Wednesday, June 14, 2017

Ole Sinä!


Haastattelin tänään julkisuuden henkilöä asiakkaan mainosvideota varten. Kuvaajina toimivat Tanskan tiimi.

Julkisuuden henkilö ahdistui välillä siitä, että lauseet eivät oikein löytyneet ja tuntui, että asiat piti sanoa monta kertaa uudestaan. Rauhoittelimme, että se on täysin normaalia ja meillä kaikilla menee luu kurkkuun heti kun kamera tuijottaa nenänpäähän.

Haastattelun jälkeen päästiin asiaan:

Julkisuuden henkilö kertoi minulle, että hän ei oikeastaan herää kunnolla ennen klo 12.00. Hänellä oli kuulemma koulussa jo suuria ongelmia aamuheräämisissä ja etenkin aamuoppimisessa. Ennen puolta päivää asiat eivät vaan rekisteröidy eikä hän mitenkään pysty sisäistämään uusia aihioita. Hän oli myös koulukiusattu eikä löytänyt paikkaansa siitä muotista mitä hänelle toivottiin.

Hän kertoi, että hänen luovuus ja inspiraatio saattaa herätä minä hetkenä hyvänsä. Se saattaa olla meren äärellä, isossa kaupungissa, jonkun aistin myötä tai jopa unen kautta. Hän ei aseta luovuudelle rajoja vaan uskoo, että kaikki on mahdollista. Hän rakastaa merta ja kertoi että vesi elementtinä rauhoittaa häntä.

Hän haluaisi käydä puhumassa kouluissa ja kertoa, että vaikka et ole juuri kuten kaikki muut kannattaa kuitenkin olla juuri sinä. Hän haluaisi kertoa, että vaikka hän ei edes päässyt sisään opiskelemaan huonojen kouluarvosanojen takia on kuitenkin mahdollista menestyä ja elättää itsensä unelmatyössä. Hän haluaisi kertoa, että kaikilla on oma rytmi. Että kahdeksasta neljään ei sovi kaikille, että joku tykkää tehdä aamuisin asioita, joku toinen taas nauttii enemmän iltahommista. Että koulujen pitäisi monimuotoistaa oppimista ja ymmärtää, että kaikki eivät opi lukemalla. Hän esimerkiksi oppii visualisoimalla asioita.

Hän on meille kaikille hyvä esimerkki siitä, että luovuutta ei kannata kahlita ja unelmia kannattaa viljellä. Hän kertoo myös meille kaikille miten tärkeää on luottaa omaan intuitioon ja seurata juuri sitä mikä omassa sisimmässään tuntuu tärkeältä. Se voi olla jotain ihan muuta kuin mikä on yhteiskunnan mielestä oikein, mutta sillä ei ole merkitystä. Tärkeintä on vaan, että uskallat olla juuri sinä!

"I allow all things to exist in their own way. I exist in my own way!"
                                                                       - Shylah Ray Sunshine

No comments:

Post a Comment