Monday, January 2, 2012

Tarhoihin tutustuminen lumisateessa


Vietimme mieheni kanssa railakkaan uuden vuoden Tallinnassa. Ennen kuin lähdimme reissuun kävimme lasten kanssa hoitamassa ja harjaamassa Thoria ja Sara ja Riikka hoitivat Thoria viikonlopun yli. Olin suunnitellut vieväni Thorin uudestaan klinikalle huomenna, mutta tänään Thor tuntui paremmalta. Oikeaan jalkaan on luukalvon tulehduksen seurauksena jäänyt luultavasti liikaluun aiheuttama patti puikkoluun alueelle. Patti on ajoittain hieman lämmin, mutta Thor ei enää arista jalkaa. 

Liikaluuta muodostuu usein hevosilla tapaturman seurauksena esim. kun hevonen kolhii itseään. Tällöin luunpinnassa olevaan luukalvoon tulee vaurio ja paikallinen tulehdusreaktio, jotka aiheuttavat patin muodostumisen luuhun. Liikaluu saattaa muodostua siis joko luussa sisään- tai ulospäin, ja riippuen paikasta se saattaa pahimmassa tapauksessa vaivata hevosta enemmänkin. Kuitenkin usein sen kasvaessa ulospäin, voi se muodostaa "harmittoman" patin, joka on vain kosmeettinen haitta eikä välttämättä koskaan vaivaa hevosta. Joskus liikaluupatit myös häviävät ajan kanssa. 

Ratsastin ja juoksutin Thoria hetken ja sen jälkeen kävimme vielä tutustumassa tarhoihin lumisateessa ja jossain vaiheessa Thor piehtaroi lumessa. Sen jälkeen solarium tuli hyvään käyttöön meille molemmille. 

Ravintola Ö:n kauniit kukat

Ravintola Ö

Hotellin kauniit joulukoristukset

No comments:

Post a Comment