Friday, March 18, 2016

Sweden International Horse Show

 
Sain tänä vuonna mahdollisuuden osallistua Chia de Gracian kanssa Sweden International Horse Showhun. Kun Mirva Kettunen kysyi pääsisinkö mukaan en epäröinyt hetkeäkään. Samana päivänä soitin vanhemmilleni ja Ellan ja sain Tiinan  hoitamaan Thoria.
 
Sweden International ja Gothenburg Horse Show ovat jos vuosia houkutelleet, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin mukaan isompaan hevostapahtumaan Ruotsiin. Tukholman Horse Show on todellinen menestystarina ja on jo vuosia vetänyt katsomot tupaten täyteen.
 
Lensimme keskiviikkoiltana Mirvan kanssa Tukholmaan ja taksilla kesti alle tunnin Solnan Friends Areenalle. Meillä oli mukava ja komea Irakilaismies kuskina ja hän kertoi toimineensa englanninkielen opettajana Irakissa. Hän oli myös tulkannut liittoutuneiden puolesta ja oli sen jälkeen saanut tapppouhkauksia omassa kotimaassaan. Hän oli asunut Ruotsissa jo tovin ja aloitti juuri opiskelut. Hänellä oli suuria unelmia.
 
Rakastan eri kulttuureja ja kieliä. Jaksaisin kuunnella ihmisten tarinoita ikuisesti ja Ruotsin monikulttuurinen ilmapiiri kiehtoo minua suuresti.
 
Asuimme Friends areenan vieressä uudessa Quality Hotel Friends -hotellissa. Hotelli oli todella raikas ja huoneet siistit ja tilavat. Hotelli sijaitsi parin minuutin kävelymatkan päässä areenasta, joten oli todella helppo kulkea paikasta toiseen.

Hotellin ja areenan vieressä sijaitsee myös uusi ostoskeskus Mall of Scandinavia, joten torstaina kun meillä oli luppoaikaa kiirehdin suoraan sinne. Käyskentelin ja ihailin upouutta ostoskeskusta samalla, kun juttelin eläinlääkäreiden kanssa Thorin haavasta jalassa. Löysin myös itseni kustannustehokkaasta kynsi- ja jalkahoitolasta ja laitoin varpaankynnet edustuskuntoon. Ah mikä nautinto. Löysin myös Ellalle hienon talvitakin ja mustat Nike-lenkkarit omaan jalkaan messujen ajaksi.

Ensimmäisenä päivänä haimme myös rannekkeet joten kiersimme ulkokautta ja tapasimme ihania hevosia ja poneja matkan varrella.
Keskiviikkoiltana kävimme paikan päällä laittamassa Chia de Gracian ständin pystyyn ja selvisi, että sijaitsimme todella hyvässä paikassa. Mirva oli ottanut mukaan pari isoa banneria ja hienompaa puulatikkoa. Chiat, Joint Buddyt ja muut pussukat oli lähetetty jo aikaisemmalla rahdilla. Oli ihailtavaa seurata Mirvan ketteryttää näissä asioissa ja seurattuani ständin rakennusta ilman näitä ei kannata lähteä matkaan:
 • sakset
 • teippi
 • ripustuskoukkuja
 • banderolleja roll-uppeja varten
 • nippusiteistä
 • puukko
 • narua / siimaa
 • pyykkipoikia tms pidikkeitä
 • kalusteita
 • korit ym esillepanoon
 • esitteet
 • tarrat

Torstaiaamuna oli aikainen herätys ja lähdimme expoalueelle töihin. Maukasta aamiaista syötiin uskomattoman hyvässä seurassa. Eikä ruokapuolesta ollut muutenkaan mitään valittamista. Expoilijoiden omassa kahvilassa sai maukkaita katkarapusalaatteja, Emmy's veggie streetbaarista sai hyvää kasvisruokaa, yhdestä auton kontista thaimaalaista ruoka ja kolmas möi sushia. Jälkiruoaksi napattiin sitten metrin lakuja ja Akoyan espressokoneesta kahvia.

