Saturday, March 2, 2013

Beröm honom, det är det han kommer ihåg


Monikan tunti oli loistava tänään. Thor oli alusta asti oikein kuuliainen ja rauhallinen. Suuri ero alkuviikkoon.

Aloitimme käynnissä ja keskityimme siihen, että sain sisäpohkeen läpi molemmissa suunnissa kuitenkaan heittämättä ulkolapaa ulos. Teimme sulkua ympyrällä ja Monika käski miettimään, että ulkotakajalka tulee sisälle ja Thor taipuu edestä kunnolla (ei niin paljon koko kaula vaan ennemminkin kaulan liittymä).

Oikeassa kierroksessa Monika käski olla erityisen tarkkana Thorin sisälavan kanssa. Kun taivutan Thoria oikealle Thor laittaa helposti painon oikean sisälavan päälle. Eli keskityimme siihen, että Thor ei laskenut painoa etuosalle, saimme pois painon sisälavalta (ulko-ohja ja sisäpohje, ulkopohje tahdittajana), rintarankaa auki ja enemmän painoa takajaloille. Käynti muuttui melko paljon ja sain hyvin avut läpi pienen jumppaamisen jälkeen. Sulussa huomasin, että oma paino tippui helposti ulospäin, joten painoin hieman enemmän sisäjalkaa alas ja yritin pitää omat istuinluut tasaisena.

Ensimmäinen siirtyminen raviin oli erinomainen. Thor ravasi heti hyvin eteen ja hienossa muodossa. Ravissa teimme paljon siirtymisiä ja koko ajan piti keskittyä siihen, että siirtymisissä liike tuli kunnolla läpi rungon takajaloista. Sain siirtää Thorin raviin aina vasta kun käynti oli hyvä ja tasainen.

Ravissa tuli viedä takajalkoja pari askelta ulospäin avoimilla sivuilla ja suoristaa jälleen. Oikeassa kierroksessa harjoitus sujui hyvin, mutta vasemmassa kierroksessa piti keskittyä oikein kunnolla ensin käynnissä, jotta sain vasemman pohkeen läpi. Hassua sinänsä, sillä oikea jalka jää helpommin irti, mutta Thor reagoi huonommin vasempaan pohkeeseen.

Kun saimme sisäavun läpi ravissa piti viedä takajalkoja pari askelta ulos ja heti kun Thor reagoi nostaa laukka. Laukasta jälleen raviin, takajalat ulos ympyrältä ja uusi laukannosto. Välillä Thor tuli hieman vahvaksi, mutta harjoitus jumppasi Thoria hyvin ja hetken päästä pienensimme ympyrää laukassa (jälleen hieman sulkutaivutusmaisesti) ja laukka tuntui todella hyvältä. Kun siirsin Thorin laukasta raviin ja Thor juoksi hieman avuilta pois sain jälleen pienentää ravissa ympyrää kunnes Thor oli taas kuuliainen. Juttelimme Monikan kanssa siitä miten tärkeätä on olla tarkka Thorin kanssa. Thor menee helposti sellaiseen tilaan, että se juoksee kovaa eikä kuuntele, joten kaikki jonka teen pitäisi olla tarkkaa.  Ja pitää muistaa kiittää. Kuten Monika sanoi: "Han kommer bara ihåg när du berömmer honom."

Kävimme myös Masin kanssa kävelemässä maastakäsin ja nautimme vain toistemme seurasta. On se kyllä mahtava kaveri meidän rakas Masi.

Mikäli istuntaharjoitukset kiinnostavat, niin tässä mielenkiintoinen linkki Heidi Pätsin ja Dee-hevosen valmennukseen. Voisin itse katsoa istuntaharjoitusvideoita tunteja putkeen. Niin mielenkiintoista miten istunta muuttuu ja kehittyy, kun on hyvä valmentaja joku osaa neuvoa ja auttaa maasta käsin.

No comments:

Post a Comment