Monday, April 20, 2015

Piia Pantsun valmennuksessa


"Moi, olen Kia. Tuutko sä meidän kanssa tänään samalle tunnille? Mies hymyilee iloisesti. Moi, olen Juha Norilo ja kyllä me ollaan samalla tunnilla."

Okey, olen jo aika rela vaikka en ole hypännyt kovinkaan pitkään taas säännöllisesti, mutta että Juha Norilon kanssa samalle tunnille. Minnaaaaaa..... tässä on tapahtunut nyt joku virhe. Alkukorkeus esteillähän on jo yli metrin??

Nå, onneksi sain heti sepittää omalla äidinkielellä Pia Pantsulle ummet ja lammet siitä miten en ole hypännyt kuin enimmäkseen 60 korkuista rataa (piti laittaa vähän alaspäin) ja Pia totesi, että helpompaa on melkein hypätä 130 cm rata kuin tehdä perusasiat hyvin. Eli perusasioita lähdettiin jumppaamaan ja mieli rauhoittui sitä mukaa.

Valmennus oli aivan ihana. Pidin todella paljon Piian tyylistä ja Thor käyttäytyi erityisen hyvin ja hyppäsi moitteettomasti. Kaikki kyttäily oli tänään unohduksissa vaikka kentällä tuuli kovaa. Thor oli todella kuuliainen ja liikkui rennosti hyvässä muodossa. Kaikkia askellajeja pääsi hyvin säätämään istunnalla ja oli todellinen nautinto ratsastaa. Kyllä se vaan on niin, että tarhakaveri rauhoittaa Thoria suunnattomasti, kun Thor saa leikkiä ja nyplätä toisen hevosen kanssa ja ratsastukseen saadaan kaikki hyvät energiat.

Tunnin jälkeistä nautiskelua. Näistä kahdesta on tullut niin hyvät toverit. Ihana parivaljakko.
Aloitimme ravissa puomeilla ja teimme ravi-käynti-ravi -siirtymisiä. Sen jälkeen jatkoimme ravissa, puomi-pysty -lähestymisellä ja siitä laukkaa parin puomin yli. Puomit piti tulla ensin kolmella laukka-askeleella ja sitten neljällä eli saimme vaihdella tahtia melko paljon.

Sen jälkeen hyppäsimme kolmoissarjaa, normi sarjaa, pieniä vesimattoja ja s-kiemuraa. Saimme tulla s-kiemuran ensin kuudella askeleella ja sen jälkeen piti ratsastaa hieman eteen ja tulla välit viidellä askeleella. Ai että miten hauskaa. Olen niin innoissani ja niin tyytyväinen meidän suoritukseen. Upea Thor!

Kotiläksyiksi sain oman istunnan vahvistamisen ja monipuolistamisen. Nyt olen hieman liian jäykkä ja kun ruotsissa puhutaan 2-punkts (kevytistunta) och 3-punkts -istunnasta (esteistunta), niin olin jotain siltä väliltä eli liian suora ylävartalosta vaikka yritin jotenkin kääntyä lantiosta.

Muuten Piia vaikutti tyytyväiseltä ja sanoi ilon välittyvän meidän tekemisestä. Hän oli myös sitä mieltä, että Thor on mukava ja rehdin tuntuinen hevonen, mutta minun täytyisi saada Thor vielä paremmin kantamaan itseään esteille koska Thor valuu aina välillä hieman etupainoiseksi.

Eli nyt jumpataan ja odotetaan taas seuraavaa kertaa. Tämä on melkein sellainen tick in the bucket list -hetki, kun pääsi Pian kanssa valmentautumaan. Wow!

Huomenna Minna ratsastaa Thorin ja keskiviikkona on vuorossa koulutunti. Viikonloppuna lähdemme entiselle kotitallille Johannan tunnille ihanien rakkaiden ystävien kanssa ja jäämme Inkoseen yöksi. Maanantaina olisi sitten tarkoitus maastoilla ennen kuin suuntaamme takaisin Peuramaalle. Niin mielenkiintoista kuulla mitä mieltä Johanna on Thorista ja meidän kehityksestä.

8 comments:

 1. Replies
  1. Joo mut voin kertoa et hetkeen ei naurattanut.;)

   Delete
 2. Voi apua, ompa siellä kesäisen näköstä! Täällä Kainuussa vielä nautitaan puolimetrisistä lumihangista :D...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella keväistä ja ihanaa on kyllä. Toivottavasti kevät löytää myös sinne pian;)

   Delete
 3. hei ois kiva nähdä välillä jotain videonpätkää myös ratsastuksistanne :)

  - lämminveriruunan seikkailuja pääset seuraamaan täällä: http://vgbrownboy.blogspot.fi/ -

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Anna!

   Meistä löytyy kyllä videopätkiä valmennuksista. Tässä kooste valmennuksista ja mukana myös viimeisin Grant Schneidmanin klinikka sekä Sanna Siltakorven estetreeni.

   http://kiaherold.blogspot.fi/p/kurssit.html

   Kiitos blogisi linkistä. Käyn ehdottomasti tutustumassa!

   Delete
 4. Hah tuttu tunne tuo ryhmään kuulumattomuus :D Mut pistettiin pari vuotta sitten ryhmään jossa oli mm. hallitseva SM kultamitalisti kentässä ja niin sillä sen ykköshepalla vielä ratsasti valmennuksen. Meinas kyllä itku tulla siinä joukossa kun ei sujunutkaan ihan yhtä hyvin kuin heillä, tunnin jälkeen sain kyllä lohdutuksia, että ei tarvi eikä voikkaan sujua :D Onneksi taitavat valmentajat osaa opettaa monen tasoisia samassa ryhmässä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ha ha, ihana kuulla että myös sinulla Tiia on samanlaisia kokemuksia. Hieman jännitti aluksi, mutta hyvinhän se meni. Ehkä sitä skarppasi vähän enemmän kuin normaalisti:)

   Delete