Tuesday, March 5, 2013

What a day!

Venyttelyä porkkanan avulla

Ei voi muuta sanoa kuin mikä päivä. Sain eilen viettää 12 tuntia rakkaimman lajini parissa ensin fysioterapeutin kanssa tallilla ja sen jälkeen biomekaniikka luennolla.


Jenna saapui aikaisin aamulla ja hoiti ensin Estellen ja Thorin. Hevosten jälkeen Jenna kävi Ninan ja minun kimppuun. Juoksutimme ensin molemmat hevoset ja Thorin osalta Jenna oli enimmäkseen positiivinen. Thor on saanut enemmän massaa ja liike näyttää hyvältä ja letkeältä. Omasta mielestäni Thor on ollut hieman kiinni vasemmalle ja jumissa ristiselän kohdalta. Tässä Jennan löydökset:

  • Vasen puoli yläkaulasta jumissa.
  • Vasen lapa hieman jumissa
  • Oikealta puolelta kipeä kohta ristiselän kohdalla. 
  • Kaulassa liikerajoitusta (näkyi selvästi, kun Jenna taivutti Thorin kaulaa porkkanan avulla)
  • Vino (kukapa nyt ei olisi)
  • Pientä alakaulaa (tästä saimme noottia) 

Kaiken kaikkiaan Thorilta ei löytynyt mitään suurempaa jumia ja nämä korreloivat täysin siihen mitä tunnen ratsastaessa. Parasta kaikessa oli huomata, että Thorin reaktiot ovat jo paljon lievemmät kuin silloin kun Pekka hoiti Thoria ensimmäisen kerran ja Thor oikein nautti hoidosta. Painoi Jennan kättä vasten, nosti kaulaa kattoon ja jos Thor olisi kissa olisi varmaan kuulunut sellaista pientä purr purr -ääntelyä (jaa, Thor ei siis ole kissa).

Kävelyllä hoitojen jälkeen

Kun tullaan omaan vartaloon ja sen koordinointiin, niin se on jo sitten ihan eri tarina. Hyvin liikkuva olen kuulemma edelleen, melko vino ja juntturassa. Mutta mutta, parempi kuin viimeksi kun Jenna katsoi minua ja Jennan hoidon jälkeen olo oli aivan mahtava. Voiko olla parempaa kuin fysioterapeutti joka hoitaa sekä sinut ja hevosen ja vielä tallilla. Kiitos Jenna aivan mahtavasta päivästä!

Sitten vielä muihin asioihin. Juttelimme siitä, että välillä hevonen kippaa ratsastajan jommalle kummalle puolelle ratsastaessa. Usein syytetään hevosen ja/tai ratsastajan vinoutta, mutta voisiko yksi syy tuohon vinouteen ollakin, että hevosella on joku jalka kipeä ja sen takia ratsastajan paino kippaa kipeän jalan puolelle.

Päivän kruunasi Heli Lyytiäisen biomekaniikkaluento. Luentosarjan toisessa osiossa aiheena oli tutkimuksesta käytäntöön: tutkimustietoa hevosen biomekaniikan saralta - varusteet, ratsastajan vaikutus jne. Todella mielenkiintoinen ilta mukavien ihmisten seurassa.

Ilmoittauduin myös tänään hammasluennolle torstaina 14.3. klo 18-20.00 Yliopistolliseen hevossairaalaan. Tästä oli ilmoitus Hippos-lehdessä, mutta se oli mennyt minulta aivan ohi. Luennolla jaetaan uutta tutkittua tietoa hevosen hammashuollosta ja hampaiden hoidosta. Luennoitsijat: Apul.professori Ove Wattle, SLU, Uppsala ja hammaslääkäri Torbjörn Lundström, Norrköping.

No comments:

Post a Comment