Saturday, August 9, 2014

Miksi ostit toisen hevosen?

Elämäni kultakimpaleet


Tiedättekö sen tunteen kun rakastuu. Kun tietää, että nyt se on menoa ja siitä ei enää ole takaisintuloa. Ei tiedä kukoistaako tai kuihtuuko rakkaus tai mitä rakkaus ylipäänsä on. Kuitenkin sitä juoksee täyttä vauhtia eteenpäin katsomatta taakseen. Ja jotenkin sitä vain tietää, että kaikki järjestyy ja vaikka ei järjestyisi tunne on niin vahva, että sitä päin on mentävä.

Sellainen olo tuli, kun näin Thorin kuvan ensimmäisen kerran Facebookissa. Tiesin, että haluan istua tuon hevosen selässä ja olin ihan varma, että Thorista tulee toinen oma hevoseni. Ei ollut aikaa tai rahaa tai ylipäänsä mitään järkeä koko touhussa, mutta niin asiat vain vyöryivät eteenpäin ja sain uljaan Masin seuraksi nuoren ja yhtä energisen Son of Thorin.

Olin omistanut Thorin jo yli puoli vuotta ennen kuin vanhempani ihmettelivät mistä toisesta hevosesta Ella puhuu. Jossain vaiheessa matkan varrella isäni kysyi, miksi menimme ostamaan toisen hevosen Ellan kanssa (järjetöntä kun se oli). Olen miettinyt kysymystä usein ja olen niin onnellinen, että ostin Thorin jo tässä vaiheessa elämäämme. Milloin olisin sen muuten tehnyt? Koska olen huomannut, että vähän näin se taitaa mennä:

"There's a wonderful story about a Japanese horse master who had lived to be one hundred years old and lay on his deathbed, expressing regret that the end was near. His oldest, most dutiful son was at his side, attending to him. 

Suddenly the old man sighed and said, "What a pity that I must die now, at this time." 
The son looked back at his father with disbelief and said, "Father, how can you have regrets about dying now? You are one hundred years old. No one in our village is older, wiser, or more revered than you. You are the most celebrated horseman in Japan. Could anyone ask for more? Why despair about dying?"

"Because," said the old man, "it was just last week that I began to truly understand what horsemanship is about. It's such a pity to die now. I was off to a good start"!"

- Zen Mind, Zen Horse, Allan J. Hamilton, MD


No comments:

Post a Comment