Sunday, April 12, 2015

Uusia ystäviä

Aivan ihana päivä tallilla takana. Super duper ihanan Sanna Siltakorven estetunti jonka jälkeen Thoria ja pikku nappulaa aka Spinniä kokeiltiin yhteen. 

3-vuotias Spinni saapui Peuramaalle pari päivää sitten ja pojat huusivat heti toistensa perään ja vaikuttivat melko sopivilta kavereilta. Pientä leikkiä ja rapsuttelua ja hyvältä näytti. 

Thorilla oli Nomi-tamma monta kuukautta kaverina, mutta Nomi muutti takaisin kotiin ja Thor on sen jälkeen tarhannut yksin. Oli aivan ihanaa nähdä, kun Thor sai leikkiä toisen hevosen kanssa. Kyllä se seura on hevosille vaan maailman tärkein asia.  

Paljon piti piehtaroida. Onko se joku juttu, kun uudet hevoset tapaavat? Tai tietääkö joku yrittääkö
hevonen viestiä jotain sitä kautta?

Myös Eca löysi kaltaisensa kaverin ja pojat vaikuttivat tulevan hyvin toimeen. Eli todella ihana tunne lähteä tallilta Inkooseen ruokkimaan entisen kotitallin hevoset.

Siitä jatkoin hakemaan Ellaa syntymäpäiväjuhlilta Salmisaaresta ja kävimme vielä vanhempieni kanssa syömässä Lauttasaaressa.

Nyt on todella raukea olo ja olen niin tyytyväinen siihen, että ylitin itseni täysin tänään. En olisi kuvitellut hyppääväni metrin vesioksereita ihan tässä vaiheessa vielä, mutta niin sitä vain tänään tuli tehtyä. Siitä lisää huomenna.

3 comments:

 1. Olen kuullut, että piehtarointi liittyy hajuihin. Villihevosilla lauma piehtaroi vuorollaan samassa kohdassa, jotta niihin tulisi yhtenäinen oman lauman tuoksu. Kaverukset ilmeisesti päättivät vannoa hajuvalan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Ellikki. Tuo selittäisi sen miksi molemmat piehtaroivat niin monta kertaa. Tuntui jotenkin hyväksyvältä ja hyvältä asialta. Hajuvala. Ha ha. Ihan mahtava!

   Delete
  2. Kysyin vielä eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolalta ja hän on sitä mieltä, että ylläpitokäytöksiä esiintyy yleensä rennossa tilassa, joten piehtarointi tuntuu olevan hyvä merkki.

   Piehtarointi kuulemma tarttuu samalla tavalla kuin haukottelu. Siksi ne keskenään ehkä piehtaroivat enemmän.

   Delete