Monday, April 6, 2015

Jäikö Thor kiinni mutaan?


Meillä oli kaksi aivan ihanaa päivää Grant Schneidmanin valmennuksessa. Thor oli alusta loppuun aivan super ihana ja niin tyytyväisen ja rennon oloinen. Siitä oli hyvä jatkaa pääsiäisen viettoon maalle todella hyvin mielin.


Sunnuntaina Thor sai pitää ansaitun vapaapäivän ja tänään pidimme vain hauskaa maasta käsin. Mietin kurssilla, että nyt vihdoinkin on sellainen olo ratsastaessa mitä olen hakenut ja toivonut Thorin ja minun yhteistyöstä ja kirjoitin tällaisen listan:

  • Rutiinit: Thorilla on elämässä todella tarkat ja selkeät rutiinit päivittäin. 
  • Oikea ruokinta: meillä on nyt ruokinta kohdillaan. Tallin heinä on erityisen hyvälaatuista ja heinän arvot hyvät.
  • Kengitys: meillä on aivan HUIPPU kengittäjä ja kengitysväli on ollut 6-7 viikkoa pidemmän aikaa. Kengät ovat myös pysyneet jalassa.
  • Satula: Thorilla ratsastetaan vain 4-5 kertaa viikossa ja siitäkin noin kerta karvasatulalla. 
  • Monipuolinen liikunta: käymme koulu- ja estetunneilla, maastoillaan melkein päivittäin ja kävellään paljon. Irtohypytän tai teen muuta puomijumppaa Thorin kanssa säännöllisesti ja Thor kävelee kävelykoneessa viisi kertaa viikossa. 
  • Kiputilat: Thor ei tällä hetkellä vaikuta kipeältä. Suu on ollut pidemmän aikaa hyvässä kunnossa ja selkä ei ole kipeytynyt. Uskon myös, että Thorin vatsa on ollut kipeä aikaisemmin ja oikea ruokinta ja rauhallisempi mieli on edesauttanut sen paranemista. 
  • Lihaskunto: Thorin lihaskuntoa on rakennettu pikkuhiljaa ja nyt Thor alkaa rehellisesti kantamaan itseään oikeassa muodossa. 
  • Suoruus ja symmetria: Monet asiat ovat vaikuttaneet siihen, että Thor on suoristunut, mutta säännöllinen hieronta ja etenkin kiropraktikkokäynnit ovat avanneet Thorin jumeja ja edellisellä käynnillä pääsi kiropraktikko avaamaan SI-niveltä, joka selvästi on vaikuttanut Thorin symmetriaan ja suoruuteen. 
  • Rentous: Thor on sekä mieleltään että fysiikaltaan todella rento ja tyytyväinen. Rento mieli vaikuttaa kokonaisvaltaisesti Thorin liikkeeseen ja kun mieli on rento voi myös hevosen fysiikka paremmin. 
Ja tärkeintä kaikista: 
  • Hauskanpito: Meillä on super hauskaa yhdessä ja vietämme paljon aikaa yhdessä. Tänään kävimme kävelemässä metsässä, näykimme ruohonkorsia ja kaikenlaista muuta hauskaa. Jossain vaiheessa oli vain pakko odottaa ja seurata Thoria ja naureskelin Thorille, että "juutut vielä kiinni mutaan pohtiessasi maailman menoa." Sen jälkeen suuntasimme maneesiin, jossa irtohypytin Thoria ja totuttelimme pikku hiljaa peuroihin esteiden alla ja Thor lähestyi ensin hallitussa ravissa estettä jonka jälkeen Thor laukkasi monta kertaa peräkkäin esteen yli. Ei vain todella hauskaa puuhaa vaan myös parasta lihaskuntoa ja huoltoa hevosen selälle. 
Me ei kyl nyt oltu ihan varmoja tänään missä noi hevoset oikein olivat tiellä?

Grant oli erittäin tyytyväinen Thoriin ja totesi myös, että istuntani on parantunut ja olen suorempi ratsastaja nykyään. Olin siitä todella iloinen ja huomasin, että olen löytänyt paljon symmetrisemmän istunnan ja rauhallisemman mielen. Myös keskittymiskykyni on parantunut huimasti ja huomaan keskittyväni aivan eri tasolla ratsastaessa. Siitä suuri kiitos Minnalle. 

Tämä osoittaa jälleen vain, että symmetria ja istunnan parantuminen tulee niin vahvasti myös muualta kuin vain hevosen selästä. Huomenna lähden siis tallitöihin ja illalla osallistun ratsastajille suunnatulle yin-jooga tunnille nettijoogastudio Yoogaian kautta. 

Olipa hauskaa kun kerrankin pääsimme keskittymään Grantin valmennuksessa omaan istuntaan niin vahvasti, kun suurin osa ajasta ei mennyt niin monen isomman ja muun asian korjaamiseen. Tästä lisää lähipäivinä.

No comments:

Post a Comment