Wednesday, May 19, 2010

Hevosen luottamus koskettaa


Tänään kävimme Pian ja Nepsun kanssa kävelemässä maastossa ja sen jälkeen olimme mukana Kaiden puomitunnilla. Tesello oli todella upea ja minulle tuli oikein herkistynyt olo, kun Tesello oli jotenkin niin luottavainen ja rauhallinen tänään. Mitä mahtavin tunne. Mulla on sellainen olo, että voisin hypätä vaikka metrin esteen Tesellon kanssa, sillä luotan siihen niin paljon. Sama olo minulla on ollut Masin kanssa ja se tulee kyllä vain siitä, että hevosen oppii tuntemaan ja luottaa siihen. Ja hevonen luottaa ratsastajaan.

Tapasin tallikaverin, joka on eläinlääkäri ja hän on lopettamassa oman hevosensa perjantaina. Hän oli tyttärensä kanssa tehnyt ison kortin, jonka ne ripustivat hevosen karsinaan ja molemmat itkivät. Vaikeita päätöksiä ja milloin tuollaisia päätöksiä voi tehdä? Toivottavasti ei asia mitä tarvitsee miettiä vielä moneen vuoteen. Tunsin kuitenkin heidän surun ja tuskan. Hevosesta kun voi tulla niin tärkeä osa elämää.

Kuvassa Emil ja minä viime viikonloppuna!

1 comment:

  1. Luottamuksesta.... Niin kun taisin mainita itse koin Tesellon kanssa mahtavan fiiliksen muutama viikko sitten kun se ensimmäisen kerran nautti siitä, että koskin sen päähän ja harjasin sitä ennen suitsien laittoa. Se on hevoselta merkittävä luottamuksen osoitus, kaikki "kavioliitot" eivät koskaan pääse siihen pisteeseen :-) Tesello on mahtava hevonen ja persoona.

    ReplyDelete