilmeistä huolimatta lähdimme kentälle.


Maanantaina Heidi ratsasti Thorin ja eilen kävin vain antamassa leipää ja porkkanoita laitumelle enkä tehnyt sen koommin mitään Thorin kanssa. Joskus on ihan hyvä käydä tallilla vaatimatta yhtään mitään hevoselta. 


Tänään harjoittelimme avotaivutusta käynnissä ja ravissa ja keskityimme jälleen perusasioihin. Siirtymiisin, suoruuteen jne. Laukassa Johanna vaati meiltä jo aika paljon ja meinasi, että nyt on tullut jo hienosäädön aika koska olemme hänen mukaan kehittyneet huimasti.

Ja täytyy sanoa, että olipa mukava kuulla. Olen tehnyt kovasti töitä Thorin hyvinvoinnin eteen sekä ratsastajana fyysisen että henkisen puolen kanssa ja tuntuu, että pikkuhiljaa monet asiat ovat loksahdelleet paikoilleen. Vaikka opittavaa on ties kuinka ja olen vasta polkuni alkutaipaleella on mahtavaa huomata kuinka paljon henkinen puoli todella vaikuttaa ratsastukseen ja miten paljon on auttanut, kun olen sisäistänyt sen asian omassa ratsastuksessa. Olen siitä niin onnellinen ja se avaa jälleen uusia ovia elämässä.


Meillä on tällä hetkellä Thorin kanssa todella kivaa ja nautin ratsastuksesta hirmuisen paljon. Eikä voi sanoa, että Ella tai Emeliekään eivät olisi nauttineet lämpimästä säästä rannalla tänään.

1 comment:

  1. Kivat videonpätkät, silmä tarkkana katsoin. :) Viime tunnilla meillä myös aiheena avotaivutus, se on niin vaikeaa... Mä kun olin ratsastellut niin pitkään itsekseni ja miten sattuu niin on vaikea esim. taivuttaessa ottaa sisäohjalla kunnolla, koska en ole aiemmin oppinut ohjaamaan hevosta pohkeella/istunnalla vaan ohjalla. Eli ulkopohje pitäisi muistaa pitää hyvin paikallaan ja käyttää sitä niin hevonen ei käänny sinne sisälle vaan taipuu. Haastavaa, mutta ah mikä fiilis, kun onnistuu! :)

    Aurinkoisia heppailupäiviä teille! :)

    ReplyDelete