Sunday, December 20, 2009

You can't take the wild out of the horse

Hui mikä tuuli heti aamusta. Oltiin menossa maastoon, mutta tällä kertaa maneesi kutsui. Yleensä menemme säässä kuin säässä lenkille, mutta tottumattoman hevosen kanssa todella tuulinen päivä ei kenties ole paras vaihtoehto.

Masi ei todellakaan pidä tuulesta. Kaikki vahvimmat aistit herää eloon ja Masi ajattelee, että nyt joku tulee ja hyökkää sen kimppuun: "You can take the horse out of the wild, but you can't take the wild out of the horse".

3 comments:

 1. Heippa! Tuollaiset tuuli-mörkö-ongelmat häviää kun hevoset asuvat pihatossa. Silloin ne elävät keskellä sääolojen vaihtelua, lauman turvassa. Kannattaa kokeilla :)
  Annika

  ReplyDelete
 2. Hei! Tuo voisi olla yksi mahdollisuus Masin kannalta jossain vaiheessa. Masi on kuitenkin siitä haastava, että ollessaan niin monessa kodissa ja koska se on pari kertaa ollut todella laihassa kunnossa elämänsä aikana, katso http://kiaherold.blogspot.com/2009/10/my-darling-horse-meadow-master.html#links ,niin meillä on kestänyt vuosia, että Masin paino on saatu pysymään tasaisena. Nyt kun kaikki rutiinit ovat pysyneet samana jo monen vuoden ajan ja Masi saa olla ulkona isoilla laitumilla myös talvet, niin Masi on voinut todella hyvin.

  Joskus vanhat tavat tulevat kuitenkin esille. Kun tapasin Masin 7 vuotta sitten Saunalahdessa, sitä ei voinut taluttaa ilman että se karkasi parin minuutin sisällä takaisin laitumelle. Siksi varmaan päätinkin ottaa Masin vuokrahevosekseni. Siinä oli haastetta moneksi vuodeksi eteenpäin=) En ole varma, että Masin tuuli-mörkö-ongelmia saadaan koskaan kokonaan pois, mutta olisi kiinnostavaa kokeilla pihattoelämää vielä joskus.

  ReplyDelete
 3. Miten muuten pihatossa elävät hevoset joilla on "laihuusongelmia", etenkin ne joilla on ruokinta-automaatit pysyvät kunnossa? Onko siitä kokemusta?

  ReplyDelete