Thursday, November 4, 2010

Epätoivon valtaus


Ja nyt en tarkoita sellaista tavallista epätoivon valtausta, että en viihdy töissä tai en keksi mitä ruokaa tekisin illalliseksi, vaan sellaista syvää epätoivon valtausta. Sellaista, että hengittäessäni ja eläessäni hevosten kautta voi välillä tuntua siltä, että mikään ei riitä. Voisin viettää kaiken vapaa-aikani hevosten seurassa. Voisin asua tallin vieressä ja herätä hevosten aamuiseen hörinään. Voisin ruokkia hevoset, putsata karsinat ja vain nauttia niiden seurasta. Voisin ratsastaa monta erilaista ja erityyppistä hevosta päivässä. Voisin tutkia hevosten käyttäytymistä ja kouluttaa eritasoisia ratsukoita erilaisten harjoituksien kautta. Voisin hypätä, mennä koulua ja valmentautua osaavien valmentajien kanssa. Voisin opettaa eteenpäin oppimiani taitoja. Voisin viettää tunteja metsässä ihanien ystävien ja hevosten seurassa. Voisin vain olla kuten hevoset ovat.

Suomalainen tuttuni Carolina Westerlund ja Australialainen Warwick McLean ovat tehneet intohimostaan elämäntyylinsä. Kyra Kyrklundin ja Richard Whiten luona tavannut pariskunta ovat perustaneet oman koulutus- ja valmennustallin nimeltä Equine Performance Training Englantiin, Sussexiin. Toivotan todella paljon onnea pariskunnalle.

Kannattaa tutustua Warwick McLeanin vanhempien Dr. Andrew ja Manuela Mc Leanin kehittämään Equine Learning Theory -valmennusmenetelmään. Mielestäni menetelmässä on todella paljon hyviä asioita, joita kannattaa tuoda omaan valmentautumiseen tai valmentamiseen. Lisätietoja menetelmästä löydät Australian Equine Behaviour Centren - sivuilta.

Kuva: Equine Performance Training -sivustolta.

No comments:

Post a Comment