Friday, April 23, 2010

Ensimmäinen pitkä pyöräilylenkki


Tänään pyöräilimme katsomaan Ellan ja Ellan isän uutta asuntoa. Ella pyöräili koko matkan sinne omalla pyörällä ja olin taas varmaan maailman ylpein äiti. Aamulla kävimme Tesellon kanssa Nupun tunnilla. Tesello oli täynnä energiaa ja tuntui hieman liiankin reippaalta alussa, mutta rauhottui nopeasti. Harjoittelimme paljon avotaivutuksia sekä ravissa ja laukassa ja Tesellon fysiikalle avot, sulut ynm. tuntuvat hyvin helpoilta. Itse olin ehkä hieman jet-lagin kourissa ja oma kroppa ei oikein jaksanut pysyä mukana Tesellon isoissa liikkeissä ja kaipasin jotenkin enemmän rentoutta omaan istuntaan.

Teimme myös takaosakäännöksiä ja ne eivät sujuneet kovinkaan hyvin. Niitä pitää siis harjoitella. Kokeiltuani Albionin-satulaa, joka on nyt topattavana satulasapilla, niin totesin vain tänään miten kovin suuri merkitys sopivalla satulalla on ratsastukseen. Tesello liikkuu paljon vapaammin uuden satulan kera.

Viikon heppavinkki: Hevosen flunssa

Ystäväni kyseli eilen mitä hän voisi tehdä, kun hänen 10-kuukautisella varsalla on ollut flunssa jo pitkään. Kotihoitokonsteina mielestäni hyvät ovat valkosipulijauhe, joka lisätään ruokaan ja maitohappobakteerit. Olen kaikin tavoin maitohappobakteerien puolestapuhuja ja uskon siihen, että hevosille kuten ihmisille maitohappobakterien antamisesta kuurimuotoisena silloin tällöin ei ainakaan ole haittaa. Valkosipulia voi myös antaa ennaltaehkäisevästi. Masi on usein saanut talven yli valkosipulia. Myös reseptivapaita flunssalääkkeitä voi kokeilla, kuten esimerkiksi Sputolysin jauhe. If the symptoms persist, consult a veterinary.

No comments:

Post a Comment