Monday, February 23, 2015

Irtohypytystä maneesissa


Kuten videosta varmaan kuuluu oli meillä aika hauskaa eilen tallilla Thorin ja Ellan kanssa. Ajatus oli jatkaa viikon rentoiluteemaa, Monikan koulutuntia lukuunottamatta, ja päädyimme irtohypyttämään Thoria.

Koska Thor oli melko energinen tekivät hyppyihin keskittyminen todella hyvää. Ja kyllä se hevonen osaa hypätä. Vähän yli metrin pysty ei tuota mitään ongelmia ja tekniikkakin tuntuu olevan kohdillaan.Hyppelyn jälkeen Thor sai mennä kävelykoneeseen Renjan hevosten kanssa hetkeksi ennen kuin pääsi takaisin tarhaan syömään ja sen jälkeen pidin vielä tunnin pikku Karla tytölle Nomi-ponilla. Koska Nomi lähtee takaisin omistajansa luokse tämän kuun lopussa pääsi Karla nyt viimeistä kertaa ratsastamaan Nomilla Peuramaalla ja on ihana nähdä miten nuori tyttö voi olla niin onnellinen jokaisesta hetkestä hevosen selässä. 

Myös Ella innostui ratsastamaan Nomilla hetken ja oikein hyvin sujui kevyt ravi ympyrällä ilman mamman apua. Pari kertaa piti muistuttaa, että käsiä ei saa vetää ylös- tai taaksepäin ja Ella piti kiinni kauhukahvasta suurimman osan ajasta. Nomi kun on niin kiltti, niin tärkeintä on vaan, että Ella pysyy kyydissä. Karla taas on sen verran lyhyempi ja Nomi isokokoinen poni, joten koin helpommaksi pitää Karlaa liinassa ja teimme paljon siirtymisiä. Laukkaa en uskaltanut Karlan kanssa kokeilla koska tasapaino ei vain kerta kaikkiaan olisi riittänyt. Jollain pienemmällä ponilla Karla pärjäisi jo hyvin itsekseen. 

Todella sääli, että Nomi lähtee koska Nomi on ollut niin oiva ystävä Thorille ja lapsille täydellinen opetusponi. Tulee vaikeata korvata Nomia kenelläkään muulla.

Koska ajatus on lähteä viimeistään toukokuun lopussa maalle kesän yli en stressaa nyt uudesta kaverista Thorille. Toivottavasti viimeistään syksyllä löydetään taas joku uusi tarhakaveri. 

Satula saapui perjantaina työpaikalle, mutta olin jo ehtinyt lähteä viikonlopun viettoon. Tänään olisi tarkoitus kokeilla satulaa selkään, mutta en tiedä uskaltaako sitä edes kokeilla. Niin paljon olen laittanut tämän satulan istuvuuden piikkiin.


Viikonloppu sujui muuten todella leppoisissa merkeissä Hyvinkään Sveitsin hiihtokeskuksessa. Äidit hiihtivät murtsikkaa jäisillä laduilla hengenvaarallisten käpyjen seassa ja lapset pääsivät laskemaan mäkeä pari tuntia. Ehdimme myös kahvittelemaan Ellan isovanhempien luokse ja jatkoimme vielä matkaa Inkooseen maalle saunomaan, syömään ja yöpymään. Ihanaa herätä maalla vaikka sää olikin mitä vetisin ja tylsin rakkaiden kanssa pitkän aamiaisen parissa.

Edit:
Irtohypytys on muuten mainio tapa treenata hevosta ja avata kaikki rungon jumit. Tekee myös hyvää hevosen pääkopalle päästä irrottelemaan oikein kunnolla.

Mitä sinä muuten pidät Thorin hyppytyylistä? Löytyykö hevosestani potentiaalia esteradoille tai olenko vain sokeasti rakastunut.

No comments:

Post a Comment