Thursday, August 3, 2017

Upea luonnonparatiisi Källskär

Matkalla Maarianhaminaan.

Ei mikään ihme, että Tove Jansson viihtyi tällä paratiisisaarella ystävänsä Göran Åkerhielmin luona. 

Kaunis kesäilta satamassa.

Suuntasimme Ahvenanmaan Maarianhaminasta suoraan Källskärin saarelle. 

Vapaaherra Åkerhielm perusti Källskäriin oman pienen yhdyskuntansa 18 vuoden ajan vuodesta 1958 saakka. Åkerhielm sai inspiraationsa Kreikan mytologiasta. Hän halusi yhdistää kreikkalaisuuden juuret sekä pohjoismaisen kauneuden. 

Åkerhjelm perusti saareen välimerellisen puutarhan, muinaispohjaismaisen asuintalon ympärille. Ystävien avulla saareen kannettiin multaa ja rakennettiin hienot kastelujärjestelmät.

Saari oli täynnä naurua ja iloa ja myöhäisillan kricket-otteluita. Åkerhjelm on sittemmin lahjoittanut saaren Ahvenanmaan kunnalle. 

Suosittelen sydämellisesti vierailua saareen. Saari on maanpäällinen paratiisi, jossa sielu lepää. Myös saarta ympäröivä vesi on kirkasta ja upean raikastavaa. Källskäristä jatkoimme Hiittisiin, jossa olemme viettäneet pari päivää. Päivät ovat koostuneet uinnista, saunomisesta, syömisestä, juomisesta, kortinpeluusta sekä lukemisesta. Täydellinen tapa rentoutua. Rakastan vettä elementtinä ja huomaan miten rentoudun täysin eri tavalla, kun saa olla aivan meren äärellä. Nyt on taas ihana palata arjen kiemuroihin pian.

Toivottavasti teillä kaikilla on ollut upea kesä!
Venus pose!
Rakastan joogaamista tässä paikassa. Ei ole rauhoittavampaa joogapaikkaa.

No comments:

Post a Comment