Friday, August 22, 2014

Mielenkiinnolla hevosen anatomiasta ja biomekaniikasta


Jos kuten Lisa Asthon kirjoittaa artikkelissa The Back and Beyond: Part I olet hevosia harrastavana tai hevosenomistajana kiinnostunut hevosen anatomiasta ja biomekaniikasta on tässä nyt aivan mahtavaa luettavaa viikonlopuksi:

"This year’s presentations highlighted how a deep understanding of the anatomy and biomechanics of the back, posture, asymmetries and compensation patterns is not just for therapists, but should be part of any horse owner’s and trainer’s education."

Olen lukenunt jo ensimmäisen hevosen hampaiden anatomiaa käsittelevän artikkelin, Dental Anatomy: Part I, ja nyt oli ilmestynyt hammastietoisen kakkososa Dental Anatomy: Part II.

The Back and Beyond jatkuu myös Part II -osiolla ja jos on kiinnostunut hevosten kavioista, kengityksestä ja kengättömyydestä kannattaa ehdottomasti tutustua viisiosaiseen When a Horse Needs Shoes -juttusarjaan. Siis iiiiiiikkkkkk miten ihanaa.

Johannan tunti

Eilinen ilta vierähti Johannan tunnilla ja Thor liikkui todella hyvin muuten, mutta etenkin ravissa oli melkein hieman inhottavaa ratsastaa, koska Thor kiskoi koko ajan päätä alas ja avasi suutaan. Onneksi tietää jo mistä kyseinen käytös johtuu ja Thor saa enimmäkseen nautiskella taas vapaasta tai kuolaimettomasta ratsastuksesta ennen ensi torstain Juti-käyntiä.

Aikaisemmin oireilu on alkanut jo 2-3 kuukauden jälkeen edellisestä raspauksesta, mutta nyt ollaan pärjätty jo melkein puoli vuotta. Olen siitä aivan järkyttävän onnellinen ja odotan mielenkiinnolla mitä mieltä Juti on Thorin suun kunnosta ensi viikon Vermon reissulla.

Sain myös aivan super kivan palautteen Johannalta eilen koska hän sanoi, että kehotietoisuuteni ratsastajan on aivan eri tasolla. Olen kuulemma täysin eri tavalla tietoinen siitä mitä teen ja minne laitan kädet ja jalat ja vatsalihakset jne. Positiivista palautetta on välillä vain extra mukavaa saada ja olen kyllä itse myös tuntenut kehityksen, jonka panen paljolti oman mielen rauhoittumisen ja joogan piikkiin.

Hauskaa viikonloppua rakkaat lukiijat! Me karataan vielä saareen nauttimaan elokuisen ihanista päivistä lasten kanssa.

No comments:

Post a Comment