Koko Horse Show:n ajaksi saimme mitä mainiointa seuraa suomalaisesta The House of Akoyasta ja pääsimme ihastelemaan kauniita koruja ja upeita maalauksia ja patsaita. Tapasimme myös aamiaispöydässä Ryttarelitenistä tutut Charlotte ja Rasmus Haid-Bondergaardit ja he kävivät myös patsaita katselemassa. Olin ihan innoissani ja oli jotenkin super hauskaa nähdä heidät livenä.  Charlotte on omaa sukua Clas Ohlsson joten hulppeaa ja erilaista elämäntyyliä oli hauska seurata tv:n välityksellä.
Valmis ständi

  
Hennes & Mauritz toimi tilaisuuden pääsponsorina ja oli mielenkiintoista katsoa miten kokonaisvaltaisesti yritys otti  tapahtuman haltuunsa. H&M ei näkynyt vaan areenan sisällä vaan kaikki ulkomainonta lähettyvillä oli keskittynyt H&Mään ja paikan päällä oli myös pieni liike josta sai ostaa vaatteita ja muita tuotteita. Tapahtuman aikana näkyi ja kuului H&M:n iso kannustusjoukko katsomossa. Katsomosta lähtiessä kaikilla oli H&M:n paita päällä ja kun kysyin miksi niin monella oli sama paita oli kyseessä kilpailu joka oli järjestetty ennen tapahtumaa. Kilpailun voittajat puettiin H&M:n vaatteisiin ja he saivat olla mukana kannustamassa ratsastajia voittoon. 
 
 
  
Expo-alue oli tilava ja ilmava ja suoraan veryttelyalueen vieressä. Tuotteita oli yllin kyllin ja olisin voinut tuoda pari matkalaukkua mukaan kotiin. Onneksi sain kuitenkin hillittyä itseni ja sain matkalaukun ympättyä täyteen rehuja joita Thor ei halunnut syödä.
 
 
Paikan päällä oli myös Equestrian Stockholm -ständi. Ihastuin heti brändiin ja kävin ihailemassa tuotteita paikan päällä päivittäin. Vasta tokana päivänä ymmärsin, että tunsin tuotteet jo Instagramin kautta koska kyseessä oli Esstockholm, jota olin seurannut jo pidemmän aikaa.

Juttelin Equestrian Stockholm -tiimin kanssa ja lähdin kotiin parin upean satulahuovan kera, joista kerroin blogissani. Sittemmin päätimme kertoa Equestrian Stockholmista myös laajemmalle yleisölle täällä Suomessa ja olette ehkä jo huomanneet, että Sophia Backlund, Erika Hanhisuanto ja Heidi Pätsi tekevät yhteistyötä merkin kanssa.


Expoalueen vierellä oli veryttelyalue ja siitä suora käynti areenalle. Seurasin päivittäin ratsukoiden veryttelyä Patrik Kittelistä Malin Bayardiin ja oli todella hauska jutella stewardien kanssa maailman menosta ja Pohjoismaiden eroista.

 
 
 
 
 
Areena oli todella hieno ja valaistus sekä musiikki toimivat super hyvin paikan päällä. Viikonlopun aikana tapahtui koko ajan ja ruotsalaisittain oli paljon upeata viihdettä. Oli kenttäratsastusta sisällä, julkkisratsastusta, julkkisten julkkishevosia, valjakkoajoa jne. Ranskalaiset Alizée Froment ja Mistral du Coussoul sekä Lorenzo esiintyivät päivittäin pari kertaa ja yksi suurimmista syistä miksi lähdin maktaan oli se, että halusin nähdä Alizée Fromentin ja Mistralin esityksen. Malin Baryard oli isossa roolissa koko tapahtuman ajan ja juonsi muiden julkkishenkilöiden kanssa kisaa ja väliaikaohjelmaa.
 Hymy oli korvissa asti kun pääsin samaan kuvaan Alizée Fromentin kanssa.
 Työn ohessa pääsimme myös välillä seuraamaan areenalle koulu- ja esteratsastusta ja fiilis oli huikea. Sweden International Horse Show on tapahtumana ainutlaatuinen, mutta ihmiset tekevät siitä erityisen onnistuneen. Katsokaa ja kuunnelkaa tuota Kittelin videota. Aivan uskomaton tunnelma.
 
Päheet saappaat 
Kävin myös tapaamassa huikean suosittua bloggaaja Nellie Berntssonia koska ystäväni tytär halusi ehdottomasti nimikirjoituksen.


Kuninkaallista tyyliä ja eleganssia ei myöskään voinut ohittaa missän vaiheessa tapahtumaa ja kuninkaanlinnan hevoset olivat isossa roolissa palkintojenjakoseremonioissa.


Kiitos ihanasta reissusta ja mahtavasta seurasta. Ensi vuonna palataan taas Solnan Friends areenalle uudella tarmolla.

No comments:

Post a Comment