Tuesday, July 9, 2013

Mian valvovan silmän alla


Kävimme Johannan kanssa Mia Kainulaisen parin päivän istuntakurssilla. Olemme molemmat käyneet Mian tunneilla Tampajalla ja oli ihanaa päästä taas Mian valvovan silmän alle.Mia katsoi ja kuvasi kun ratsastimme, saimme istua molemmat päivät ANKY Free Rider -tuolilla ja tuntien jälkeen kävimme läpi videomateriaalit ja keskustelimme niistä yhdessä.


Kurssi tuli todellakin tarpeen ja Thor tuntui niin kivalta sen jälkeen, kun Mia oli käynyt selässä. Keskityimme vain todella rauhalliseen tahtiin ja siihen, että Thor olisi mahdollisimman suora. Mia puhui paljon istunnasta ja keskivartalon aktivoimisesta ja se toimi. Sain oikein hyviä pätkiä Thorin kanssa ja pystyin hieman rauhoittamaan omaa kättäni. Mia keskittyi paljon positiiviseen ajatteluun ja pyysi meitä miettimään ja vaikuttamaan mielikuvien kautta. Oli myös hassua huomata miten paljon puristan reisillä enkä edes ollut huomannut sitä (mielestäni näkyy jo pientä eroa Kia1 ja Kia2 videoissa).Päädyimme kuitenkin yhteistuumin siihen, että satula ei edelleenkään ole ideaali minulle tai Thorille. Tallilla kävi toisena päivänä hevosfysioterapeutti Maja Littorin ja pyysin Majaa katsomaan Thoria ja arvioimaan selän kunnon sekä satulan istuvuuden. Thorin selkä on arka ja keskellä oli pientä nestekertymää. Maja meinasi jopa, että okahaarakkeet ovat melko lähekkäin joka voisi tarkoittaa Kissing Spines -syndroomaa. Satula sai myös täystuomion Majalta, sillä se painaa liikaa lapojen takaa Thorin selkää. Eli toisin sanoen Thorin selkä on liian leveä satulaan nähden ja kuten Vixenin sivuilla lukee, niin hyvä satula jättää rangan (okahaarakkeet) täysin vapaaksi painosta.

Maja määräsi Thorille Devil Clawta purtavaksi ja sain ostettua Mialta purkin.

Pyysin nyt Mian suosituksesta Karin Rosenlewiä Vixenistä käymään ensi viikolla. Jahka hän voisi auttaa meitä satula-asian kanssa.
ç

4 comments:

 1. Hyvältä näyttää! Sääli ettei satula ole sopiva. On niin turhauttavaa ratsastaa huonosti istuvalla penkillä :/

  ReplyDelete
 2. Kiitos ihana Jilla! Tässä vaiheessa olen jo ylittänyt turhautumisrajan satulan suhteen ja yritän enimmäkseen nauraa asialle. Välillä hieman itkeäkin. Vielä surullisempi kaveri on tosin tuo lompakko tuossa vieressä;)

  ReplyDelete
 3. Oi, toooosi hyviä pätkiä tuossa jälkimmäisessä videossa, wow!

  Toivottavasti saatte sopivan satulan – ja kuka tietää, ehkä se voi olla jopa edukkaampi kuin nykyinen, niin lompakonkaan ei tarttis olla surullinen ;)

  ReplyDelete
 4. Voi Kiitos. Ihana kuulla. Jotenkin sitä on niin ylikriittinen oman istunnan ja Thorin osalta tällä hetkellä. Ehkä hieman rankempi kevät vaikuttaa mielialaan ja myös siihen miten näkee omat hevosensa ja itsensä ratsastajana. Nyt pääsee onneksi lataamaan akkuja;)

  ReplyDelete