Sunday, March 10, 2019

Tyytyväisiä hevosia ja pomppivia koiria

Tänään oli jokseenkin täydellinen kevättalvipäivä. Aloitimme aamun maukkaalla aamiaisella ja tallille saavuttuamme aurinko alkoi paistaa siniseltä taivaalta. 

Läksimme maneesiin Sofia Koistisen estetunnille. Sofia ratsasti ensin Viva suomenhevosen ja sen jälkeen lähdimme harjoittelemaan perusjuttuja. Oma itseluottamus estepuolella on ollut ihan nollissa, joten ollaan menty paljon puomeja, ristikoita ja pienempiä esteitä. Ollaan keskitytty suoruuteen, taivuttamiseen ja ollaan tehty paljon hauskoja harjoituksia ravissa. Sofia ratsasti myös Thorin kerran ja pidin kovasti Sofian tyylistä. Etenkin siitä, että Sofialla on todella rauhallinen ja rento käsi ja Thor hakeutui nätisti istunnan avulla oikeana muotoon. 

Meillä on aina keskiviikkoisin Tiina Rikkosen koulutunti, joka on maailman ihanin ja Monika Korpikangas käy myös säännöllisesti katsomaan meidän perään. Monikalla on myös paljon kivoja harjoituksia ja viimeksi teimme avoa ja sulkua ja keskityimme hyvien kulmien ratsastamiseen. Tärkeintä on, että Thor ei kaadu kulmissa sisälle tai ikäänkuin sisäpohkeen päälle. Harjoittelimme myös siirtymisiä ja temponlisäyksiä ja oli mahtavaa huomata miten laadukas ravi ja laukka löytyi kun sain Thorin oikein hyvin läpi istunnan avulla. Olemme myös pysytelleet paljon uran sisäpuolella, joka tekee hyvää koska silloin saan myös rehellisesti ulkoavut läpi eikä Thor ota liikaa tukea seinästä.

Jack pysyy jo hyvin mukana tallilla ja on mukana maneesilla myös koulutuntien ajan. Välillä hän jahtaa Thoria, mutta suurimman osan ajasta Jack käyttäytyy jo erinomaisesti. Tänään mentiin vielä tunnin jälkeen ilman satulaa nauttimaan upeasta säästä maastoon. Thor ja Jack ovat parasta seuraa maailmassa. Olen niin kiitollinen heidän seurasta.Kuvat: Tuulikki Viilo

No comments:

Post a Comment