Sunday, July 10, 2011

Tervetuloa kotiin Son of Thor


Torstaiyön nukuin levottomasti ja olo oli kuin lapsella karkkikaupassa. Heräsin aikaisin ja ajoin Masin tallin kautta siivoamaan bokseja. Itikat ovat olleet todella aktiivisia, joten Masi on saanut huilata sisällä päivisin ja Pena ja Leena-Fia ovat saaneet kunnon pesun.


Ennen puoltapäivää lähdimme ystäväni tyttären Indran kanssa ajelemaan Hyvinkään hevossairaalaan. Löysimme hieman ihmeissä olevan Thorin vierastallista (Thor yöpyi Hyvinkäällä) ja kymmenen minuutin sisällä eläinlääkäri Olli Mäkelä saapui paikan päälle ja teki Thorin ostotarkastuksen. Thoria juoksutettiin hetken kentällä ja sen jälkeen Mäkelä tarkisti silmät, suun ja hampaat, kuunteli keuhkoja ja henkitorvea, sydäntä, ruoansulatus-kanavaa ja ulkoisia sukuelimiä. Mäkelä tarkisti myös Thorin kaviot ja jalka-asennot.


Jalkojen tunnustelussa ei todettu muuta erityistä kuin oikean etujalan haava-arpi vuohis-nivelen sisäetupinnalla. Otimme kuitenkin ostotarkastukseen kuuluvat röntgenkuvat, 14 kappaletta, ja mitään epänormaalia ei todettu. Oikean etujalan vuohisen sisäetupinnalla oli uudisluuta haava-arven kohdalla, mutta Ollin mielestä se ei ollut merkittävää. Lopuksi raspasimme vielä hampaat.


Tapasin Haminassa lounaan yhteydessä Tarjan ja kerroin harkitsevani Thorin ostamista. Tarja kertoi, että hän työskentelee laatu-arvostelijana, joten käytin tietenkin tilaisuuden hyväksi ja näytin kuvia Thorista. Tarja oli niin ystävällinen, että hän oli yhteydessä minuun viime viikolla ja tuli mukaan ostotarkastukseen. Olin tästä tietenkin todella kiitollinen, sillä vaikka sydämessäni olin jo ostanut Thorin, niin aina on hienoa kuulla mielipiteitä eri tahoilta ja etenkin henkilöltä, joka osaa katsoa hevosen rakennetta ammattilaisen silmin. Ja se, että saan vielä oppia Tarjan kaltaiselta ammattilaiselta. Upeaa!

Thor Tarjan silmin:
 • Kaunis ja sopusuhtainen hevonen.
 • Hieno ja sopusuhtainen runko.
 • Hevosen runko on aika iso jalkoihin ja kavioihin nähden.
 • Thor on kapearintainen ja ahdas edestä (smal fram).
 • Pitkä, mutta hieman pysty lapa.
 • Taipunut polvi (tendens till sadelben). Koukkupolvinen on rumempi kuin taipunut polvi, mutta vika ei ole yhtä suuri. Hevosia, jotka ovat taipuneita polvista ei kuulemma esimerkiksi mene kaupan estepuolella ruotsissa, sillä paine on niin suuri hevosten nivelille hypätessä.

Ja tottakai ostin Thorin. Olisin ostanut Thorin varmaan joka tapauksessa vaikka jotain vikaa olisikin löytynyt. Tiina, joka toi Thorin Suomeen ajoi Thorin Hyvinkäältä Inkooseen (vietämme loppukesän Inkoossa ja palaamme Tampajalle syyskuun alussa) ja Thor sai heti mennä laitumelle tammojen ja varsojen viereen. Ei voinut muuta kuin sulkea silmät ja toivoa, että Thor tottuu nopeasti laiduntamiseen ja muiden hevosten seuraan. Sen verta hurjaa meno kyllä oli. Mutta ei mikään ihme, jos viimeiset vuodet on asunut sisällä tallissa suurimman osan ajasta. Tervetuloa uuteen kotiin Thor!


Kuvat: Teippi, joka oli Thorin harjassa Hyvinkään hevossairaalassa, Hyvinkään hevossairaalan vierastallit, Indra ja Thor vierastallissa, Olli Mäkelä ja hoitaja tekevät Thorin ostotarkastuksen, Tarja ja Thor (Thor hieman pöllyssä ennen röntgenkuvien ottoa). Suomeen Thorin tuonut Tiina tuo Thorin Inkooseen. Thor pääsee laitumelle.

4 comments:

 1. Onnittelut uudesta kavioliitista!

  ReplyDelete
 2. Onnea Thorista!

  Hauska sattuma, viime viikolla, kun poikkesin täällä katselin sinun kirjaluetteloasi ja mietin kysyväni mitä mieltä olet Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia-kirjasta. :)Nyt sainkin vahvistuksen sille, että taidan ostaa kirjan itselleni.

  Kirjoitin keväällä tänne, kun olin aloittanut ratsastuksen uudestaan ja oikeasti, siis tunneilla käyden. Seuraan blogiasi ahkeraan, sinulla on niin lempeä tapa kirjoittaa. :)

  Masi on kaunis, hieno tarina heposella myös, suukko ruunalle.

  ReplyDelete
 3. Kiitos Laura, Noora ja Ulla!

  Todella mukava huomata, että blogiani luetaan:)

  Täytyy kyllä sanoa, että nyt on aika mahtava fiilis. En edes raaski ratsastaa Thorilla vielä, sillä haluan vain katsella tätä ihmettä tunteja laitumella. On maailman ihanin tunne päästää hevonen laitumelle ja seurata miten se totuttelee hevoselämään.

  Ulla, Pennejä taivaasta on mielestäni hyvä kirja. Kannattaa ehdottomasti tutustua. Luen aika paljon eri hevosaiheisia kirjoja ja yritän aina poimia parhaimmat ja omaan tyyliin sopivimmat palaset. Miten oma ratsastus on sujunut?

  Ihanaa kesää teille kaikille ja jatkakaa kommentoimista:)

  Kia

  ReplyDelete