Tuesday, June 25, 2013

Piilotettu artikkeli

Lämmitin eilen saunaa favorittini sunnuntain Helsingin Sanmomien avulla. Olin jo repinyt sivuja irti, kun artikkeli Piilotettu alkuperä osui silmiini.

5 comments:

  1. Kiitos Kia linkistä ja siitä että tuot näin tärkeitä asioita esille. Luin jutun mutta en pystynyt katsomaan videota loppuun. Kyyneleet tulivat silmiin jo alussa. En voi käsittää miksi ihmiset kohtelevat viattomia eläimiä niin huonosti.

    ReplyDelete
  2. Kiitos linkistä!

    Kyllä siinä on varsinainen kiitos työhevoselle. :(

    Videossa oli kuitenkin mielenkiintoista se, miten hevonen uhmasi hakkaajiaan/uhkaajiaan, tuli päälle ja koetti poistua ihan mistä tahansa paniikin iskettyä.

    Taavihan käyttäytyi lastaustilanteessa aivan samoin, kun käytössä oli mitä tahansa painostavaa; raippa (vaikka sillä olisi tuottanut vaan ääntä), liinat yms. Vaikkei tilanne tietenkään ollut yhtä kaoottinen, kun videolla.

    Ehkä se vaan on joillain hevosilla toisia voimakkaampi tapa reagoida noin.

    ReplyDelete
  3. Hei, muistan aina kun työskentelin Animaliassa ja kysyin norjalaiselta kolleegaltani Englannissa miksi hän ei katsonut eläinkuljetusvideota. Hän vastasi, että hän on nähnyt niin monta eikä enää halua katsoa niitä.

    Minulle kävi samalla tavalla enkä katsonut tuota Helsingin Sanomien videota. Tiedän mitä siellä suurinpiirtein on ja miten paha mieli siitä tulee. Itkin monia vuolaita kyyneliä kun sain nähtäväksi videon, jossa kettuja nyljetään elävänä Kiinassa. Nythän monet sanovat, että miksi katsot tuollaista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että näistä asioista pitää olla tietoinen, niistä pitää puhua ja jos jotenkin voi, tehdä jotakin. Jos ei muuta, niin voi ainakin tarkistaa lihan alkuperämaan ennen kuin syö sitä omassa ruokapöydässä.

    ReplyDelete
  4. Olen samaa mieltä että tällaisista asioista pitää puhua jotta ihmiset tietävät mitä todellisuus on. Ei voi vaan sulkea silmiään ja mieltään, vaan jokaisen pitäisi ymmärtää mistä paketissa oleva liha on tullut ja miettiä millaiset eläimen olot ovat olleet. Sen jälkeen voi tehdä omia ratkaisujaan.

    ReplyDelete
  5. Ensin hymyilin piiloartikkelista, olen itse monta kertaa löytänyt mielenkiintoisia juttuja just ennen takkatulen sytyttämistä. Mutta itse asia oli järkyttävä. Hyvä kuitenkin että otit sen esiin, taas, ja taas, ja vielä kerran. Että varmasti muistaa lukea pakkauksesta, mitä syö, ja kysyä, varmuuden vuoksi. Jatketaan hyvän puolesta!

    ReplyDelete