Sunday, September 2, 2018

Täydellinen lauantai


Pääsimme eilen hyppäämään Alvan ja Danten kanssa Sonja Mellinin valmennukseen. Sonja on  nuori, mutta erittäin lahjakas opettaja. Olimme Thorin kanssa nyt toista kertaa Sonjan tunnilla ja harjoittelimme jälleen perusasioita. Pidensimme ja lyhensimme ravia ja laukkaa ja esteillä tärkeintä oli säilyttää hyvä laukka ja pitää Thor rungosta ennemminkin taka- kuin etupainoisena.


Thor on ollut melko jäykkä pari kuukautta ja tuntuu siltä, että Thorin selkä on hieman herkkä jälleen kerran. Keskiviikkona jäin itse hieromaan ja hoivaamaan Thoria (en ole pitkään aikaan tehnyt kraniosakraaliterapiaa hevosille) ja tunsin oikein miten Thor oli vinon oloinen ja miten paljon Thor hoidosta nautti. Hoidon jälkeen Thor tuntui paremmalta ratsastaa ja laukka rullasi paremmin kuin pitkään aikaan. Olin kuitenkin itse hieman jäykkä omasta rungosta koska tipuin pari viikkoa sitten esteillä ja nykyään sitä vaan alkaa pelkäämään ja jännittämään ihan eri tavalla. Rakennan kaiken maailman kauhuskenarioita päähän ja joudun tekemään kovasti töitä sen eteen, että en pelkäisi liikaa. Sen huomaan kuitenkin, että mitä enemmän tulee onnistumisia ja mitä säännöllisemmin hyppäämme, sen helpompaa on myös henkisellä puolella.


Olen käynyt säännöllisesti Tiina Rikkosen tunneilla jo pidemmän aikaa ja keskiviikkona tuntui siltä, että ihan oikeasti osasin ratsastaa. Olin ihan eri tavalla läsnä kuin aikaisemmin, tieni ovat paljon selkeämmät ja avut ovat Thorin suuntaan myös paremmin ajoitetut. Tiinan kanssa ollaan tehty paljon avo- ja sulkutaivutusta, pohkeenväistöä, pohkeenväistöä uralta, pysähdys, pohkeenväistöä takaisin uralle, pysähdys, peruutus jne. Paljon työskentelyä laukassa, ympyrän pienentämistä, kaarevia uria pitkillä sivuilla sekä vastalaukkaharjoituksia. Ja paljon siirtymisiä. Etenkin laukasta raviin niin, että laukkaamme esim. oikeaan suuntaan ympyrällä ja keskihalkaisijalla siirrymme raviin ja käännämme heti voltin vasemmalle. Samaa ajatusmaailmaa jatkamme siirtymisissä myös pitkillä sivuilla. Kun siirryn laukasta raviin mietin volttia ulospäin vaikka jatkamme työskentelyä uralla.

Olen tykännyt Tiinasta todella paljon valmentajana ja Tiinan kanssa on sama olo kuin Mari Fari di Carvalhon kanssa. Aina yhtä ihana tulla tunnille ja vaikka hevonen olisi minkä tuntuinen tunnin alusta lähdemme aina kaikki hymysuin kotia kohti.


Kyllä se vaan niin on, että ei ole mitään parempaa kuin onnistunut estetunti mukavien ihmisten parissa. Olen niin kiitollinen, että saan harrastaa mitä rakastan.

Tässä vielä metrit esteiden väliin. Yksi laukka-askel esteiden väliin on 7 m.
Sonja oli tehnyt tällaisen ihanan lapun Alvalle. Hyvä pitää mukana, kunnes jäävät
nakutettuna muistiin. 

1 comment: