Monday, April 27, 2015

Ongelmakohdat paljastavat harjoitukset ja tapahtumarikas viikonloppu


Olemme lyöneet vetoa Brasilialaisen ystäväni kanssa siitä, kumpi seisoo ennen juhannusta käsillä ilman tukea. Koska ystäväni on ollut mukana Iron Man Brazil -kilpailussa ja on muutenkin huikea urheilija olen ottanut vedonlyönnin erityisen tosissani. Eihän tuollaiselle huippu-atleetille nyt mitenkään voi hävitä.....

Olen jo aikaisemmin maininnut, että nautin nykyään suunnattomasti pää-alaspäin liikkeistä ja aerial joogassa saa roikkua niin paljon kuin vain jaksaa lepakon tavoin. Aerial joogassa huomasin myös viime viikolla seisovani käsillä ja pääsin kokeilemaan miltä se oikeasti tuntuu, jos pääsisi joku päivä tuohon asentoon. 

Merijoogan ihanat opettajat olivat paikan päällä ja korjasivat kyllä korsettiani jämäkästi ja lopputulos oli onnistunut. Ajattelin ensin, että photoshoppaan liinat pois kuvasta ja lähetän kaverille, mutta päätin laittaa kuvan ihan tällaisenaan...... Ihan vain varoituksen sanana. Here I come.....

Perjantaina lähdimme maastolenkillle Nellan ja Nemon kanssa ja saimme myös seuraa Päivistä, Poksusta, Cinyasta ja Ecasta. Varmaan aika hauskan näköinen poppoo etenkin kun olin laittanut hopeateippiä Thorin vasempaan etujalkaan ja kävelin maastakäsin koko matkan (en halunnut laittaa kuolaimia suuhun vielä raspauksen jälkeen). 

Thorilla oli tosiaan kenkä lentänyt ja harmitti koska olimme lähdössä seuraavana päivänä Inkooseen. Onneksi kenkä oli irronnut kauniisti eikä kavio ollut yhtään repaleinen ja pelastava seppä Kenny pääsi lauantaina lyömään irtokengän kiinni. 


Lauantaina ajoin heti aamusta pitämään tunteja Kirkkonummelle ja mikäs siinä työtä tehdessä, kun aurinko porotti taivaalta ja hevoset ja oppilaat olivat loistotuulella.

Myös kissa oli mukana kokorataleikkaa-harjoituksessa.

Tuntien pidon jälkeen jatkoin matkaa Peuramaalle, lastasin Thorin traileriin ja lähdimme entisille kotikulmille viikonlopuksi. Thor meni nätisti traileriin ja saan jo Thorin ulos trailerista aivan omin avuin, joka on mahtava juttu. Ensimmäistä kertaahan Thor kääntyi trailerissa ja olisi voinut käydä aika tylsästi. Onneksi siitä oppi sen, että yksikoppisessa trailerissa hevonen mahtuu kääntymään todella helposti.


Thor oli heti kuin kotonaan ja sai tarhata isossa juuri siivotussa tarhassa. Jätin sitten auton Degerbyhyn ja lähdimme ystävien luokse viettämään iltaa uuteen kotiin maalle. Aivan super ihanaa saunoa ja syödä hyvää ruokaa. 


Sunnuntaina kävin vanhempien luona syömässä lounasta veljeni kanssa ja annoin hevosille päiväheinät. Sen jälkeen soitin Ninalle, että voisi mielellään keksiä minulle tekemistä ennen Johannan tuntia koska olen niin tottunut Peuramaalla kävellyttämään Thoria ja tekemään kaikenlaista että olin ihan toimeentuloton, kun Thor nautiskeli isossa tarhassa.


Siivosin sitten tarhoja ja laitoin lisää turvetta karsinoihin. Otin pois märkiä loimia paitsi Mummolta, koska yli 30-vuotias hevonen ei taida oikein nähdä ja pelkäsi minua suunnattomasti.


Sitten olikin vuorossa viikonlopun kohokohta: Johannan tunti. Ja voi kääk miten ihana tunti olikaan. Olen leijunut pilvillä eilisestä lähtien ja fiilis oli vaan aivan huikea. Thor käyttäytyi jälleen kerran kuin herrasmies ja liikkui hienosti uudella kentällä.

Keskityimme alussa perusasioihin ja Johanna oli tyytyväinen meidän edistykseen. Hän oli sitä mieltä, että Thor on kehittynyt ja myös oma istunta on mennyt parempaan suuntaan. On kuulemma pahimmat lantion lukot avautuneet ja istuin ryhdikkäämpänä.

Uudistettu kenttä. Aivan super duper ihana.

Teimme paljon siirtymisiä ja keskityimme hyvän tahdin löytymiseen. Vasemmassa kierroksessa en oikein saanut Thorin etuosaa takajalkojen eteen ja oikea lapa jäi liikaa oikealle.

Keskityimme Thorin suoristamiseen pitkään ja ratsastimme ensin neliötä vasemmassa kierroksessa ja sen kautta yritin saada oikeata lapaa paremmin mukaan. Sen jälkeen teimme aivan super hyvää harjoitusta käynnissä ja sittemmin laukassa molempiin suuntiin.


Käynnissä lähdimme tuomaan etujalkoja avotaivutusmaisesti uran sisälle ympyrällä samalla asettaen hieman ulospäin. Kun hevonen tuntui hyvältä ja keveni selvästi edestä piti suoristaa ja ratsastaa suoraan eteenpäin. Sen jälkeen piti taas tuoda etujalat uran sisäpuolelle ja asettaa lievästi oikealle ja sen jälkeen taas suoristaa.

