Friday, May 10, 2013

Avotaivutusta vastalaukassa



Nyt kun kesä tuntuu vihdoinkin saapuvan päivittäisiin aktiviteetteihin kuuluu piehtaroiminen, ruohon syöminen, flirttaileminen, Masin ja Obelixin pomottaminen ja käyskentely kauniissa luonnossa.

Eilen aloitimme aamun Iian tunnilla ja Thor tuntuu taas hieman huonommalta ratsastaa. Oireet ovat samanlaisia kuin viimeksi hammaspiikkien yllätettyä meidät (onhan siitä jo pari kuukautta kun viimeksi raspattiin:). Muuttuu kovaksi edestä, tulee pohjetta vastaan ja on muuten vain hieman jäykemmän oloinen. Meillä on onneksi aika Vermolla parin viikon päästä, joten sen jälkeen selviää jälleen mikä tilanne on suun osalta.

Tunti oli muuten todella hyvä ja Thor muuttui paremmaksi lopputunnista (paljon on myös kiinni omasta ratsastamisesta ja keskittymisestä).

Teimme enimmäkseen avotaivutusta koko tunnin ajan. Ratsastimme avotaivutusta pitkällä sivulla käynnissä, ravissa ja sen jälken vielä laukassa. Jossain vaiheessa teimme myös voltteja ja jatkoimme avoa ja tärkeintä oli saada hevoset rentoutumaan ja asettumaan oikein ja taipumaan pohkeen ympäri.

Tännehän voisi jäädä rullailemaan loppupäiväksi.

Laukassa teimme aivan mahtavaa harjoitusta. Ratsastimme avotaivutusta pitkällä sivulla ja sen jälkeen täyskaarto oikealle ja jatkoimme ikäänkuin avoa vastalaukassa, niin että asetus säilyi edelleen esim. oikeassa kierroksessa oikealle. Vastalaukka oli todella hyvä ja rullaava kun sain Thorin avotaivutuksen avulla suoristettua ja säilyttämään tahdin paremmin. Hahmotin myös paremmin avotaivutuksen kautta vastalaukan ja tuon harjoituksen jälkeen Thor tuntui kevyeltä ja hyvältä koko lopputunnin. Kevyessä ravissa aseteltiin ja taivuteltiin sitten hevosia. 

Tunnin jälkeen lähdimme vielä köpsöttelemään maastoon Riikan, Thorin ja Masin kanssa ja nautiskelemaan ihanasta ilmasta. Sen jälkeen kraniosakraleerasin Topi Topsukan ja Topi reagoi hoitoon todella hyvin tällä kertaa. 

Tänään laitan lenkkitossut jalkaan ja lähdetään juoksentelemaan teitä pitkin. Yritän saada lainaksi kuolaimettomat suitset kokeiluun tallikaverilta ja heitän karvasatulan selkään.

Onnistui se Thor myös tällaisia paheita keksiä. 

Ja tässä tulee nyt aivan mahtava linkki kirjoitukseen "Hevonen on luotu liikkumaan!". Jos osaisin kirjoittaa yhtä hyvin, olisin kiteyttänyt asian juuri noin.

Samainen kirjoittaja, kerettiläinen joogi, joka lukee iltaisin vuorotellen Me Naisia ja Equine Scienceä, on myös kirjoittanut mielenkiintoisen kiteytyksen George Morrisin klinikasta.

2 comments:

  1. Tehokkaan kuuloinen tehtävä tuo vastalaukka-avo! Täytyy ottaa kokeiluun, joskin meillä laukka-avot vielä tosi lieviä :)

    ReplyDelete
  2. Heh, meidän laukka-avot olivat kyllä enemmän mun mielessä kuin käytännössä, eli todella lievät. Eron huomasi kuitenkin kun lähdin tekemään tehtävää niin, että avosta ei ollut tietoakaan pitkällä sivulla. Jo täyskaarrossa homma ei pelittänyt ja vastalaukka levähti käsiin ja rikoimme raviin. Kun taas sain jokseenkin avotaivutuksen toimimaan ja avut läpi jo pitkällä sivulla ja pääsin ratsastamaan avotaivutusta vastalaukassa, laukka oli todella pehmeää ja kontrolloitua. Parhaimpia tähänastisista vastalaukoista. Sain lavat paljon paremmin kontrolloitua ja Thor pysyi hyvin avuilla. Eli kannattaa ehdottomasti kokeilla Jilla:)

    Vastalaukka nyt on muutenkin todella hyvä ja irrottava harjoitus hevoselle kuin hevoselle:)

    ReplyDelete