Sunday, April 23, 2017

130 cm helposti


On se Thor aika lahjakas tapaus. Koska viime viikot ovat kuluneet Lapissa ja Lontossa työmatkalla päätin lauantai-iltana päästää Thorin vapaaksi kentällä (kuten videosta huomaa pieni irtojuoksutus teki oikein hyvää). Koska esteet oli juuri kannettu ulos irtohypytin Thoria samalla ja parhaimmillaan este oli 130 centin korkuinen. Eikä tuntunut missään. Thor voisi varmaan hypätä paikaltaan 130 cm esteen ilman mitään ongelmaa. Sen verran helppoa tuo pomppiminen on Thorille.


Eilen olimme Ulrikan ja Gulliverin kanssa Monikan tunnilla. Thor oli aika jäykän tuntuinen ja nyt huomaa miten pahassa kunnossa suu alkaa olemaan. Thorista tulee melko etupainoinen ja aukoo suuta. Jutin piti tulla ensi viikolla, mutta raspaus menee valitettavasti vapun jälkeiselle viikolle. Sinänsä onneksi tietää mistä kiikastaa eikä tarvitse miettiä sen koommin mistä oireet johtuvat. Tylsää vaan, kun huomaa, että hevosella on epämukava olo eikä heinäkään tunnu maistuvan yhtä hyvin kuin normaalisti.

 
Teimme Monikan tunnilla kunnolla hommia ja pidin kovasti harjoituksesta, jonka teimme sekä ravissa että laukassa. Pitkillä sivuilla piti ratsastaa loiva kiemura ja lyhyillä sivuilla voltit. Kulmat piti ratsastaa huolellisesti ja harjoitusten sisällä piti lyhentää ja pidentää askelta. Tuntui jotenkin helpolta ja kivalta harjoitukselta ja sain melko hyvän tuntuman Thoriin harjoituksen aikana. Thor on kuitenkin sen verran huonon tuntuinen suusta, että otamme nyt hieman rauhallisemmin ratsastuksen kanssa kunnes Juti tulee koska en voi edes kuvitella miten epämukavalta tuntuu jos on jotain ongelmia suun kanssa. Oli kuitenkin aivan ihanaa viettää aikaa Thorin seurassa. Kaipaan Thoria aina niin paljon kun ollaan muualla Ellan kanssa ja olen niin onnellinen, että pääsemme kohta muuttamaan maalle koko kesäksi.

Ulrika ja Gulliver
 
Lapissa hiihdimme paljon ja olen joogannut ja ratsastanut koko viikonlopun. Nyt tuntuu kyllä koko vartalossa, joten tänään vietämme rauhallisen illan kotona Ellan treenien jälkeen. Joskus arki-illat ovat vaan mitä harvinaisinta herkkua. Hyvää ruokaa, kiva leffa ja rakkaan tyttären seura.

Jäähallilla perjantaina.  

Perjantaina kävimme katsastamassa jäähallin vuoden 2017 Horse Showta ja Ladies Nightia suunnitellessa. Ihan uskomatonta minkä muodonmuutoksen halli kokee syksyn huippuhevostapahtumaa varten. On se vaan niin mukavaa saada olla osa tätä innostavaa ja mahtavaa porukkaa. Olen siitä niin kiitollinen. Upea tapahtuma on jälleen tulossa. Tulethan mukaan!

2 comments:

 1. Hieno Thor!

  Tuo teidän maalle pääseminen on kyllä niin ihanaa. Jotenkin tämä talvi kesti hirvittävän pitkään ja vaikka toisaalta kevät on edennyt viime päivinä vauhdilla, niin lomaa odotan jo minäkin. Tarkoituksena on viettää aikaa mahdollisimman paljon hevosten kanssa!

  Maarit L. :-)

  ReplyDelete
 2. Niin, ja HIHS-lippu odottanut jo joulukuusta lähtien laatikossa... ;-)

  Maarit L.

  ReplyDelete