Wednesday, July 6, 2016

Jooga ja ratsastus = totta


Ihana päivä jälleen kerran Hollolassa joogan ja hevosten parissa. Ella tuli mukaan ja leikki perheen samanikäisten tytärten kanssa. Hotilas voi erinomaisesti ja on suoristunut ja vähemmän etupainoinen. Aivan huikea kehitys viime kertaan nähden. Olen todella tyytyväinen ja niin onnellinen, että näin sydämmellinen hevonen on löytänyt mahtavan kodin. 

Tänään teimme rentouttavaa ja avaavaa yin joogaa. Kaikilla, myös ohjaajalla oli raukea olo sen jälkeen ja ratsastus sujui todella hyvin. Ratsastajille on erityisen tärkeätä avata lantion aluetta. Ratsastus kun on hyvin staattinen laji ja kaikki jumit ja etenkin lantion sekä etu-ja takareiden kireydet vaikuttavat siihen miten hyvin pääsemme seuraamaan hevosen liikettä ja pystymme rentouttamaan jalat ratsastaessa. 

Olen niin innostunut, kun saan yhdistää nämä kaksi rakastamaani lajia. En jotenkin voisi enää kuvitella yhtä ilman toista. 

4 comments:

 1. Jooga on loistava tukilaji muille liikuntaharrastuksille. Se on niin kaiken kattavaa ja tosiaan poistaa kyllä jumit, vaikka ei liikuntaa harrastaisikaan. Omat päätetyöskentelystä johtuvat iskiaskivut hävisivät sen siliän, kun aloitin joogan. Nyt olen myös huomannut miten se auttaa tasapainoon, mikä minulla on myös ollut aina heikohko ja se jos jotain on myös tärkeää ratsailla. Puhumattakaan juoksemisesta kipeiden jäsenten ja nivelten huolto.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on juuri näin. Jooga auttaa niin moneen.;) Minkätyylistä joogaa harrastat itse? Oletko harrastanut pitkään? Miten huomasit sen auttavan tasapainon kanssa? Kiinnostaa aina kuulla.;)

   Delete
  2. Olen aina harrastanut venyttelyä ja n. vuosi sitten tajusin, että aika moni jooga-asana olikin jo hallussa ihan itsestään. Harrastan ihan vain kotijoogaa, mikä on netin ansiosta mahdollista (yogaia.com jne.).

   Tasapainon olen vain huomannut parantuneen joogan myötä, koska jotkut asanat vahvistavat sellaisia "lihaksia" jotka auttavat pysymään paremmassa ryhdissä ja tasapainossa.

   Delete