Tuesday, November 23, 2010

Kaikki ei ole selitettävissä.....

Eilisellä estetunnilla Tapsa kysyi tunnin lopussa, jos tulin tietoisesti hieman vinosti kolmannelle esteelle. Tulin sen pari kertaa peräkkäin vinosti ja Tapsa meinasi, että sillä tavalla sain askeleet osumaan hyvin eikä minun tarvinnut tehdä mitään suurempia tahtimuutoksia juuri ennen estettä. En tiennyt tulinko tietoisesti tai ihan vain tunteella, sillä en ollut miettinyt asiaa sen koommin. Itse ratsastan todella paljon tunteella ja yritän kaikin tavoin kuunnella hevosta. Välillä olisi varmaan hyvä miettiä enemmän ja pohtia miksi joitain asioita tekee ja millä tavalla. Mutta onneksi on hyviä valmentajia, jotka välillä kyselevät "miksi teit noin?"

Illalla luin Elle-lehden joulukuun numeroa, jossa oli mielenkiintoinen haastattelu Nina Fagerströmistä. Nina kiteytti mielestäni asian hyvin.

Nina selittää, että hevosta ohjataan koko keholla. Tärkeää on paitsi lihasten hallinta myös taito olla rento, jotta ohjastaja ei häiritse ratsunsa kulkua. Ja tietenkin intuitio.

"Kaikki ei ole selitettävissä... Ratsastus on taitolaji, jossa mikään ei tapahdu napin painalluksella. On tärkeintä ymmärtää hevosia. Jokainen hevonen on yksilö. Joka kerta kun hyppää uuden selkään, aistien on oltava valppaina."

No comments:

Post a Comment