Wednesday, April 28, 2010

Crow-intiaanit ja bare-back racing


Selatessamme kanavia eilen osuimme sattumalta Ellan kanssa BBC:n dokumenttiin Horse People with Alexandra Tolstoy. Alexandra on ollut mukana monessa hevosaiheisessa projektissa ympäri maailman ja tässä jaksossa hän tutustui Montanan paikalliseen hevoselämään. Hän kävi rodeoissa, sai olla mukana kouluttamassa nuoria hevosia ja osallistui itse hyvin jännittyneenä harjoiteltuaan hieman Barrel-racing kisaan. Se on aika hurja laji ja totesin vain, että jos olisin syntynyt Montanassa, olisin varmaan ollut Barrel-racing kuningatar jo pienenä. Barrel-racingissa on kaikki se mitä rakastin kun olin nuori. Vauhtia, vaarallisia tilanteita ja täysi luottamus hevoseen. En kuitenkaan syntynyt Montanaan ja nykyään olen ihan liian järkeistynyt moiseen.

Kiinnostavaa dokumentissa oli myös seurata Crow-intiaanien elämää. Crow-intiaanien hevoset elävät vapaana reservaatissa ja kuka tahansa lapsista saa ratsastaa hevosilla. Intiaanit järjestävät laukkakisoja ilman satulaa ja miehet, jotka ratsastivat hevosilla olivat mielestäni ison kokoisia, muta se ei menoa haitannut. Siitä tuli myös mieleen, että ilman satulaa ratsastaminen on aivan ihanaa. Olen aina ratsastanut paljon ilman satulaa ja se tekee hyvää omalle istunnalle ja hevosen selälle. Se saattaa tuntua epävakaalta ajatukselta, mutta mielestäni ratsastaminen ilman satulaa kehittää tasapainoa ja kun siihen tottuu, se tuntuu melkein yhtä tasapainoiselta, kuin ilman satulaa.

Tänään kävimme Tesellon kanssa tutustumassa veteen ihan kunnolla. Ihailimme yhdessä järven rantaa. Oli niin kaunista. Tapasimme maastolenkin aikana minkin, kanin ja ihmisiä talon katolla. Ja se ei sit ollut yhtään pelottavaa.....

Kotona grillasimme vielä nakkeja ja soijanakkeja naapureiden kanssa pihalla ja Ella leikki muiden lasten kanssa. Ihanaa kun aurinko lämmittää. Siitä tulee niin hulvattoman hyvä olo.

No comments:

Post a Comment