Thursday, August 21, 2014

Kavioiden asennosta


Tämän takia olen kavion asennon suhteen melko hysteerinen hevosenomistaja. Kavioiden asento kun vaikuttaa hevosen elämänlaatuun niin suhteettoman paljon.

Vaikka meillä ei ole kovinkaan paljon kavioita tämän kesän jäljiltä enää tallella on kuitenkin asento edelleen säilynyt melko hyvänä. Etenkin kantaa on mukavasti, joka tietenkin helpottaa kavioiden huonoa tilannetta muuten. Sören kävi eilen lyömässä taas yhden irtokengän kiinni ja sanoi, että Thorin kavioiden laatu on muuten parantunut huomattavasti. Ongelma on ennemminkin nyt siinä, että kavio murenee alhaalta ylös ja valkoviiva pitäisi saada vahvistettua. Nyt kun kavio murenee alhaaltapäin tulee siihen koko ajan lisää likaa kavion ja kengän väliin.

Tallilla ukkosen jäljiltä. 

Sören käski pestä mäntysuovalla ruununraajat (kuten jotkut teistä ihanista lukjoista olette jo ehdottaneet), joten eilen sitten jynssättiin metsälenkin jälkeen. Koska olen nyt istunut taas paikoillani aivan liikaa töissä oli ihana juosta oikein kunnon lenkki. Hieman kyllä ahdisti, kun ukkonen teki tulojaan ja olimme melko kaukana kotoa. Etenkin, kun tallilla olivat monet asiat räjähdelleet edellisen yön aikana, kun ukkonen oli iskenyt viereiseen kuuseen.

Thor saa vielä nautiskella laitumella. Onko mitään kauniimpaa hevostelussa kuin tyytyväisenä laiduntava hevonen.


Hevoset olivat ihmeellisen rauhallisia, mitä nyt Thor oli kuin ukkosen jäljiltä koko hevonen. Sinänsä se on aika luonnollista koska jostainhan nimi Son of Thor tulee. Oikea ukkosen poika (huomatkaa kunnon suitsitus Monty Robert's -riimun sijasta. Herralla oli sen verran energiaa, että piti ottaa oikein varman päälle tällä kertaa) mun rakas hevonen.Tänään on taas vuorossa Johannan tunti ja ensi viikolla muutetaan Eca lähemmäksi kaupunkia ja Thor seuraa sitten lokakuussa samaan talliin. Ennen sitä käydään myös tarkistuttamassa hampaat Jutin luona.Noin muuten, niin ollaan taas nautittu arjen tasapainosta. Syöty hyvää ruokaa (rakastan hyvää ja terveellistä ruokaa), urheiltu, mietitty tulevia lasten harrastuksia ja olen tietenkin opettanut tytöille tuon NU-lehden lukemisen jalon taidon.


Eilen eteemme sattui ystävien luona Laajasalossa kaunein sateenkaari jonka olen koskaan kohdannut. Ei sitä tunnetta saanut kuvattua, mutta jotain maagista tuossa kaaressa oli. Olen ihan varma, että sateenkaaren tuolla puolen oli joku aarre. Rakkauden ja ystävyyden aarre.

Lue myös:
Hevosen kavioista, kengistä ja kengättömyydestä

No comments:

Post a Comment