Sunday, December 19, 2010

Ensimmäistä kertaa yhdessä

Tänään ratsastimme Ellan kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä. Kun tulin Klöntin kanssa maneesiin Ella ja Ellan ystävä olivat täydessä touhussa Bella ponin kanssa ja ravasivat jo aika pitkiä pätkiä. Oi tuota ylpeyden määrää.

Kuuntelin toisella korvalla, kun kaksi henkilöä juttelivat ja toinen nainen sanoi: "kävin eilen hangessa kävelemässä hevosen kanssa, kun Kyran mielestä se on hyvä asia." Hmm..... Kesti tovin ennen kuin mulla alkoi raksuttaa. Mietin ensin, että valmentaako Kyra häntä, mutta sitten ymmärsin, että hän puhui Hippos-lehden Kyran Kulma -kolumnista, jossa Kyra kirjoittaa näin:

"Talvi on hevoselle rentoutumisen ja urheilullisen loman aikaa. Tärkeintä on pitää se vaihtelevassa työssä. Tee myös terveystarkastus hevoselle. Se ehkä tarvitsee aikaa palautuakseen kauden rasituksista. Suomessa ei hevosta voi pitää laitumella talvella, joten ratsasta paljon maastossa. Jos hevonen joutuu olemaan maneesissa koko talven, se tylsistyy. Ratsasta lumessa. Hevosistani Ramon Navarro oppi passagen hangessa."

Mahtava kolumni Kyralta ja näin se juuri on. Vaihteleva liikunta on hevoselle todella tärkeätä ja mikä sen parempaa kuin hangessa kahlaaminen talvella.

No comments:

Post a Comment