Thursday, May 26, 2016

Vanheneva nainen


"Sä olet meidän vähän vanhempi bloggari." "Siis täh?, Miten niin vanhempi?" "Siis kun muut ovat jotain kaksikymppisiä, niin on ihan kiva että meillä on joku myös hieman aikuisemmalle yleisölle."

Anteeksi? Ymmärrän, että olen liian vanha ja lihava mallintöihin, mutta että vanhempi bloggari. Minä?

On hassua huomata miten yhtäkkiä ei enää olekaan kaksikymppinen nuori nainen vaan kohta nelikymppinen ruuhkavuosiratsastaja. On hassua huomata, että eihän nuo tytöt joiden kanssa jutteli äsken olekaan sun ikäisiä vaan parikymmentä vuotta nuorempia. On huvittavaa, kun törmää usein siihen, että luulee flirttailevansa jonkun söpön pojan kanssa ja huomaakin, että voisi olla pojan äiti. Ei jotenkin ollenkaan havainnollista omaa vanhenemistaan ja ikäänsä. Ja hyvä niin.....

"Et sä Kia ole vanha", sanovat melkein kaikki, kun totean, että tällaista ja tällaista tapahtuu vanhetessa. En olekaan. Sielultani en ole ikinä vanha, mutta fakta on se, että tottakai vanhenen. Kaikki me vanhetaan ja kuollaan.....

Nyt tuntuu miltei huvittavalta, että olen joskus moittinut itseäni lihavaksi tai vartaloani rumaksi. Tuntuu täysin järjettömältä, että olin menossa poistattamaan tuplaleukaani 16-vuotiaana koska maallimaailmassa oltiin sitä mieltä, että pärjäisin paremmin (mikä leuka??).

En ole ikinä kokenut itseäni naisellisemmaksi ja onnellisemmaksi kuin nyt. Olen rakastunut itseeni, läskeihini, aknen arpeuttamaan ihooni ja kaikkiin jälkiin jotka elämä on minuun luonut. En tiedä olisiko minusta enää äidiksi ryhtymistä toiseen kertaan koska tunnen, että olen siirtymässä jo sellaiseen vaiheeseen elämässäni, että naisen vartaloni jättää hyvästit nuoruudelle. Se on pelottava, mutta samalla mahtava tunne. En haluaisi olla päivääkään nuorempi tai sekunttiakaan 14-vuotias uudestaan. Mutta jos saisin valita, niin kertoisin kaikille naisille, että yrittäkää rakastaa itseänne jo nuorena ja kunnioittaa kaikkea mitä olette. Kertoisin myös miten tärkeätä on löytää se oma juttu. Joku oma juttu, jota kantaa mukanaan. Juttu voi muuttua tai kasvaa, mutta joku asia joka saa sydämen sykkimään ja joka kaikista ylä- ja alamäistä huolimatta auttaa jaksamaan. Se asia, jonka takia ei haittaa vaikka vatsa roikkuisi tai naama olisi täynnä ryppyjä. Asia, jonka takia tiedät, että naisena olemisessa on jotain niin paljon enemmän.

10 comments:

 1. Upea teksti - ja niin totta! Kiitos Sinulle siitä, Kia!
  Lämpimin terveisin, Mirva Saukkola, mirvasaukkola.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi Kiitos Ihana ja Upea Mirva kauniista sanoista!

   Delete
 2. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 3. kivaa, että onnistut tuossa rakastamishommassa. en tunnekaan about ketään muuta, joka onnistuu :-D
  tosiasia: kaikki vanhenemme joka päivä, joten ihan sama, eikö! pus <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jos kaikki olisi yhtä leppoisia kuin sinä niin se olis varmaan ihan sama.;) Luulen vaan, että tämä on aiheena aika vaiettu ja asia josta monet haluaisivat keskustella. Etenkin esim. eläkkeelle jäävät ihmiset voivat tuntea olonsa kovin yksinäiseksi jos ei ole muuta vastassa kuin arjen askareet.

   Ja Puss takaisin!;)

   Delete
 4. Pitäisi tosiaan muistaa rakastaa itseään juuri sellaisena kuin on, mutta ehkäpä osittain media-/mainosmaailma yrittää vaikuttaa myös meidän "keskiäkäisten" naisten alitajuntaan ja me naiset ehkä ajattelemme, että vain hoikat ja virheettömät voivat olla onnellisia ja pärjätä maailmassa.
  Itsehän en todellakaan ole mikään kedon kaunein kukka, enkä edes mallinmittainen, mutta mitä siitä; näillä mennään!
  Mutta hei, rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että kyllä joskus olis kiva olla reilu parikymppinen tällä elämänkokemuksella; vois tehdä monta asiaa toisin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se juuri on. Media värjää täysin vääränlaisen kuvan siitä mitä tarkoittaa onnellisuus ja jotenkin ajatellaan, että sen voi vain tavoittaa jos on langanlaiha ja siloposkinen. Niinhän se ei kuitenkaan ole koska onni määräytyy niin paljon sisältäpäin ja omasta elämänasenteesta.

   Ja totta tuokin, että tällä elämänasenteella voisi tehdä monta asiaa toisin, mutta ehkä se on just se pointti.:) Että sitä nyt nauttii siitä mitä elämänkokemus on tuonut tullessaan.:)

   Ihanaa kesää Mari!

   Delete
 5. Ei hemmetti miten hyvä teksti. Meni oikein kylmät väreet tota vikaa kappaletta lukiessa. :) Kiitos.

  ReplyDelete