Saturday, July 13, 2013

Vapaapäiviä ja löysät kengät

   

Vapaapäivät taisi tehdä meille molemmille todella hyvää. Kerroin jo Jennalle miten Thorilla on löysät kengät, selkä on edelleen hieman arka ja tunti ei varmaan tulisi sujumaan kovinkaan hyvin. Nå, niin sitä voisi vain muuttaa negatiiviset ajatukset positiivisemmaksi koska ratsastuskerta oli yksi parhaimmista. Vaikka Thorilla on ollut saman kengät melkein kahdeksan viikkoa ja monta vapaapäivää laitumella takana, oli tunti yksi tasaisimmista.

Olin Johannan kehotuksesta käynyt taas hakemassa kolme uutta satulaa koetukseen. Johanna oli sitä mieltä, että Albioni voisi toimia ja kaikista satuloista se oli ainoa joka istui melko hyvin. Olen kokeillut Albioneja aikaisemmin, mutta nyt tuntui siltä, että palaset loksahtelivat jokseenkin paikoilleen. Oli paljon helpompi istua satulassa ja Thor oli kovin tyytyväinen, rauhallinen ja rento. Kun Thor oli niin rento ja keskittynyt oli helppoa ratsastaa ja tehdä siirtymisiä. Mukana olivat myös Johanna ja pikkuinen Topi ja olimme toivoneet melko rauhallista tuntia. Eli teimme paljon töitä käynnissä, paljon siirtymisiä ja lopuksi ratsastimme vielä lyhyitä laukkapätkiä ikäänkuin hevosille palkintona.

  

Pidin kovasti harjoituksesta, jossa päästimme pitkät ohjat käynnissä ja haimme hyvää, reipasta käyntiä. Hyvässä käyntitahdissä ratsastimme ratapoikkisuuntaanleikkaa ja ratapituusuuntaanleikkaa, niin että hevosen piti pysyä rungosta suorana. Siitä keräsimme sitten pikku hiljaa jälleen ohjat käteen ja jatkoimme harjoituksia.

Tunti oli vasta kahdeksalta illalla ja vaikka kenttä pöllysi säästyimme kuitenkin pahimmalta hyönteishyökkäykseltä. 

Olin todella tyytyväinen. Etenkin siihen, että Thor oli niin rento ja rauhallinen. Sitä olen hakenut nyt koko ajan ratsastaessa ja tuntui hienolta, kun siirtymiset ja muut harjoitukset sujuivat melkein ajatuksen voimalla. 

Eläinlääkäri kävi myös rokottamassa Thorin ja vilkaisi samalla hampaat. Niissä ei tällä kertaa ollut mitään huomauttamista. Jee jee! Ja ensi tiistaina on sitten kengitys ja satulansovitusta tiedossa. Kohta käyn tallilla pesemässä Masin ja Thorin ja sitten jatkamme mieheni äidin 70-vuotisjuhliin tyttöjen kanssa.  

Kiitos kovasti Jennalla kuvaamisesta ja jälleen ihanasta asenteesta ja tsempistä!

No comments:

Post a Comment