Ihanin joogashala ikinä. Olisin vaan voinut jäädä sinne meditoimaan vielä koko sunnuntaiksi. |
Vietimme viime viikonlopun Calliolan upeissa maisemissa Snappertunassa. Järjestimme Eeva Jaakonsalon kanssa viikonloppuretriitin lauantaista sunnuntaihin.
Ihanaa herätä aamulla ja lähteä töihin täydellä innolla. |
Saavuimme Calliolaan lauantaina aamusta ja vastaanotimme muut osallistujat. Meitä oli 14-henkinen ryhmä ja kaikki olivat tulleet rentoutumaan ja rauhoittumaan arjen hektisyydestä.
Eeva oli aikaisemmin suositellut Calliolaa, mutta en osannut kuvitellakaan mikä upea timantti metsän ja meren ääreltä löytyikään. Heti saavuttuani kokouspaikkaan tunsin miten hyvä energia valtasi koko kehon ja mielen. Paikka hehkui hyvää ja rauhoittavaa tunnelmaa ja pääsimme kaikki nopeasti kokemaan sen vaikutuksen.
Calliolan päärakennus |
Viikonlopun aikana joogasimme, kuulimme Mindfulnessista ja teimme Mindfulness-harjoituksia. Söimme todella hyvää lähituotettua ruokaa ja joimme ihania viinejä. Illalla meillä oli pöytiintarjoilu rentouttavan rantasaunan jälkeen ja jopa välipalat olivat täydellisen mietittyjä kokonaisuuksia. Ensimmäisenä päivänä saimme itsetehtyä leipää ja nokkospestoa.
Porkkana, appelsiini ja inkivääritervetuliaissmoothie |
Calliolan ruoasta vastaa kaksi kokkia. Kokki Tero Korhonen (Ihana päivä) loihti meille suurimman osan ruoasta ja jaksoi kertoa ruokien syntyperästä sekä ruoan valmistuksesta monen monta tarinaa. Ruokakokemus oli yksi elämäni parhaimmista enkä ikinä ole syönyt niin hyvää kasvisruokaa aiemmin. Illallisella saimme nauttia talon vieressä kasvavista kuusenkerkistä sekä koivusorbetista. Kun puhutaan lähituotetusta ruoasta, niin tämä ruoka on oikeasti joko poimittua vierestä tai tuotu lähikalastajalta tai metsästäjältä. Todellinen makunautinto.
Viikonloppu oli todella upea ja sunnuntaina heräsimme hersyvään auringonpaisteeseen. Osallistujat olivat selvästi rentoutuneet ja tuntui siltä, että monet meistä sukelsivat viikonlopun teeman mukaisesti miettimään keitä oikeasti olemme ja mitä elämältämme haluamme. Eeva oli ostanut osallistujille pienet vihkoset, johon oli tarkoitus kirjoittaa ylös viikonlopun aikana nousevat ajatukset ja myös toiveita tulevaisuudelle. Aika usein touhuamme arjen pyörteessä emmekä muista pysähtyä pohtimaan ja hengittämään. Olen niin kiitollinen, että saan auttaa juuri tämän hetken hiljaisuuden tuomisessa ihmisten elämään.
Rakastan Rumin runoa hiljaisuudesta (´Quietness). Siinä on taikaa:
Inside this new love, die.
Your way begins on the other side.
Become the sky.
Take an axe to the prison wall.
Escape.
Walk out like someone suddenly born into color.
Do it now.
You are covered with thick cloud.
Slide out the side. Die,
and be quiet. Quietness is the surest sign
that you have died.
Your old life was a frantic running
from silence.
The speechless full moon
comes out now.
Tämä samainen runo 'Hiljaisuus' sointuu mielestäni myös ihanasti suomenkielellä:
Tämän uuden rakkauden sisällä...
Tule taivaaksi...
Pakene...
Kävele ulos kuin olisit äkkiä syntynyt väreihin.
Tee se nyt.
Paksu pilvi peittää sinut.
Livahda pois...
Vanha elämäsi oli kuumeista juoksemista hiljaisuudelta.
Sanaton täysikuu tulee nyt esiin.
Meillä oli kynttilöitä kaikkialla. |
Kaikki saivat pienet vihot ja kynät, joihin sai viikonlopun aikana kirjoittaa ja pohtia mitä haluaisi elämässään muuttaa, mihin on tyytyväinen jne. |
Illalliseksi alkupalana lähituotettua luomulihaa. |
Ja pääruoaksi maukkain maistamani kasvisruoka ikinä. Palsternakkaa, porkkanaa, punajuurta, ohraa ja kuusenkerkkää. |
Ja jälkiruoaksi sorbet-kokoelma. Arvaa mikä sorbet vihreä on? Koivusorbet. Slurps. |
Illalla nautittiin rantasaunasta ja kävimme monta kertaa uimassa. |
Aamun taikaa. |
Meidän upeasti katettu illallispöytä. |
Omat sienet suoraan metsästä. |
Upeat kuvat by Silja Lindberg ja Iida Riihimäki. Osa kuvista ovat myös omaa käsialaa.
Seuraava Calliolan retriitti jälleen ensi syksynä 26.-27.10 2019.
No comments:
Post a Comment