Ja voi vitsi mikä ero suoruudessa. Thor liikkui todella upeasti tuon harjoituksen jälkeen ja oli kuin pumpulia ratsastaa. Kesti vähän aikaa saada molemmat lavat samalle tasolle niin, että Thor kantoi molempia lapoja samalla korkeudella. Ajatus kun ei ollut asettaa liikaa ja päästää toista lapaa matalammaksi.

Siitä jatkettiin sitten samaa harjoitusta laukassa ja tärkeintä oli vain ensin saada etujalat uran sisäpuolelle ja ratsastaa sisätakajalka alle. Kun se onnistui pystyi leikkimään hieman asetuksen kanssa, mutta jo pelkkä etujalkojen siirtäminen oli todella haastavaa ja Thorille uusi pohja oli selvästi aika raskas.

Lopussa Johanna halusi nähdä laukka-käynti-laukka -siirtymiset ja käyntiin piti siirtyä aina kun etujalat olivat ylhäällä.

Voin kertoa, että sain tosissani tehdä töitä, että pysyin mukana ja olen niin ylpeä meistä koska sain lopussa todella hienot siirtymiset tehtyä Thorin avulla.

Johanna sanoi, että mieti laukka-laukka-laukka-seis ja se auttoi mielikuvana siirtymisissä. Ajatellessani pysähdystä saimme hyvälaatuisen siirtymisen käyntiin ja oli aivan mahtava fiilis. En kyllä olisi uskonut, että onnistumme niissä vielä noin hyvin. Vuosi sitten oli vielä todella vaikeata tehdä laukka-ravi-laukka siirtymisiä.

Johanna on myös aikaisemmin antanut hyvän vinkin harjoituksesta, joka paljastaa ongelmakohdat. Tai voisiko ennemminkin sanoa, että harjoitus joka auttaa korjaamaan ongelmakohdat.

Ratsasta etuosakäännös. Aseta hevonen vastataivutukseen, niin että sisälapa kantaa eikä kaadu sisälle. Vastataivutuksessa tuntee hyvin miten suora hevonen on ja miten rehellisen läpiratsastettu hevonen on.

Oli aivan ihanaa nähdä Johanna pitkästä aikaa ja sovimme jo, että kesäkuussa kun muutamme kesäksi Inkooseen pidetään oikein tehotreenikuukausi ennen kuin Thor saa pitää ansaitun kesäloman heinäkuussa.

Obelix ja Thor >3

Eilen Ellan isä soitti, että Ella oli oksennustaudissa, joten pääsin vasta myöhemmin kuin ajateltua lähtemään tänään tallille maastoilemaan ja hakemaan Thoria kotiin.

Ella oli parisen tuntia yksin ystävän kanssa ja tytöt olivat pärjänneet todella hyvin. Suklaasmoothieta oli keittiö täynnä, mutta ihanaa kun tytöt ovat niin kekseliäitä ja pikkuhiljaa totutellaan jo kouluun kulkemiseen potkulaudalla ja pyörällä ja pärjätään hetki yksin tai ystävän kanssa kotosalla.


Lähdimme Catyn ja Obelixin kanssa meidän kovin kotoisalle maastolenkille ja ai että mikä nautinto. Oikein raikkaan ilman myrkytys ja hauskaa oli vaikka Caty kävikin välillä maassa kun vanhempi herra keksi jonkun jutun puskassa.

Kyllä sitä saa ihmetellä yli 30-vuotiaan Obelixin kuntoa. Todella upeassa lihassa ja mielenterveydessä oleva vanhempi herrasmies.


Maastolenkin jälkeen lastasin Thorin taas traileriin ja ajoimme takaisin Peuramaalle. Kun olin siivonnut trailerin ja antanut kaiken maailman nameja Thorille juoksutin Ecan kunnolla ja ravasimme ja laukkasimme pitkät pätkät pihapiirissä.

Kunnon laukkaharjoituksen jälkeen menimme vielä kiipeilemään metsään ja Eca nautti täysin siemauksin. Tuntui myös siltä, että Ecan runko lähti oikein liikkeelle kunnon laukan myötä ja kyllä yksi parhaimmista hevosen lihaskunnon huolloista on kunnon laukkaaminen kovaa eteenpäin.


Eli tällainen super duper ihana viikonloppu takana. Olen niin kiitollinen, että minulla on maailman ihanin perhe ja tytär ja todella ihania ystäviä ja saan olla näiden kahden hevosen kanssa tekemisissä ja ratsastaa molemmilla. Todellisia prinssi charmikkaita ja kilttejä kavereita.

4 comments:

 1. Noihin jooga juttuihin, mielestäni päällä seisominen on ihanin juttu mitä olen joogassa tehnyt. :) jotenkin tosi rentouttavaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua taas jotenkin ahdistaa päällä seisominen, mutta sitä pitää varmaan vain harjoitella enemmän. Käsillä seisominen tuntuu luonnollisemmalta. Mutta varmaan samat fiilikset herättäviä liikkeitä molemmat. Todella rentouttavaa ja tuntuu, että ylösalas-asennon jälkeen lähtee veri kiertämään oikein kunnolla. Ihania joogahetkiä!

   Delete
 2. Onko ecakin siis sinun hevosesi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole. Mun hyvän ystävän hevonen, jonka haimme yhdessä Portugalista.

   Delete