Tuesday, July 16, 2013

Hoitamattomat kaviot

Mikäli joskus huolestutte siitä, että kavionhuoltoväli on liian pitkä, kannattaa vilkaista seuraavaa artikkelia. Koska en ymmärrä Saksaa sain seuraavan selityksen:

"Joo siinä lukee että 20:stä hevosesta 16 oli elänyt vuosia tallissa sisällä ja kavioita ei oltu hoidettu sen koommin kun seppä kuoli 7 vuotta takaperin. Hevoset eivät ole tottuneet ihmisiin ja niille joudutaan ensin antamaan rauhoittavia ruuan kautta, että päästään edes antamaan rauhoittava piikki kavioiden hoitoa varten..."

7 comments:

  1. Ihan vaan pakko kommentoida itse artikkeliin liittyen sen verran, että ei kai noiden ponien kavioita nyt enää kannata alkaa hoitaa, vai onko niin oikeasti tehty?

    (En siis osaa saksaa minäkään, jotta ymmärtäisin tekstiä)

    ..Mutta näyttävät siltä, että parempi olisi taivaslaitumilla. Ei kaikkia tarvitsisi ihmisen aina koittaa pelastaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi Suvi, ymmärsin että hevosia kyllä yritetään edelleen hoitaa.

      Delete
  2. Herranen aika, voi hevosraukkoja. :'(

    ReplyDelete
  3. No tämpä sattui, juuri nimittäin odottelen kengittäjää loman jäljiltä ja kauhistelin Taavin pitkää kengitysväliä.

    Mutta ei sillä taida hätää olla jos noihin raukkoihin vertaa.. :(

    Olisi mielenkiintoista nähdä tuleeko tuollaisesta vielä kavio.

    ReplyDelete
  4. Mietin ihan samaa, että olisi mielenkiintoista nähdä. Muistelen nähneeni samankaltaiset kaviot jollain hevosella, jossain eläintenpelastussarjassa ja melko hyvältä hevonen näytti päällisin puolin kun aikaa oli kulunut. Se, mitä tuollaiset kaviot saa aikaan jaloille ja koko hevoselle noin muuten niin en edes viitsi ajatella.

    ReplyDelete
  5. Mä arvasin, ettei olisi pitänyt avata tuota linkkiä. Mä olen niin pelkuri, että muutaman karmean youtube-videon jälkeen olen alkanut karsimaan linkkejä, joista tiedän, että alan voimaan pahoin.

    Mä olen myös jostain animal rescue ohjelmasta nähnyt saman tyyppiset hoitamattomat kaviot (ei niin pahat kuin noista pahimmat) ja sen hevosen jalat saatiin hoidettua kuntoon. Toivottavasti tuonkin linkkien hevoset saadaan hoidettua - vaikka omalla tavalla ehkä armollisinta olisi päästää osa ikiuneen. Tuon kuvan kauniin ruunikon, jonka harja ylettyy miltei maahan, silmät ovat vain niin lempeät ja ystävälliset, että sydän särkyy katsellessa häntä ...

    ReplyDelete