Wednesday, May 10, 2017

Pelkotilojen purkamista


 
Viime viikolla hyppäsimme Jannikan kanssa ja keskityimme perusasioihin. Thor oli ihanan rennolla tuulella ja pystyin täysin keskittymään omaan tekemiseen eikä tarvinnut miettiä mihin suuntaan polle pomppii.

Aloitimme hyppäämällä reippaassa tahdissa kavalettien yli kentällä. Siitä jatkoimme kahdeksikkoa kentän keskellä sijaitsevan kavaletin yli. Laukka piti vaihtaa aina keskellä ja tahdin piti säilyä samana. Koska oikea puoleni on vahvempi kuin vasen Jannika pyysi minua aina taputtamaan ulkokädellä Thorin kaulan sisäpuolelle jotta saisin oman vartaloin oikeaan suuntaan hypyssä. Eli esim. laukan vaihtuessa oikeasta laukasta vasempaan piti taputtaa oikealla kädellä Thorin kaulan vasemmalle puolelle. Harjoitus toimi todella hyvin. Rentouduin koska jouduin miettimään muita asioita kuin minne olen menossa ja taputus aiheutti sen, että laukka vaihtui kuin itsestään.

Toinen harjoitus jota teimme oli katseen suuntaaminen eteenpäin. Lähden helposti tuijottamaan Thorin kaulaa ja hypyssä varmistelemaan missä mennään. Heti kun katse oli eteen ja hieman ylöspäin sujuivat hypyt paremmin ja ylävartalo pysyi paremmin pystyasennossa.

Hyppäsimme sitten erilaisia harjoituksia ja lopuksi Jannika oli laittanut pari estettä peräkkäin. Aurinko paistoi voimakkaana ja Jannika selitti, että Thor saattaa hypätä ekalle esteelle kauempaa koska aurinko aiheuttaa puomeista varjot ja hevonen luulee usein, että varjot ovat puomeja. Hän kertoi sen sen takia, että osaisin lähteä mukaan hyppyyn mikäi Thor hyppäisi hieman kauempaa.

Esteet olivat jo hieman korkeammat ja hermostuin hieman kun en enää tuntenut olevani niin varmalla maaperällä. Jannika pysäytti meidät ja sanoi, että hän huomaa miten hermostunut olen ja jään valitettavasti hieman kiinni Thorin suuhun hypyissä. Itse kuvailisin sen niin, että olen kuin paskanjäykkä perunapussi heti kun jännitän ja voin kuvitella, että hyppääminen ei tunnu kovinkaan kivalta Thorin mielestä.


Eli seuraava harjoitus oli, että sain joka kerta molempien esteiden päällä taputtaa Thoria kaulan molemmin puolin käsillä. Thor hyppäsi heti paljon paremmin ja hypystä tuli pyöreämpi ja rennompi. Sain tehdä aika paljon töitä oman mielen kanssa, että pystyin rentoutumaan ja taputtamaan, mutta auttoi kovasti kun Jannika selitti, että seuraat vaan Thorin korvia. Thor on hevonen joka nauttii hyppäämisestä ja jos korvat on eteenpäin on Thor menossa esteille. Yhdessä vaiheessa Thor kielsi ja siinäkin sain tukea Jannikalta koska hän selitti miksi Thor kielsi. Koska Thor osaa niin hyvin katsoa paikan hypylle oli Thorin mielestä parempi ratkaisu mennä ohi kuin hypätä. Koska jäin ajamaan Thoria viime tingassa esteelle Thorin mielestä oli järkevämpää mennä ohi (ihan kiva joskus miettiä kielto tästäkin näkökulmasta, ei vaan siitä että hevonen nyt vaan kieltää). Heti kun sain hyvän selityksen kiellolle en enää ollut samalla tavalla hermostunut ja uskalsin taas lähestyä ilman pelkoa kiellosta.

Tunti oli kaikin osin todella hyvä. Jannikan opetustyyli sopii meille molemmille erinomaisesti ja tunnin jälkeen on aina niin hyvätuulinen ja iloinen olo.

No comments:

Post a Comment